Pátek 18. února 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Skopeček)

81.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Prosím, aby se ujal slova předseda volební komise, pan poslanec Martin Kolovratník. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne, kolegyně, kolegové, děkuji za slovo a snad jménem celé volební komise vám mohu poděkovat, že po náročném týdnu ve vzájemných vypjatých situacích tady padla dohoda předsedů všech poslaneckých klubů, že zvládneme blok volebních bodů, kde - a teď to nemyslím nijak zabarveně - už se Sněmovna dostávala v některých momentech do skluzu, aby naplnila i externí orgány nebo instituce, a že snad dnes tedy budeme úspěšní a ty volební body zvládneme.

První bod otevřený panem předsedajícím je návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Co nejstručněji přečtu, je to standardní bod výměn v rámci jednotlivých poslaneckých klubů. Lhůta byla do 15. února, do tohoto úterý do 12 hodin. Volební komise návrhy přijala v usnesení číslo 40, jedná se tam o výměny v rámci klubů ANO a ODS, u rezignací v rámci ANO je to z organizačního výboru Patrik Nacher, z petičního Ladislav Okleštěk, z kontrolního Renata Oulehlová, z výboru pro Evropské záležitosti... pardon, z volební komise Patrik Nacher a ze Stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti Ladislav Okleštěk. U poslaneckého klubu ODS nominace byla podána tak, jak teď platí to sloučení, písemně podána za SPOLU, ale je to v rámci kvora pro ODS z výboru pro Evropské záležitosti pan poslanec Pavel Kašník. Proti tomu - ten počet odpovídá - nové nominace do organizačního výboru Richard Brabec, do petičního Stanislav Berkovec, do kontrolního Petr Sadovský, do výboru pro Evropské záležitosti Martin Major, do volební komise Tomáš Helebrant a do stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti paní poslankyně Lenka Knechtová.

Tolik usnesení volební komise číslo 40. Volbu navrhujeme veřejnou pomocí hlasovacího zařízení en bloc a já prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, děkuji, pane předsedo. Otevírám rozpravu a ptám se, jestli se někdo do rozpravy hlásí? Nikoho neeviduji, rozpravu tedy končím a znovu předávám slovo předsedovi volební komise.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Budou to dvě hlasování. První, prosím, pane předsedající, abyste nechal aklamací hlasovat o navržených rezignacích poslanců v orgánech Poslanecké sněmovny, tak jak jsem je představil podle usnesení číslo 40 volební komise.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano. Zagongoval jsem, aby se mohli dostavit i kolegové do sálu.

 

Zahajuji hlasování o rezignacích, které načetl pan předseda volební komise.

Kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 92 bylo přihlášeno 183 poslanců, pro hlasovalo 168, proti nikdo, návrh byl přijat.

 

Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Nyní prosím druhé hlasování o nominaci poslanců do orgánů Poslanecké sněmovny, jak jsem je přednesl podle usnesení volební komise.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, dám o tomto návrhu hlasovat.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Aby stiskl tlačítko a zvedl ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 93 bylo přihlášeno 184 poslanců, pro hlasovalo 172, proti nebyl nikdo, i tento návrh byl přijat.

 

Tím, jestli se nemýlím, jsme uzavřeli bod číslo 81 a můžeme přejít k bodu číslo

Aktualizováno 26. 1. 2024 v 15:19.




Přihlásit/registrovat se do ISP