Středa 27. dubna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

81.
Návrh na volbu členů dozorčí rady Státního fondu podpory investic

I tento bod již Sněmovna projednávala, zabývali jsme se jím dne 6. dubna na 16. schůzi Poslanecké sněmovny, kdy proběhlo první kolo volby. Prosím tedy ještě opět pana předsedu Kolovratníka, aby zopakoval kandidáty, kteří do druhého kola postoupili.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Ano, potvrzuji, zde je situace stejná. Jsme tedy v druhém kole, 6. dubna jsme v tomto orgánu, který je také pětičlenný, obsadili nebo zvolili tři členy dozorčí rady Státního fondu podpory investic. Byli to pánové a paní Šimon Barczi, Klára Dostálová a Pavel Nalezený. Tady jenom upřesním, že poté, co jsme identifikovali potenciální střet zájmů, tak dvě nominace byly staženy, takže na ta dvě neobsazená místa v tuto chvíli máme pouze jeden návrh, jednu nominaci, zatím nezvolenou, je to paní kolegyně Marie Pošarová, která měla v prvním kole 24 hlasy.

Znamená to, že jsou vlastně dva možné scénáře. Pokud toto místo bude obsazeno, zůstane jedno místo neobsazené a budeme tu lhůtu vyhlašovat znovu. Nemohu samozřejmě nějak předjímat - pokud by se neobsadilo žádné místo, i tak by se vyhlašovala ta volba ještě jednou. Každopádně v tuto chvíli na volebním lístku budete mít k vašemu posouzení nominaci na neobsazené místo paní Marie Pošarové, a to v druhém kole bez rozpravy a bez hlasování. Prosím o přerušení bodu.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Děkuji. (Hluk v sále.) Přerušuji projednávání tohoto bodu na tajnou volbu. A dámy a pánové, já vás požádám o klid. Byť jsou to volební body, už se těšíte mnozí na to, že půjdete volit, tak prosím, ještě nechte i pana předsedu v důstojných podmínkách uvést další bod. Děkuji.

 

Dále tedy otevírám bod číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP