Středa 17. dubna 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !

 

(pokračuje Olga Richterová)

134.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 20/1987 Sb.,
o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 595/ - třetí čtení

Ještě načtu omluvy, co v mezičase dorazily. Omlouvá se paní ministryně Helena Langšádlová od 9.30 do 10.30 hodin z pracovních důvodů.

Nyní děkuji paní ministryni obrany Janě Černochové, že už zaujala místo u stolku zpravodajů. A ještě požádám... ano, je tam i pan zpravodaj garančního výboru, pan poslanec Pavel Svoboda. Návrh na zamítnutí ani pozměňovací návrhy nebyly ve druhém čtení předneseny. Garanční výbor se tímto návrhem zákona už nezabýval, neboť tak rozhodla Poslanecká sněmovna ve druhém čtení. A já se nyní táži paní ministryně, zda má zájem vystoupit před otevřením rozpravy? (Ministryně Černochová odpovídá z místa, že nemá.) Dobře, není tomu tak. Otevírám tedy rozpravu, do které mám přihlášeného pana poslance Zdeňka Kettnera. Pane poslanče, máte slovo. Prosím.

 

Poslanec Zdeněk Kettner: Děkuji za slovo. Dámy a pánové. Já budu velice stručný, jak je poslední dobou mým zvykem. Tento zákon není nijak závadný nebo nijak problémový, naopak zvyšuje pravomoci a ochranu krajů v oblasti archeologických nálezů. Čili za nás je to pozitivní a za klub SPD můžu říct, že budeme hlasovat pro. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. Jelikož už nemám nikoho dalšího přihlášeného do rozpravy, tak se ještě jednou rozhlížím po sále, zda má někdo zájem vystoupit? Není tomu tak, takže rozpravu končím. Táži se pro pořádek, zda je zájem o závěrečná slova? Není tomu tak. A poprosím nyní pana zpravodaje garančního výboru, aby nás seznámil s procedurou hlasování. Prosím.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, vzhledem k tomu, že garanční výbor se mezi druhým a třetím čtením již zákonem nezabýval a nebyly pozměňovací návrhy podány, proto navrhuji schválit novelu památkového zákona tak, jak byla navržena.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně.

 

Můžeme tedy přikročit k hlasování o celém návrhu zákona. Už jsem přivolala kolegyně a kolegy z předsálí a přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči ve znění pozdějších předpisů, a to podle sněmovního tisku 595 ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Kolegyně, kolegové, zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh zákona? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování 140 se vyjádřilo 141 poslankyň a poslanců, pro 141, proti 0. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní ministryni, děkuji panu zpravodajovi a končím projednávání tohoto bodu, jakož i třetí čtení tohoto tisku.

 

Přikročíme ve schváleném pořadu dále. Otevírám bod číslo

Aktualizováno 16. 7. 2024 v 13:13.




Přihlásit/registrovat se do ISP