Pátek 1. března 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

144.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu kinematografie

Prosím, pane předsedo, abyste se ujal slova.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. U tohoto volebního bodu volíme po dohodě s panem ministrem kultury s jistým předstihem tak, aby byl obsazen a funkční ten fond. Je to z toho důvodu, že 19. dubna bude končit mandát paní Heleně Bendové, Ludmile Cvikové a Martě Švecové. V tomto případě se o nominace stará nebo je zajišťuje Státní fond kinematografie sám, on provedl výzvu, která běžela od 17. října do 7. listopadu 2023 pro kulturní instituce. Na základě této výzvy fond obdržel 13 nominací pro 5 kandidátů, těchto 5 kandidátů nám pan ministr kultury Martin Baxa doručil do Sněmovny dne 10. ledna a jsou následující: paní Ludmila Cviková 3 nominace, Marta Nováková 2 nominace, Ivo Popek 2 nominace, Jan Svačina 2 nominace a Marta Švecová 4 nominace.

Na tři místa tedy budeme vybírat z pěti jmen a těchto pět jmen volební komise promítla do usnesení číslo 115 ze dne 6. února. Jména jsem vám představil. I zde volební komise navrhuje volbu tajnou a případně zvoleným členům začne tříleté funkční období, v tomto případě tříleté, nejdříve ode dne 20. dubna 2024.

Tady si dovolím, kolegyně, kolegové, poprosit o pečlivost, aby vaše hlasovací lístky nepropadly, aby byly platné a mohli jsme je započítat, je potřeba tedy označit tři jména a zbylá dvě, pokud se pro ně nerozhodnete, označit křížkem. To znamená, označit každé jméno na tom volebním lístku.

Prosím, pane předsedající, o otevření rozpravy a pak hlasování na tajnou volbu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Otevírám rozpravu a ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy? Nikoho nevidím, je-li tomu tak, rozpravu končím. Ptám se na závěrečné slovo? Nechcete závěrečné slovo.

 

V tom případě dám hlasovat, aby volba proběhla tajnou volbou.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tajnou volbu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 61, přihlášeno je 156 poslankyň a poslanců, pro návrh 146, proti 2. Byl vysloven souhlas s tajnou volbou a já přerušuji tento bod do provedení tajné volby.

 

Otevírám další bod a tím je

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 16. 7. 2024 v 13:37.




Přihlásit/registrovat se do ISP