(18.50 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Táži se pana ministra, zda trvá na svém procedurálním návrhu, který není shodný s názorem pana zpravodaje. Prosím, pane ministře.

 

Ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Na tomto návrhu netrvám. Je také možné, aby tato informace zazněla během schůze Poslanecké sněmovny, protože ministr má možnost podle jednacího řádu vystoupit kdykoliv. Pokud by takto bylo možno dokončit projednávání obou smluv, protože v tuto chvíli projednáváme smlouvu pro rok 2002 a následující bod je smlouva pro rok 2003, tam se přirozeně objeví stejné námitky, které se týkají smlouvy pro rok 2002, dokáži si představit dvě varianty. Buď varianta, že oba body přerušíme a dokončíme je poté, až zazní informace pro Poslaneckou sněmovnu o čerpání a přesném stavu čerpání finančních prostředků z programu SAPARD, kterou jsem připraven poskytnout Poslanecké sněmovně zítra, nebo je možné doprojednat oba body a poskytnout zítra Poslanecké sněmovně příslušnou informaci.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji, pane ministře. Vaše vyjádření beru tak, že zároveň berete zpátky svůj návrh na přerušení projednávání tohoto bodu.

Budeme se tedy zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zahraničnímu výboru, a pokud jsem dobře sledovala, pan poslanec Jaromír Kohlíček navrhl přikázat k projednání výboru pro evropskou integraci. Je tomu tak.

Přihlášen je pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Protože je to tak důležité pro zemědělský výbor a bylo to zde řečeno, že je to zemědělská problematika, navrhuji také zemědělskému výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji.

 

Nejdříve budeme hlasovat o návrhu na přikázání zahraničnímu výboru. Kdo souhlasí s tímto návrhem stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování 246 z přítomných 137 poslanců 119 hlasovalo pro, proti 3. Tento návrh byl přijat.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu o přikázání k projednání výboru pro evropskou integraci. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 138 poslanců 99 hlasovalo pro návrh, proti 8. I tento návrh byl přijat.

 

Jako poslední budeme hlasovat o návrhu na přikázání k projednání zemědělskému výboru. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 138 poslanců 91 hlasovalo pro návrh, proti 20. I tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento vládní návrh byl přikázán k projednání zahraničnímu výboru, výboru pro evropskou integraci a výboru zemědělskému. Končím tento bod a končím, vážené kolegyně a kolegové, i dnešní jednací den. Zítra zahajujeme jednání v 9 hodin ráno. Budeme projednávat pevně zařazené body. Začínáme bodem 130, třetí čtení zákona o pojišťovnictví.

Pro členy dočasné komise Poslanecké sněmovny pro otázky ústavy opakuji a zdůrazňuji, že za chvíli máme krátkou schůzku v místnosti u klavíru.

Přeji hezký večer.

 

(Jednání ukončeno v 18.55 hodin)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP