Pátek 26. listopadu 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Skopeček)

21.
Návrh na volbu členů nebo ustavení stálé komise Poslanecké sněmovny
pro kontrolu použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu,
použití sledování osob a věcí a rušení provozu elektronických komunikací

Na lavice vám bylo rozdáno usnesení volební komise číslo 18 ze dne 24. listopadu 2021. Podotýkám, že jsme usnesením číslo 22 z 2. schůze Poslanecké sněmovny dne 23. listopadu 2021 rozhodli, že komise bude ustavena podle zásady poměrného zastoupení. Prosím, pane předsedo, abyste se ujal slova.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Já se vám, pane předsedající, ještě jednou omlouvám. Je to drobná chyba, ke které dojde maximálně jednou za volební období, a už vás nijak mást nebudu. Už jste tu komisi představil, je to tedy stálá komise pro použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu, použití sledování osob a věcí a rušení provozu elektronických komunikací. Je navržena v počtu 9 členů podle poměrného zastoupení a prosím o hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Nejprve se zeptám, jestli se někdo hlásí do rozpravy, kterou otvírám? Není tomu tak, rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování. Prosím vás, pane předsedo, abyste předložil návrh hlasování.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Prosím o hlasování ke zřízení této komise, kterou už jsem představil, podle usnesení, které máte na stole, v počtu 9 členů.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s předloženým návrhem? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování s pořadovým číslem 62 bylo přihlášeno 180 poslanců, pro návrh hlasovalo 180 poslanců, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ustavili stálou komisi Poslanecké sněmovny pro kontrolu použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu, použití sledování osob a věcí a rušení provozu elektronických komunikací.

Končím tímto bod číslo 21.

 

A budeme pokračovat bodem číslo

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP