Středa 10. listopadu 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

15.
Návrh na stanovení počtu členů výborů Poslanecké sněmovny

V úvodu mi dovolte připomenout, že výbory Poslanecké sněmovny se ustavují podle zásady poměrného zastoupení dle § 115 odst. 2 jednacího řádu.

K tomuto bodu otevřu rozpravu, do které už vidím prvního přihlášeného pana předsedu poslaneckého klubu KDU-ČSL Marka Výborného, kterému tímto dávám slovo.

 

Poslanec Marek Výborný: Vážená paní místopředsedkyně, vážený pane premiére, vládo, kolegyně, kolegové, na základě dohody všech předsedů poslaneckých klubů si dovoluji přednést tento návrh na počty členů jednotlivých výborů: pro petiční výbor 16 členů, rozpočtový výbor 25 členů, kontrolní výbor 16 členů, organizační výbor 16 členů, volební výbor 16 členů, výbor pro evropské záležitosti 20 členů, hospodářský výbor 25 členů, ústavně-právní výbor 20 členů, výbor pro bezpečnost 16 členů, výbor pro obranu 16 členů, výbor pro sociální politiku 20 členů, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu 25 členů, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj 20 členů, výbor pro zdravotnictví 25 členů, výbor pro životní prostředí 20 členů, zahraniční výbor 20 členů a zemědělský výbor 16 členů.

Vážená paní předsedkyně, prosím, aby o tomto návrhu Sněmovna hlasovala. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Já také děkuji. Pokud jde o výbor organizační, chci upozornit, že navržený počet členů výboru zahrnuje i předsedkyni a místopředsedkyně a místopředsedy Sněmovny, kteří jsou členy organizačního výboru ze zákona.

Dívám se, jestli se ještě někdo další hlásí do rozpravy, a protože nikoho nevidím, rozpravu k tomuto bodu končím a můžeme přistoupit k hlasování.

 

Přednesu návrh na usnesení: "Poslanecká sněmovna stanoví počet členů výborů takto: petiční výbor 16 členů, rozpočtový výbor 25 členů, kontrolní výbor 16 členů, organizační výbor 16 členů, volební výbor 16 členů, výbor pro evropské záležitosti 20 členů, hospodářský výbor 25 členů, ústavně-právní výbor 20 členů, výbor pro bezpečnost 16 členů, výbor pro obranu 16 členů, výbor pro sociální politiku 20 členů, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu 25 členů, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj 20 členů, výbor pro zdravotnictví 25 členů, výbor pro životní prostředí 20 členů, zahraniční výbor 20 členů a zemědělský výbor 16 členů."

Kdo s tímto návrhem souhlasí, tak v zahájeném hlasování nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 14 bylo přihlášeno 192 poslankyň a poslanců, pro hlasovalo 187 z nich a proti žádný. Konstatuji, že návrh usnesení byl schválen.

 

Končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem, který můžeme otevřít, je bod

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP