(Jednání pokračovalo v 10.23 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vážené kolegyně, vážení kolegové. Budeme pokračovat. Přestávka pro tajnou volbu uplynula. Já předávám slovo předsedovi volební komise, aby nás seznámil s výsledky této tajné volby. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, paní předsedající. Dámy a pánové, já jsem ve svém vystoupení upozornil, že bylo možné, aby sněmovna ihned po vydání hlasovacích lístků mohla pokračovat, ale stalo se už.

Dovolte, abych vás seznámil s výsledky prvního kola první volby předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro sledování procesu zpřístupnění svazků vzniklých činností bývalé Státní bezpečnosti (bod 77).

Vydáno 185 hlasovacích lístků, odevzdáno 183, neodevzdané tedy dva. Pro Petra Ibla hlasovalo 88 poslanců. Protože volební číslo bylo 93 -

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Promiňte, pane předsedo, já vás zase na chvilinku přeruším a poprosím, aby se všichni ztišili, protože i to, co jste předtím zmiňoval, že jste oznámil, že je možné, aby sněmovna pokračovala, pro hluk v sále já jsem vůbec neslyšela. A když jsem se pak vyptávala některých svých kolegů, tak někteří slyšeli, někteří vůbec neslyšeli. A je to skutečně způsobeno tím, že tady je neúměrně zvýšený hluk a není rozumět.

Já vás poprosím o trošku silnější hlas a ještě jednou, prosím, zopakujte toho Petra Ibla.

 

Poslanec Pavel Hojda: Takže pan Petr Ibl obdržel 88 hlasů, volební číslo bylo 93. Nebyl zvolen v prvním kole. Do druhého kola postupuje Petr Ibl.

 

Nyní zápis o volbě předsedy dočasné komise Poslanecké sněmovny pro otázky ústavy (bod 76). Je to první kolo, první volba.

Vydáno 185 hlasovacích lístků, odevzdáno 185 hlasovacích lístků.

Pro poslance Vojtěcha Filipa odevzdáno 40 hlasů, pro Jitku Kupčovou 89, pro Jiřího Pospíšila 48 hlasů. V prvním kole nebyl zvolen nikdo. Volební číslo bylo 93. Do druhého kola postupují Jitka Kupčová a Jiří Pospíšil.

 

Nyní zápis o volbě člena dozorčí rady České konsolidační agentury. První volba, druhé kolo (bod 81).

Počet vydaných hlasovacích lístků 185, odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 184. Neodevzdán tedy jeden hlasovací lístek.

Pro Petra Braného 78, pro Luďka Poláška 81. Ve druhém kole první volby nebyl zvolen nikdo a volba tímto končí.

 

Zápis o volbě členů Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie (bod 80).

Počet vydaných hlasovacích lístků 185, odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 185.

Pro Michala Breganta 86, pro Jana Joukala 47, pro Radka Pernicu 46 a pro Jiřího Stránského 96. Ve druhém kole byl zvolen Jiří Stránský. Tímto volba končí.

 

Zápis o volbě členů Rady Státního fondu kultury České republiky (bod 79).

Počet vydaných hlasovacích lístků 185, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 184. Neodevzdán tedy jeden.

Pro pana Daniela Andela 79 hlasů, pro Stanislava Hložka 105 hlasů, pro Danuši Kábrtovou 75 hlasů, pro Ivana Klímu 80 hlasů, pro Jana Kněžínka 105 hlasů, pro Jana Krista 85 hlasů, pro Vladimíra Líbala 77 hlasů, pro Jana Paula 72 hlasů, pro Miroslava Stříteského 32 hlasů, pro Karla Sýse 46 hlasů, pro Jana Trefulku 76 hlasů a pro Ivana Vyskočila 25 hlasů.

Protože volební číslo bylo 93, zvoleni byli Stanislav Hložek se 105 hlasy a Jan Kněžínek se 105 hlasy. Tímto volba členů Rady Státního fondu kultury České republiky končí.

 

Jenom bych chtěl připomenout, že druhé kolo volby předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro sledování zpřístupnění svazků vzniklých činností bývalé Státní bezpečnosti a druhé kolo volby předsedy dočasné Komise Poslanecké sněmovny pro otázky Ústavy České republiky může být zahájeno před polední přestávkou.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Já se domnívám, pane předsedo, že nemusím nechat hlasovat o tom, že před polední přestávkou proběhne druhé kolo tajné volby. Je tomu tak. Takže já vám teď děkuji a budeme pokračovat v jednání s tím, že všichni víme, že bude vyhlášeno druhé kolo tajné volby před polední přestávkou.

 

Dalším bodem našeho schváleného pořadu, je bod číslo

 

94.
Zpráva vlády o ukončení smlouvy o výstavbě dálnice D 47 a o dalším postupu

 

K tomuto bodu nám byl rozdán podkladový materiál a já ještě předtím, než poprosím ministra dopravy pana Milana Šimonovského, aby se ujal slova, tak dám slovo panu poslanci Miroslavu Svobodovi, který vystoupí s procedurálním návrhem, a já už jsem předtím slíbila, že mu slovo dám. Takže, prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji, paní místopředsedkyně. Vážené kolegyně, vážení kolegové. Já přicházím, doufám, že se sympatickým návrhem, a to s tím, vzhledem i k zítřejším aktivitám, které máme, a vzhledem k tomu, že je toho již mnoho za námi, abychom činnost dnešního dne ukončili ne v 19 hodin, ale již v 16 hodin, abychom měli čas se dopraviti domů. Děkuji. (Potlesk ve sněmovně.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: O tomto procedurálním návrhu nechám hlasovat bez rozpravy. Pokusím se přivolat naše kolegyně a kolegy, kteří chtějí hlasovat.

Na žádost pléna vás odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartami.

Pro ty, kteří přicházejí, zopakuji procedurální návrh pana poslance Miroslava Svobody. On navrhuje, aby dnešní jednání skončilo v 16 hodin.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 378 z přítomných 145 poslanců 80 hlasovalo pro návrh, 49 bylo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Naše dnešní jednání skončí tedy v 16 hodin. A já se ještě jednou omlouvám panu ministru dopravy a teď mu dávám slovo.

Ještě pan poslanec.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážená paní předsedající, dámy a pánové. Já bych si dovolil navrhnout procedurální návrh -

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Prosím o klid. Pan poslanec Karel Sehoř hovoří. Prosím.

 

Poslanec Karel Sehoř: Aby k bodům 94. a 95. našeho programu byla vedena sloučená rozprava. Protože v podstatě půjde o totéž a mohlo by to být racionálnější jednání. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP