Středa 23. března 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

85.
Návrh na volbu člena Rady České televize na uvolněné místo s funkčním obdobím
do 27. května 2026

Opět poprosím pana předsedu Kolovratníka, aby nás s tímto bodem provedl.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Situace je zde stejná. Do televize budeme mít dvě volby. První nejprve doplňuje právě podobným způsobem uvolněné místo, pouze tedy do konce toho původního mandátu. Je to tedy podobné, jenom s trochu jinými daty. Takže stručně připomenu, že ještě v minulém volebním období předchozí Sněmovna 17. září 2021 odvolala z funkce paní Hanu Lipovskou. Následně už stávající Sněmovna konala. 26. ledna byla vyhlášena nová veřejná výzva. Návrhy byly zaslány do 9. února. Poté bylo doručeno na toto místo 18 platných nominací. Poté 23. a 24. února zasedl volební výbor, mediální, provedl veřejná slyšení a těch 18 nominací zúžil na tři finalisty na to jedno neobsazené místo. Volební komise toto promítla do svého usnesení číslo 43 z 10. března.

Takže na volebním lístku - opakuji, je to jeden ze dvou televizních lístků - budete mít tři jména. Je to tedy na obsazení nebo dovolení zbývajícího mandátu do 27. května 2026. Ta tři jména jsou Karolína Rezková, Zdeněk Šarapatka a Daniel Váňa. I zde prosím o otevření rozpravy a poté hlasování o formě volby, a to tajným způsobem.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Děkuji, pane předsedo. Ptám se, zda se někdo hlásí do právě otevřené rozpravy? Nikoho nevidím. Rozpravu tedy končím.

 

Dávám hlasovat o způsobu volby, zda budeme volit tajně. Prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku, kdo jste pro. Proti?

hlasování číslo 44 je přihlášeno 169 přítomných, 160 z nich pro, proti žádný. Návrh byl přijat. Budeme volit tajně.

 

Tento bod přerušuji pro provedení volby a otevírám poslední z volebních bodů, a to bod

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP