Pátek 26. listopadu 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Skopeček)

20.
Návrh na volbu členů nebo ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů

Na lavici vám bylo rozdáno usnesení volební komise číslo 18 ze dne 24. listopadu 2021. Podotýkám, že jsme usnesením číslo 21 z 2. schůze Poslanecké sněmovny dne 23. listopadu 2021 rozhodli, že komise bude ustavena podle zásady poměrného zastoupení. Prosím předsedu volební komise, pana poslance Kolovratníka, aby návrh přednesl.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní pracuje volební komise na základě usnesení Poslanecké sněmovny číslo 21 až 29 ze dne 23. listopadu 2021. Opět zasedla na své 5. schůzi 24. listopadu, kde projednala všechny návrhy poslaneckých klubů. Je to tedy ono ustanovení, ustavení stálých komisí Poslanecké sněmovny podle zvláštních předpisů, zvláštních zákonů. Volební komise přijala všechny návrhy a promítla je do usnesení číslo... Omlouvám se, teď jsem přeskočil řádek. Volební komise je promítla do usnesení číslo 18 a zde konstatuje, že usnesení Poslanecké sněmovny stanoví, že budou všechny tyto komise také ustaveny podle zásady poměrného zastoupení. Tak jenom pro stenozáznam - je to usnesení číslo 18 volební komise z 24. listopadu. Zde je postup stejný. Sněmovna potvrzuje hlasováním celou kandidátku předloženou volební komisí, to znamená, změny nejsou možné. Pokud by některá z kandidátek Sněmovny nebyla schválena, byla by vyhlášena nová lhůta.

A nyní by tedy, pane předsedající, opět měla Poslanecká sněmovna hlasováním en bloc rozhodnout o ustavení každé komise zvlášť. Před tím vás opět poprosím o otevření rozpravy a poté zahájení hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Přesně, ano. Děkuji za vaše úvodní slovo. Otevírám rozpravu a ptám se, jestli se někdo do ní hlásí? Není tomu tak.

Rozpravu končím a přistoupíme k hlasování. Prosím předsedu volební komise, aby předložil návrh hlasování.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Postup bude stejný jako v předchozím bodu. Nyní prosím první hlasování ke zřízení ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Je navržena v počtu 9 členů.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s předloženým návrhem? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování s pořadovým číslem 61 bylo přihlášeno 180 poslanců, pro návrh hlasovalo 178, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme ustavili stálou komisi Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů.

 

Končím projednávání bodu číslo 20. Budeme pokračovat... (Poslanec Kolovratník: V tom usnesení máme ještě dalších asi deset komisí.) Pardon, pardon. Tak ještě nekončím bod číslo 20. Předávám slovo panu... (K předsedajícímu přichází pracovník organizačního odboru s vysvětlením.)

 

Poslanec Martin Kolovratník: To bychom jich moc neustavili, pane předsedající. Musíme každou zvlášť.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Každý bod je zvlášť, pane předsedo. Teď jste mě zmátl. Ano, skutečně jsem ukončil bod číslo 20 a budeme pokračovat bodem číslo 21.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Tak pak se omlouvám já, že teď vnáším zmatek. Já mám připraveno vše na jednom dokumentu. Ale souhlasím, potvrzuji, byla to moje chyba, že jsem vás znejistil. Ano, je to každý bod zvlášť. Omlouvám se, mlčím.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Vy mi tedy děláte při prvním řízení schůze věci, pane předsedo. Otevírám bod číslo

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP