Středa 27. dubna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

83.
Návrh na volbu kandidáta na jmenování do funkce
viceprezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu

kde jsme skončili v rozpravě, tudíž rozprava stále běží. Nevidím však nikoho, kdo by se do ní hlásil, proto rozpravu končím. Ptám se na zájem o závěrečná slova. Pan předseda Kolovratník nemá, proto zopakuji jenom, že hlasujeme o způsobu volby a je tu návrh na volbu tajnou.

 

Zahajuji hlasování o způsobu volby. Ptám se, kdo je pro tajnou volbu? Kdo je proti?

hlasování číslo 51 přihlášeno 155 přítomných, pro 105, proti 3. Návrh byl přijat.

 

A já přerušuji projednávání bodu číslo 83 pro provedení tajné volby, tak jak jsme si nyní odhlasovali. A zeptám se tedy pana předsedy volební komise, jak časově teď budeme pokračovat dál, tedy kolik času bude na vydání lístků apod.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Já vždycky ten čas zaokrouhlím. Teď to vychází zhruba na 15 nebo 17 minut, takže volební místnost bude otevřena do 14.05. Do 14.05 bude otevřena volební místnost. Prosím, abyste se zúčastnili volby. Po ustálené dohodě s předsedy klubů i s členy volební komise ty výsledky do médií uvolníme. Budeme mít sečteno zhruba ve 14.30, takže během odpoledne výsledky zveřejníme a formálně nebo oficiálně bych je prezentoval tady na plénu Sněmovny, popřípadě s kolegy z volební komise zítra v 9 hodin ráno na začátku zítřejší schůze. V tuto chvíli tedy platí volební místnost do 14.05.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Děkuji. Nyní se ještě hlásí s přednostním právem paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní předsedkyně. Avizovala jsem to už zástupcům pětikoalice, chtěla bych požádat nebo oznámit, že si beru ráno mezi devátou a desátou hodinu na poradu klubu hnutí ANO. Byly zařazeny body, se kterými jsme nebyli úplně v souladu, nebyla na nich gremiální shoda, a my se na ně musíme připravit. Takže mezi devátou a desátou beru přestávku zítra na poradu klubu hnutí ANO. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Také děkuji. Zopakuji následující postup. Do 14.05 budou vydávány lístky pro provedení voleb jednotlivých bodů, jak jsme je odsouhlasili. Následně tedy již dnešní schůze nepokračuje. Pokračování bude, jak tady bylo avizováno, po přestávce klubu hnutí ANO, který ji avizuje zítra do deseti hodin, to znamená, přerušuji jednání schůze tak, abychom pokračovali zítra v devět hodin přestávkou klubu hnutí ANO, tudíž se tady sejdeme na 10. hodinu na jednotlivé body podle schváleného programu. Přeji hezký zbytek dne.

 

(Jednání skončilo ve 13.51 hodin.)

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP