Středa 11. května 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

113.
Návrh na volbu člena dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury

Opět tedy prosím vás, pane předsedo, abyste představil tento bod, a prosím ještě jednou o ztišení poslance, zejména v levé části sálu, abychom slyšeli, co nám pan předseda Kolovratník sdělí. Prosím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: My jsme volili nebo naplňovali jsme 6. dubna tuto dozorčí radu Státního fondu dopravní infrastruktury, která je pětičlenná. Sněmovně se povedlo zvolit čtyři členy a poté se to poslední místo nepodařilo obsadit ani ve druhém kole. Takže zbývá doplnit jedno místo, zvolit jednoho člena dozorčí řady Státního fondu dopravní infrastruktury. Je to tedy druhá volba a nyní vstupujeme do jejího prvního kola.

Po dohodě s poslaneckými kluby volební komise 27. dubna vyhlásila novou lhůtu, a to do 29. dubna, tak, aby se vše stihlo připravit a uplynuly lhůty k dnešnímu dni, aby volba mohla proběhnout. Tyto lhůty jsou splněny. Volební komise nominace přijala do usnesení číslo 63 per rollam ze dne 29. dubna a konstatuji, že na jedno místo přišly dvě nominace, za prvé pan poslanec Jan Hrnčíř, navržen SPD, a za druhé pan Filip Ušák, navržen klubem Piráti a Starostové.

Zvláštní zákon zde způsob volby nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou, a pokud někdo bude zvolen, tak mu započne čtyřleté funkční období dnem volby.

Nyní, paní předsedající, prosím o otevření rozpravy a poté o hlasování o návrhu na tajnou volbu.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Já vám děkuji, pane předsedo. Ještě jednou žádám poslankyně a poslance, zejména v levé části spektra sálu, ale už i v pravé, o klid.

Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Nikdo se do ní nehlásí, a to ani z místa, proto rozpravu končím.

Přistoupíme, jak už zaznělo, k hlasování, pokud tedy není zájem o závěrečné slovo, což nepředpokládám. Ještě přivolám kolegyně a kolegy z předsálí.

 

Připomínám, že hlasujeme o tom, že tato volba proběhne způsobem tajné volby.

Zahajuji hlasování a ptám, se kdo je pro - pět minut, tak už se to podařilo - ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 91 přihlášeno 173 přítomných, pro 147, proti 1. Návrh byl přijat.

 

My jsme tedy určili, že proběhne volba formou tajnou. A já tedy nyní přerušuji projednávání tohoto bodu pro provedení tajné volby.

 

Otevírám bod číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP