(19.00 hodin)
(pokračuje Martin Dvořák)

Nemáme-li tedy čelit skutečnému bezpečnostnímu riziku a hrozbě úplného rozložení společenské smlouvy a důvěry našich občanů v naši schopnost obstát tváří v tvář skutečným hrozbám, prosím, přihlasme se společně k tomu, protože pravé vlastenectví a národní hrdost se projevují nikoliv vlajkou na profilu někde na sítích, ale především ochotou a připraveností bránit svoji zemi a hodnoty, na nichž byla budována od svého založení. Řekněme našim občanům jasně, že v tomhle je koalice a opozice na rozdíl od řady sporných otázek zcela jednotná a svorná. Jenom tak budeme schopni odvrátit bezpečnostní hrozby, o kterých tady dnes mluvíme. Lepší vyústění dnešní debaty bych si jen těžko uměl představit. Děkuji vám za pozornost. (Potlesk zprava.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji, pane ministře. Jenom se ještě přesvědčím, že ani pan poslanec Radim Fiala, ani pan ministr Zbyněk Stanjura tady nejsou v sále, čili jejich přednostní práva přihlášky propadají, stejně tak pan ministr Síkela není. Tím pádem byl pan ministr Dvořák posledním přihlášeným s přednostním právem a ptám se, zda tu náhodou není ještě někdo, kdo by s přednostním právem chtěl vystoupit? Pokud tomu tak není, tak byl návrh, byla dohoda, že před hlasováním o programu bude vyhlášena tříminutová přestávka, to chtěl navrhnout kolega jako procedurální návrh, ale myslím si, že to je dohoda pět minut, pětiminutová dohoda všech klubů. Tak jestli to můžeme takhle akceptovat, tak vyhlašuji pětiminutovou přestávku. Je 19.01, znovu se sejdeme v 19.06 a budeme hlasovat o programu schůze.

 

(Jednání přerušeno od 19.01 do 19.06 hodin.)

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, je 19 hodin a 6 minut, vypršel čas na přestávku a budeme pokračovat. Poprosím vás, abyste zaujali svá místa v sále. Nyní budeme hlasovat o celém programu, o celém návrhu pořadu 97. schůze Poslanecké sněmovny, jak vám byl písemně předložen. Ještě počkám, než i ostatní kolegové zaujmou svá místa.

 

Ještě jednou zopakuji, že nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 97. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 3 bylo přihlášeno 153 poslanců, pro hlasovalo 143, proti nebyl nikdo. A já konstatuji, že pořad schůze byl schválen.

 

1.
Bezpečnostní hrozby pro Českou republiku

Nyní prosím, aby se slova ujal zástupce navrhovatelů, pan poslanec Jakub Michálek, který, bude-li souhlasit, se stane zároveň jeho zpravodajem. Pane poslanče, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji, vážený pane místopředsedo, a s nadšením přijímám vaši nabídku stát se zpravodajem tohoto bodu a jsem připraven sledovat celé dnešní a zítřejší jednání, případně kdybych nemohl, tak poprosím některého ochotného kolegu o vystřídání.

Myslím, že ta úvodní slova už zazněla v rámci přípravy programu jednání v rámci přednostních práv. Já jsem chtěl na úvod uvést, že jsme včera rozeslali korektně i opozičním stranám pracovní draft usnesení, které bychom rádi projednali na této schůzi. Stojíme o diskusi, takže budeme ještě samozřejmě poslouchat pozorně věci, které zazní v rozpravě, a podle nich případně upravovat nebo dolaďovat ten pracovní návrh. Předpokládám, že v průběhu jednání bychom i kontaktovali zástupce opozice k nějaké finální dohodě nebo drobnému dolaďování toho pracovního návrhu. Tolik asi k úvodnímu slovu a nevidím důvod to dále protahovat a těším se na rozpravu k tomuto bodu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP