Středa 6. dubna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

85.
Návrh na volbu člena Rady České televize na uvolněné místo
s funkčním obdobím do 27. května 2026

Tímto bodem jsme se zabývali dne 24. března na 16. schůzi Poslanecké sněmovny, kdy proběhlo první kolo volby. Prosím, aby předseda volební komise Martin Kolovratník zopakoval kandidáty, kteří postupují do druhého kola. (Hluk v sále.)

A vás, kolegyně a kolegové, prosím o ztišení. Prosím, abyste své diskuse případně přesunuli do předsálí, aby pan předseda mohl přednést tento bod.

Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Paní předsedající, děkuji za udělení slova i zjednání v rámci možností pořádku v sále, aby nikomu neunikly informace k volbám. Navazuji na to, co jste avizovala. První volební bod je pokračování druhého kola v rámci volby člena Rady České televize. Je to dovolba na jedno uvolněné místo s funkčním obdobím do 27. května. Tady své vystoupení omezím pouze na konstatování, že při poslední volbě v prvním kole 23. března Sněmovna nezvolila žádného z kandidátů a v souladu s volebním řádem postoupili do druhého kola dva finalisté, protože to je dvojnásobek počtu neobsazených míst. Postupující, ze kterých budete vybírat, je pan Zdeněk Šarapatka s 86 hlasy a pan Daniel Váňa s 88 hlasy.

Jedná se o druhé kolo, rozprava tedy v tuto chvíli není. Paní předsedající, prosím o přerušení tohoto bodu. (Hluk v sále.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Děkuji za uvedení. Ještě jednou požádám kolegyně a kolegy, aby se ztišili.

Rozprava se, jak zaznělo, nevede, byla již ukončena. Přerušuji tedy projednávání tohoto bodu na tajnou volbu.

 

Otevírám další bod, kterým je bod číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP