(15.40 hodin)
(pokračuje Recman)

Nyní bych si dovolil ještě navrhnout změny v usnesení rozpočtového výboru. Týká se to změny názvu u položky 44/63 na straně 39 přílohy pozměňovacího návrhu rozpočtového výboru. Je to identický návrh s panem poslancem Sehořem, to znamená, že název by zněl Přístavba zázemí kina a učeben Základní umělecké školy v Paskově.

Za druhé navrhuji u této položky, to znamená 44/63, navýšení o 3 miliony korun, to znamená na celkovou částku 10 mil. korun z vládní rozpočtové rezervy.

Poprosil bych zařadit do Všeobecné pokladní správy novou položku s názvem Rekonstrukce venkovního sportovního areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí, investor Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí, částka 3 mil. korun, rovněž oproti vládní rozpočtové rezervě.

Děkuji za pozornost a pochopení.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane kolego. Dále prosím jako 17. přihlášeného pana kolegu Eduarda Vávru a po něm pana poslance Petra Braného.

 

Poslanec Eduard Vávra: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, předložím několik pozměňovacích návrhů.

Za prvé. K programu 2982108014 oprava fasády ZŠ Tyršova, Letovice, okres Blansko, město Letovice, navýšení částky ve variantě A o 1,2 mil. Kč, ve variantě B o 0,7 mil. Kč.

Za druhé. Ústav sociální péče Šebetov, okres Blansko, obec Šebetov, pro tělesně a mentálně postižené ženy s celoročním pobytem, na výstavbu výtahu s únikovým schodištěm - ve variantě A částka 5 mil. Kč, ve variantě B částka 3 mil. Kč. Zdůvodnění: Bezpečnost a ochrana klientek ústavu.

Za třetí. Dětská léčebna se speleoterapií, Ostrov u Macochy, okres Blansko, obec Ostrov u Macochy, dostavba víceúčelového hřiště o chladicí zařízení s příslušenstvím - ve variantě A částka 4 mil. Kč, ve variantě B 2 mil. Kč. Zdůvodnění: Zprovozněním uměle chlazeného víceúčelového hřiště bude možno zajistit dětským astmatikům i v zimě plnohodnotnou rekondičně sportovní rehabilitaci. Financování víceúčelového hřiště bylo přerušeno přechodem ze státního zdravotnictví na nového zřizovatele.

Za čtvrté. Základní škola Tyršova Letovice, okres Blansko, město Letovice, rekonstrukce hřiště u školy, částka 1,0 mil. Kč.

Za páté. Nemocnice Blansko, okres Blansko, město Blansko, obnova dialyzačních monitorů na oddělení hemodialýzy v počtu 7 ks, částka 3,5 mil. Kč. Zdůvodnění: Stávající dialyzační monitory jsou za hranicí své životnosti.

Za šesté. Nemocnice Blansko, okres Blansko, město Blansko, obnova osobních a nákladních výtahů. Ve variantě A 8 mil. Kč, ve variantě B 5 mil. Kč. Zdůvodnění: Výtahy nesplňují současné normy a na základě těžkého pracovního úrazu při provozu výtahu, následné odborné zkoušky a stanoviska Institutu technické inspekce Praha byla konstatována celková provozní opotřebovanost a její nebezpečnost.

Za sedmé. Nemocnice Blansko, okres Blansko, město Blansko, dokončení výměny oken nemocnice, částka 5,5 mil. Kč. Zdůvodnění: Havarijní stav oken, tepelné ztráty a na základě následného energetického auditu.

Všech sedm pozměňovacích návrhů navrhuji provést z kapitoly Vládní rozpočtová rezerva a zároveň návrhy 2 až 7 zařadit do kapitoly Všeobecná pokladní správa.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Prosím nyní pana kolegu Petra Braného a po něm pana kolegu Pavla Suchánka.

 

Poslanec Petr Braný: Vážená paní předsedající, vážení kolegové a kolegyně, předkládám pět pozměňovacích návrhů. Žádám, aby do státního rozpočtu na rok 2006 do kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa byly zařazeny následující akce.

Za prvé. Rekonstrukce místních komunikací, obec Pěčnov, okres Prachatice, ve výši 5,4 mil. Kč.

Druhý pozměňovací návrh. Rekonstrukce otáčivého hlediště, obec Týn nad Vltavou, okres České Budějovice, ve výši 12 mil. Kč.

Třetí pozměňovací návrh. Rekonstrukce rezidence obec Nové Hrady, okres České Budějovice, ve výši 15 mil. Kč.

Čtvrtý pozměňovací návrh. Modernizace a rozšíření topení na biomasu, obec Svatý Jan nad Malší, okres České Budějovice, ve výši 2,7 mil. Kč.

Pátý pozměňovací návrh. Rekonstrukce nádvoří a výstavba sociálního zařízení a šaten k tělocvičně Dětský domov a speciální škola, obec Volyně, okres Strakonice, ve výši 1,8 mil. Kč.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane kolego, a prosím pana poslance Pavla Suchánka a po něm pana kolegu Vlastimila Aubrechta.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo, paní předsedající. Dámy a pánové, přednesu čtyři pozměňovací návrhy.

Za prvé. Město Mikulov na Moravě, rekonstrukce fotbalového stadionu ve výši 10 mil. Kč z vládní rozpočtové rezervy Všeobecné pokladní správy.

V kapitole 398 VPS položku výdaje na referendum o evropské ústavě, Ministerstvo zahraničních věcí, snížit o 25 mil. Kč na nulu.

Položku referendum o evropské ústavě, Ministerstvo vnitra, policie a územní samosprávné celky, snížit o 180 mil. Kč na nulu a položku referendum o evropské ústavě, Český statistický úřad, běžné výdaje, snížit o 41,403 mil. Kč na nulu.

Všechny tyto tři položky převést do vládní rozpočtové rezervy.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu poslanci Suchánkovi. Nyní požádám pana kolegu Vlastimila Aubrechta. Než sem přijde, přečtu další kolegy. Budou následovat v tomto pořadí. Pan kolega Teplík, Dlab, Beneš, Gongol, Votava, Krill, Tomíček, Lobkowicz, Koudelka, Holáň, Grospič. Tím uzavřeme třetí desítku.

Nyní má slovo pan kolega Vlastimil Aubrecht.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, dovolím si předložit krátký pozměňovací návrh ke státnímu rozpočtu, tisk 1128.

V kapitole VPS doplnit do programu 298110 položku rekonstrukce Domova důchodců Bystřany 15 mil. Kč. O tuto částku ponížit vládní rozpočtovou rezervu. Krátké zdůvodnění: Jedná se o domov důchodců, který je rekonstruován již po dobu tří let ze státního rozpočtu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane kolego, a prosím pana poslance Tomáše Teplíka. Po něm bude hovořit pan kolega Vlastimil Dlab.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Vážené dámy, vážení pánové, v tuto chvíli tady vystupuji jako "dílčí zpravodaj" - prosím do uvozovek toto označení - hospodářského výboru. Hospodářský výbor přijal na svém zasedání usnesení, ve kterém navrhoval zvýšení v kapitole 322 Ministerstvo průmyslu a obchodu, specifický dílčí ukazatel, který se týká útlumu hornických prací včetně sanace těžby uranu. Toto usnesení bylo označeno při jednání rozpočtového výboru jako nehlasovatelné, a já jsem byl tudíž pověřen, abych ho zopakoval na plénu ve Sněmovně.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP