Úterý 14. prosince 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

1.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Otevírám tento bod a prosím, aby se slova ujal předseda volební komise, poslanec Martin Kolovratník. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Přeji vám dobrý večer jménem volební komise. Čekají nás čtyři volební body, z toho jeden tady aklamací a tři potom provedeme tajnou volbou ve Státních aktech.

První bod je návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. My jsme na volební komisi měli vyhlášenou lhůtu do 13. prosince do 12 hodin. Přijali jsme návrhy na rezignace a nominace pouze od jednoho poslaneckého klubu, respektive od jednoho uskupení, a to od uskupení SPOLU. Usnesení nemáte rozdané na stole, ale bylo e-mailem zasláno členům volební komise a předsedům jednotlivých poslaneckých klubů.

Navržena je rezignace z výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu pana poslance Krejzy. Proti tomu je navržena nominace do stejného výboru pana poslance Bohuslava Svobody a zároveň pan poslanec Krejza je nominován do výboru pro bezpečnost. Je to v pořádku s tím kvorem a s poměrným zastoupením. Toto místo zatím bylo uvolněno a nebylo ještě obsazeno. Volební komise tento návrh promítla do svého usnesení formou per rollam číslo 24 ze včerejšího dne, a navrhuje tedy volbu veřejnou pomocí hlasovacího zařízení.

Nejdříve, pane předsedající, poprosím o otevření rozpravy k tomuto bodu a pak o dvě hlasování, jedno hlasování o navržené rezignaci a poté hlasování o nominaci. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám také děkuji, pane předsedo. Otevírám tedy rozpravu a ptám se, kdo se do ní hlásí? Žádnou přihlášku nevidím, v tom případě rozpravu končím.

Táži se, zda chcete závěrečné slovo? Nechcete. Prosím, proveďte nás hlasováním.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Takže první hlasování bude o rezignaci pana poslance Karla Krejzy z výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 18, přihlášeno je 190 poslankyň a poslanců, pro 181, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Prosím druhé hlasování o nominaci do stejného výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, pan poslanec Bohuslav Svoboda, a do výboru pro bezpečnost pan poslanec Karel Krejza.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dám hlasovat o obou návrzích současně, jestli nikdo nerozporuje postup. Nerozporuje.

V tom případě zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 19, přihlášeno je 190 poslankyň a poslanců, pro návrh 186, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Tím jsme tento bod naplnili a já končím jeho projednávání.

 

Otevírám další bod dnešního jednání. Tím je

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP