(Jednání zahájeno v 9.00 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji druhý jednací den 20. schůze Poslanecké sněmovny. Aby byla zaznamenána naše účast, nejprve vás odhlásím a prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na jednání požádali tito poslanci: Markéta Pekarová Adamová do půl jedné - zahraniční cesta - tím mám na mysli ranní hodinu, Bělor Roman od 13 do 16 hodin z pracovních důvodů, Ondřej Benešík - zahraniční cesta, Aleš Dufek od 6.00 do 16.00 - zdravotní důvody, Martin Exner - zahraniční cesta, Stanislav Fridrich od 0.00 hodin do 20 hodin z pracovních důvodů, Martin Hájek - rodinné důvody, Igor Hendrych od 8.00 do 15.00 - zdravotní důvody, Václav Král - rodinné důvody, Kučera Michal do 14 hodin z pracovních důvodů, Zdenka Němečková Crkvenjaš do 12.30 - pracovní důvody, Jana Pastuchová od 12.00 do 18.00 - zdravotní důvody, Marie Pošarová - zahraniční cesta, Lucie Potůčková od 14 hodin - rodinné důvody, Petra Quittová - zdravotní důvody, Karel Rais - zdravotní důvody, Jiří Strýček - zdravotní důvody, Robert Stržínek od 8.00 do 10.00 - bez udání důvodů, Tureček Karel - zdravotní důvody, Milada Voborská - pracovní důvody, Ivo Vondrák - pracovní důvody, Milan Wenzl - zdravotní důvody a Marek Ženíšek od 10 hodin - zahraniční cesta.

Z členů vlády se omlouvají: Mikuláš Bek - pracovní důvody, Anna Hubáčková do 9 hodin - zdravotní důvody, Jan Lipavský do 10 hodin - pracovní důvody a Michal Šalomoun - pracovní důvody.

Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu nelze navrhnout žádnou změnu ani doplnění schváleného pořadu. A nyní budeme pokračovat v jednání. Prosím paní předsedkyni.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Já chápu, že máme za sebou náročný den i noc, rozumím tomu. Byla jsem vděčna, že jsem mohla ty čtyři hodiny přestávky využít. Nicméně aniž bych to chtěla nějak tady hrotit anebo dělat problémy, není tady zástupce předkladatele. Už jsme se smířili s tím, že nám tento zákon o pojistném na veřejné zdravotní pojištění nepředkládá ministr zdravotnictví - nová doba - ale prostě ministr financí by tu měl být jako zástupce předkladatele. (Poznámka od stolku zpravodajů.) Tak já vím, že to platí, něco o to vím, pane zpravodaji. Něco o tom vím, prostřednictvím paní předsedající.

Tak se jenom zeptám - rozumím tomu, že možná má nějaké technické důvody, proč odešel, ale mohlo by nám být sděleno, kdy se vrátí? Protože by měl být přítomen, aby mohl reagovat potom samozřejmě, logicky. Já třeba mám připravený projev, který se týká především financí, protože se věnuji tomu svému - to je také jeho, takže věřím, že si o tom popovídáme, ale musí ho slyšet. Děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, paní předsedkyně. Navrhuji, abychom přerušili schůzi na pět minut, to znamená do 9.09, a pokusíme se navrhovatele sehnat. Děkuji. Přerušuji tedy schůzi do 9.09.

 

(Jednání přerušeno od 9.05 do 9.09 hodin.)

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážení členové vlády, vypršela přestávka. Vidím zde pana navrhovatele a poprosila bych ho, zda by mohl zaujmout místo u stolku navrhovatelů. Pan ministr nicméně trvá na tom, že je v sále.

A nyní budeme pokračovat, s přednostním právem je přihlášen pan předseda Andrej Babiš. Prosím, pane předsedo, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP