(14.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: S faktickou poznámkou nyní vystoupí paní poslankyně Anna Putnová. Prosím, paní poslankyně.

 

Poslankyně Anna Putnová: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, protože během dnešního dopoledne se někteří z vás obraceli s argumentací týkající se navrácení církevního majetku a opírali se o jakousi právní expertizu Karlovy univerzity, dovoluji si odcitovat část prohlášení rektora Karlovy univerzity profesora Václava Hampla, které jsem dostala dnes na mail.

Cituji: "Důrazně upozorňuji, že k tomu, aby jakékoliv stanovisko mohlo být vydáváno za expertizu Univerzity Karlovy v Praze, musela by jej schválit vědecká rada Univerzity Karlovy. Bez této autorizace nejde o expertizu Univerzity Karlovy, a pokud je snad nějaký vědeckou radou Univerzity Karlovy neschválený materiál takto označen, jde o označení neoprávněné. V této souvislosti konstatuji, že vědecká rada Univerzity Karlovy žádný materiál týkající se problematiky navrácení církevního majetku nikdy neprojednala. V Praze 3. února 2012, podepsán prof. Václav Hampl, rektor Univerzity Karlovy."

Děkuji. (Potlesk v pravé části sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji, paní poslankyně.

Kolegyně a kolegové, jak jsem již avizovala, na žádost předsedů všech poslaneckých klubů nyní přerušuji naše jednání do úterý 14 hodin, kdy budeme pokračovat pevně zařazenými body 4, 40, 39 a dalšími. Přeji vám hezký víkend.

 

(Jednání skončilo ve 14.02 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP