(14.50 hodin)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Bereme na vědomí. Ptám se, zda ještě někdo k pořadu schůze? Nikoho nevidím, takže už přivolám naše kolegy z předsálí a vypořádáme se s jednotlivými návrhy, tak jak zazněly.

Nejprve bychom tedy hlasovali o všech návrzích grémia, tak jak jsem je tady přečetl, s výjimkou pevného zařazení zprávy Vyšetřovací komise k OKD, protože zde zazněl protinávrh pana předsedy Kalouska, abychom 30. 1. v 11 hodin nejprve doprojednali bod týkající se Vyšetřovací komise k vlivu autoritářských režimů v České republice, kde je skončena obecná rozprava. V případě, že by nebyl přijat protinávrh pana předsedy Kalouska, hlasovali bychom o původním návrhu grémia.

 

Takže nejprve všechny návrhy z grémia kromě zprávy Vyšetřovací komise k OKD, tu budeme hlasovat zvlášť.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 2, přihlášeno je 190, pro 184, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy budeme hlasovat, aby ten přerušený bod byl 30. 1. v 11 hodin jako první bod, a tím pádem se navržený bod grémia 288 - Závěrečná zpráva Vyšetřovací komise k OKD - stane druhým bodem 30. 1., až přijde na řadu.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento protinávrh? Kdo je proti?

Hlasování číslo 3, přihlášeno 190, pro 168, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Prosím, pane předsedo? (Posl. Stanjura sděluje mimo mikrofon, že jeho kolegyni nefunguje hlasovací zařízení.) Takže chviličku, musíme zkontrolovat hlasovací zařízení. (Probíhá oprava hlasovacího zařízení.) Takže problém s hlasovacím zařízením byl odstraněn. Ptám se, zda paní kolegyně zpochybňuje hlasování. Není tomu tak, takže můžeme pokračovat.

 

Nejprve tedy vystoupil pan předseda Michálek a požádal o zařazení bodu 118, tisk 390, klouzavý mandát, za body 68 a 69, které jsme před chvilkou pevně zařadili v rámci gremiálního návrhu.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 4, přihlášeno je 191 poslanců, pro 144, proti 11. Tento návrh byl přijat.

 

Dále je zde návrh paní poslankyně Černochové, abychom novelu Ústavy týkající se flexibility nasazování ozbrojených sil, sněmovní tisk 557, zařadili jako první bod bloku prvních čtení.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 5, přihlášeno je 191 poslanců, pro 66, proti 35. Návrh přijat nebyl.

 

Dále jsou zde dva návrhy nových bodů k zařazení do této schůze pana poslance Klause. Nejprve by to bylo zařazení bodu Stanovisko vlády k implementaci směrnice Evropského parlamentu 2017/853, tedy nejprve o zařazení tohoto bodu.

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 6, přihlášeno je 192, pro 53, proti 1. Návrh přijat nebyl.

 

Dále je zde návrh na zařazení bodu, který nazval pracovně pan poslanec Digitální Palermo. Já bych se s dovolením držel toho názvu.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 7, přihlášeno 192, pro 74, proti 25. Tento návrh přijat nebyl.

 

Jako další budeme hlasovat o návrhu pana poslance Profanta, který navrhuje do pořadu schůze zařadit nový bod Odvolání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 8, přihlášeno 192, pro 53, proti 3. Návrh nebyl přijat.

 

Teď je zde návrh pana poslance Ondráčka na pevné zařazení bodu číslo 9 návrhu pořadu schůze, sněmovní tisk 550, novela zákona o obecní policii. Navrhuje jako první zařadit 11. 2. jako první bod.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 9, přihlášeno 192, pro 95, proti 11. Návrh přijat nebyl.

 

Alternativně navrhoval pan poslanec Ondráček zařazení na stejný den po pevně zařazených bodech. Nejsem si jistý, jestli v tuto chvíli 11. 2. je pevně zařazený bod. (Není.) Tím pádem by bylo nesmyslné hlasovat v podstatě o stejném obsahu jako první bod, co schváleno nebylo.

 

Dalším návrhem pana poslance Ondráčka je zařazení bodu 178, sněmovní tisk 657, novela trestního řádu. A zde je několik návrhů. Nejprve zařazení tohoto tisku na zítra jako prvního bodu, 22. 1.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 10, přihlášeno 192, pro 83, proti 3. Návrh přijat nebyl.

 

Dále alternativně zde padl návrh na zařazení 28. 1., a to jako první bod. Pan poslanec tady měl připomínku - v případě, že budou projednány zákony vrácené Senátem, jinak by to bylo za zákony projednané Senátem. To je z mého pohledu hlasovatelné. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP