Středa 17. dubna 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !

 

(pokračuje Jan Bartošek)

144.
Návrh na jmenování člena kontrolní rady Grantové agentury České republiky

Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Zde se nacházíme ve stejné situaci, je to první volba, první kolo. I zde budeme obsazovat jedno místo do Grantové agentury České republiky, a to protože 22. listopadu 2023 rezignoval pan Jan Hanousek. I zde probíhá výzva našeho školského výboru, která byla také do termínu 25. března. V případě Grantové agentury kolegové ze školského výboru obdrželi tři návrhy od právnických osob zabývajících se výzkumem a vývojem.

Jedná se o pana Pavla Barana, který byl navržen Akademií věd České republiky, paní Ivanu Černou, navržena Masarykovou univerzitou Brno a pana Tomáše Řezanku, kterého nominuje Mikrobiologický ústav Akademie věd České republiky. Tyto tři nominace volební komise promítla do usnesení číslo 121 z 28. března a takto vám je postupuje. I zde navrhujeme volbu tajnou. A i zde platí, že zvolenému členovi začne jeho čtyřleté funkční období dnem jmenování Poslaneckou sněmovnou.

I teď prosím o otevření rozpravy a poté o hlasování o návrhu na tajnou volbu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Otevírám rozpravu a ptám se, zda se někdo hlásí do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, v tom případě rozpravu končím.

 

Podle předsedy volební komise zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, aby volba byla provedena tajnou volbou? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 153, přihlášeno je 170 poslankyň a poslanců, pro 142, proti 3. S návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. I zde prosím o přerušení bodu k provedení tajné volby a otevření posledního volebního bodu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Přerušuji tento bod, otevírám další bod a to je

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 16. 7. 2024 v 13:43.




Přihlásit/registrovat se do ISP