(14.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pokud nejsou námitky, tak bych doporučil schválit toto pořadí v rámci všech změn, na kterých jsme se dohodli na poradě vedení sněmovny. Vzhledem k tomu, že námitky nevidím, tak budeme hlasovat o všech návrzích, které zde zazněly, najednou.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 359 z přítomných 165 poslanců hlasovalo pro 138, proti 7. Návrh postupu dnešního programu byl přijat.

 

Rád bych vám ještě sdělil, že pan poslanec Maštálka má náhradní kartu č. 20 a pan poslanec Kučera má náhradní kartu č. 21.

Odhlasovali jsme tedy program a způsob, jak budeme postupovat na dnešní schůzi. Připomínám, že jsme si také odhlasovali, že hlasovat bude možno až do 21. hodiny.

 

Jako první bod dnešního programu jsme odhlasovali

 

72.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 40/1993 Sb., o nabývání
a pozbývání státního občanství České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 254/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr vnitra Stanislav Gross a také zpravodajka petičního výboru paní poslankyně Zuzka Rujbrová. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 254/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádné přihlášky. Do rozpravy se také nikdo nehlásí, a proto rozpravu končím. Také pan ministr si nepřeje vystoupit.

Přistoupíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích a já prosím paní zpravodajku, aby oznámila postup při hlasování a pak přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a k nim sdělila své stanovisko.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Pane předsedo, navrhuji, abychom hlasováním rozhodli o pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení petičního výboru, tedy pod bodem A, a nejsou-li námitky, navrhovala bych, aby bylo hlasováno o obou pozměňovacích návrzích dohromady. Dále následně o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Fischerové pod bodem B, a konečně abychom hlasování rozhodli o zákonu jako celku.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám. Přistoupíme k hlasování v pořadí, jak jste navrhla. Nejdříve jste navrhla, abychom hlasovali o obou pozměňovacích návrzích petičního výboru, tedy pod písmenem A.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Ano, tento způsob hlasování jsem doporučila.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlasujeme tedy o obou pozměňovacích návrzích pod písmenem A. (Ministr: Doporučuji. Zpravodajka: Doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 360 z přítomných 171 poslanců hlasovalo pro 157, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Další hlasování se bude týkat bodu B, pozměňovacího návrhu paní poslankyně Fischerové. Já nedoporučuji. (Ministr: Neutrální stanovisko.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování a ptám se kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 361 z přítomných 173 poslanců hlasovalo pro 110, proti 28. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o celém návrhu zákona. (Zpravodajka: Doporučuji.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Přednesu vám nejdříve návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního občanství České republiky, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 254, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování a ptám se kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 362 z přítomných 185 poslanců hlasovalo pro 136, proti 23. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji zpravodaji a předkladateli, a tím končím projednávání bodu č. 72.

 

Dalším bodem, který jsme si schválili, je

 

79.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 579/2002 Sb.,
o státním rozpočtu České republiky na rok 2003
/sněmovní tisk 269/ - třetí čtení

 

U stolku zpravodajů zaujme místo ministr financí Bohuslav Sobotka a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Miroslav Kalousek.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP