(15.00 hodin)
(pokračuje Válková)

Když už mám slovo, tak ještě k tomu programu, samozřejmě, protože se toho musím držet. Jenom bych chtěla upozornit svého vzácného kolegu, jak on mě takto také rád nazývá, pana poslance Michálka, že to, co citoval, a když navrhoval zařazení toho nového bodu, který se měl týkat omluvy pana premiéra demonstrantům, tak jak byl rozhodnut nepravomocně soudem prvního stupně, tak že jde o takové velmi zajímavé rozhodnutí, které prolamuje dosavadní judikaturu, a doporučuji všem, aby se seznámili třeba s vyjádřením nezpochybnitelné autority pana profesora Telece v oblasti práva autorského, ale i ochrany osobnosti, a v této souvislosti mně dovolte jenom upozornit, že i já ctím rozhodování soudů, nicméně myslím si, že poslední slovo k tomu řekne odvolací soud, vrchní soud a měli bychom být trpěliví, počkat si na ten verdikt, protože jak říkám, to rozhodnutí je opravdu překvapivé, zlomové i ve vztahu k tomu, že poprvé tam vychází z tvrzení, že se to dotklo konkrétního člověka, a přitom, jak on sám říká, by se to mohlo dotknout všech. Čili tam ta příčinná souvislost a prokázání toho úmyslu bude jistě velice, velice obtížné a já se těším, jak se vrchní soudce s touto komplikovanou, ale zajímavou právní otázkou vypořádá. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Pochopil jsem to tak, že by to byl ten bod za bod 71, tisk 581. Po něm.

Ptám se, zda ještě někdo má zájem o vystoupení k pořadu schůze. Jestliže tomu tak není, tak nyní se musíme vypořádat se všemi návrhy, které zde zazněly.

 

Nejprve samozřejmě budeme hlasovat ten návrh, který předložilo grémium. Jestliže není zde námitek, hlasovali bychom o návrhu grémia jedním hlasováním. Nevidím nikoho, kdo by měl námitku vůči takovému postupu. Kdo je pro návrh tak, jak ho předložilo grémium?

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 2. Přihlášeno 182, pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana předsedy Bartoše, který navrhl bod 45, tisk 447, zařadit jako druhý bod ve středu 25. 9. po před chvílí schváleném harmonogramu projednávání státního rozpočtu.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování číslo 3. Přihlášeno 184, pro 101, proti 48. Tento návrh byl přijat, proto už o alternativě v pátek nebudeme hlasovat.

 

Dále zde vystoupil pan místopředseda Filip. Ten pouze upřesňoval ten bod, který byl navržen v rámci grémia a byl přijat a pevně zařazen na 12.00.

 

A je zde tedy nejprve návrh pana předsedy Faltýnka zařadit tisk 420, týká se to elektronických komunikací, jako druhý bod 13. 9., v pátek 13. 9.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. - Omlouvám se. Prohlašuji toto hlasování za zmatečné. Ten bod není v pořadu schůze. Musíme ho napřed zařadit jako bod do pořadu.

 

Takže nejprve budeme hlasovat o zařazení tisku 420 jako bodu na pořad této schůze.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? - Do třetice všeho dobrého i zlého. Ještě jednou vás odhlásím. Poprosím vás přihlásit ještě jednou...

 

Ještě jednou. Hlasujeme o zařazení tisku 420 do pořadu této schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 6. Přihlášeno 183, pro 125, proti 1. Návrh byl přijat.

 

A nyní budeme hlasovat o pevném zařazení jako druhý bod 13. 9.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 7. Přihlášeno 182, pro 121, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní se dostáváme k návrhům pana předsedy Faltýnka na středu 25. 9. Tady se musíme vypořádat s tiskem 509, bod 31, protože bude už tedy v pořadí třetí bod v případě, že jej schválíme, protože byl přijat návrh pana předsedy Bartoše a byl zde ještě alternativní návrh pana předsedy Bartoška a musíme se nějak vypořádat s tím, jak budeme hlasovat. Zpravidla dávám hlasovat podle pořadí, ale tady spíše logika věci se nabízí, že by se nejprve hlasovalo o tom protinávrhu pana předsedy Bartoška. Jenom se obracím na pana Faltýnka, zda by s tím souhlasil, že - pan předseda Bartošek navrhoval zařadit jako první NKÚ, jestli se nepletu, ano, takže nejprve bychom hlasovali, že se tisk 509 - říkám to dobře? (Výkřik ze sálu: Ne.) 236 před 509 by byl ještě. Pardon.

 

Takže tisk 236 by byl zařazen v tuto chvíli po bodu pana předsedy Bartoše.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 8. Přihlášeno je 184, pro 171, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Dále budeme tedy hlasovat o tisku 509, bod 31 by následoval po tom právě přijatém bodu. Dále bod 70, tisk 580, bod 90, tisk 236... ne. Pardon, škrtám si to. Bod 71 - 581. To jsou body, které by přicházely na středu 25. 9. Souhlasíte s jedním hlasováním? Postupně.

 

Dobře, takže nejprve bod 31, tisk 509.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 9. Přihlášeno je 184, pro 85, proti 10. Tento návrh byl zamítnut.

 

Bude probíhat kontrola, či neprobíhá? (Bez kontroly.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP