Středa 10. listopadu 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

14.
Návrh na zřízení výborů Poslanecké sněmovny

Poslanecká sněmovna na základě § 32 jednacího řádu musí zřídit mandátový a imunitní výbor, petiční výbor, rozpočtový výbor, kontrolní výbor, organizační výbor, volební výbor, výbor pro evropské záležitosti a další výbory, na nichž se usnese. Připomínám, že mandátový a imunitní výbor jsme již zřídili a ustavili.

V minulém volebním období pracovaly tyto výbory: hospodářský výbor, ústavně-právní výbor, výbor pro bezpečnost, výbor pro obranu, výbor pro sociální politiku, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, výbor pro zdravotnictví, výbor pro životní prostředí, zahraniční výbor a zemědělský výbor. Nyní vás prosím o vaše návrhy. Otevírám rozpravu, do které nevidím žádného přihlášeného, rozpravu tudíž končím.

 

Přistoupíme k hlasování o následujícím usnesení: "Poslanecká sněmovna zřizuje I. petiční výbor, rozpočtový výbor, kontrolní výbor, organizační výbor, volební výbor, výbor pro evropské záležitosti; II. tyto další výbory: hospodářský výbor, ústavně-právní výbor, výbor pro bezpečnost, výbor pro obranu, výbor pro sociální politiku, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, výbor pro zdravotnictví, výbor pro životní prostředí, zahraniční výbor a zemědělský výbor."

Kdo s tímto návrhem souhlasí, v zahájeném hlasování nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

hlasování číslo 13 bylo přihlášeno 192 poslankyň a poslanců, pro hlasovalo 186 z nich, proti žádný. Návrh usnesení byl schválen tak, jak byl předložen.

 

Končím projednávání i tohoto bodu.

 

Dalším bodem našeho jednání je bod

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP