(12.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan zpravodaj. Já mohu dát teď slovo pouze těm, kteří mají přednostní právo. Pan předseda Kalousek, může vystoupit s přednostním právem.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já většinou v těch procesních věcech s panem předsedou Stanjurou souhlasím. Ale teď si opravdu myslím že ne. Protože to, o čem budeme hlasovat, to není dopracování zákona. To je prostě jenom legislativní zformulování toho, co už jsme schválili. To prostě v tom legislativním procesu takhle se bohužel někdy musí pracovat. To není nic proti ničemu a myslím si, že o tom můžeme hlasovat s klidným svědomím.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pane zpravodaji, prosím.

 

Poslanec Lukáš Bartoň: Tak asi bych trval na proceduře, která byla navržena ve výboru, a jsou zde zařazeny i tyto legislativně technické věci. Ještě doplním, že výbor doporučil provedení případných legislativně technických úprav.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Já mohu dát slovo pouze těm, co mají přednostní právo. Nikomu jinému v tuto chvíli ne. Námitka k hlasování. Ano. Tak v tom případě mohu vyhovět. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Vážené kolegyně, vážení kolegové, omlouvám se, že vstupuji do této zajímavé debaty, ale já jsem teď zjistil při zpětné kontrole hlasování u hlasování 88, že tam mám uvedeno proti, ale hlasoval jsem jednoznačně pro. Ten návrh podporuji, takže tam mám chybu. Prosím o úpravu. Netrvám na novém hlasování.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Nezpochybňujete hlasování, jde jenom o stenozáznam. Ano, děkuji. S přednostním právem pan zastupující předseda klubu Kubíček. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Roman Kubíček: Děkuji za slovo. Já bych poprosil o patnáctiminutovou přestávku, aby se vlastně vyjasnily ty jednotlivé záležitosti, které nejsou teď úplně jasné.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, vyhovím vám. Nejprve dám ještě slovo panu předsedovi Kalouskovi, který se hlásil, a panu místopředsedovi Pikalovi.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já děkuji. Ale já nemohu souhlasit ani s tím, abyste dal hlasovat o námitce, pane předsedající, protože my jsme si schválili proceduru. A v té proceduře je to hlasování uvedeno. To znamená, s tou námitkou jsme měli přijít před hlasováním o proceduře. Teď už je pozdě.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan místopředseda Pikal.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já jsem tedy nezaznamenal, že by námitka byla vznesena. Nicméně se chci zastat toho, že jsme schválili nějakou proceduru, jejíž součástí je to, že na konci schválíme, že budou provedeny legislativně technické úpravy, které vyplývají z toho, které pozměňující návrhy schválíme a které pozměňující návrhy neschválíme. To je běžná praxe a běžný postup. Takže nevím, kde je ten problém. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Tak po vystoupení pana předsedy Stanjury vyhovím žádosti klubu ANO a dám patnáctiminutovou přestávku. Vyhlásím patnáctiminutovou přestávku. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Jenom v reakci na pana místopředsedu Pikala. Tak já si myslím, že to není běžná praxe. Pokud máte jiný názor, tak to doložte. Máme na to patnáct minut, abyste mi ukázal, kde jinde běžně se to tak dělá. Mohu se plést. Ale já si nepamatuji, že bychom takhle někdy postupovali. Samozřejmě ta paměť nemusí být absolutní. Ale když někdo tvrdí, že to je běžná praxe, tak by měl uvést, kdy naposled se tato běžná praxe uplatnila. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Nyní vyhlašuji patnáctiminutovou přestávku na poradu poslaneckého klubu ANO.

 

(Jednání přerušeno ve 12.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP