Pátek 26. listopadu 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Skopeček)

30.
Vyhlášení lhůt na podávání návrhů na předsedy zřízených stálých komisí
Poslanecké sněmovny a vedoucí stálých delegací Parlamentu
do meziparlamentních organizací

Žádám předsedu volební komise pana poslance Martina Kolovratníka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Ode mě je to pro dnešek poslední informace. Jak jsme teď ustavili všechny komise, stálé komise a delegace, tak nyní budeme muset v dalším kroku rozhodnout volbou, a to tajnou volbou, o jejich předsedech. Návrhy na podávání předsedů pro poslanecké kluby volební komise vyhlásila na své 5. schůzi, a to do úterý 14. prosince do 12 hodin. Vycházíme z předběžné informace, že by v tom týdnu pak měla pokračovat řádná schůze Sněmovny, a jak jsme už informovali, předpokládáme, že volební body by měly proběhnout během středy 15. prosince někdy před obědovou pauzou. Takže ještě jednou, tato lhůta je nyní vyhlášena do úterý 14. prosince do 12 hodin. A stejně tak, jak jsem zmínil, pokud už by byly například nějaké požadavky na změny v orgánech, tak ta lhůta pro případné změny je stejná, a je také tedy do úterý 14. prosince do 12 hodin. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Já se jenom zeptám, jestli se chce někdo k tomuto sdělení pana předsedy vyjádřit?

 

Pokud tomu tak není, končím bod číslo 30 a děkuji panu předsedovi za to, že nás provedl jednotlivými volbami.

 

Dovolím si teď přečíst omluvy. Pan Vlastimil Válek se omlouvá z dnešního jednání schůze mezi devátou a 11.15 hodin z důvodů pracovních, pan poslanec Bauer se omlouvá z dnešního jednání schůze od 10 do 12 hodin ze zdravotních důvodů, omlouvá se dnes i paní ministryně spravedlnosti Marie Benešová do konce jednacího dne z pracovních důvodů, omlouvá se pan poslanec Fiala z dnešního jednání mezi půl desátou a půl jedenáctou hodinou. To byly omluvy.

 

A my můžeme přikročit k poslednímu bodu jednání naší schůze, což je

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP