Pátek 3. června 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Bartošek)

7.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím
zákona o omezení dopadu vybraných plastových výrobků na životní prostředí
/sněmovní tisk 56/ - druhé čtení

Zahajuji zde podrobnou rozpravu a i zde připomínám, že pozměňovací a jiné návrhy přednesené v této podrobné rozpravě musí být vždy odůvodněny. S přednostním právem se hlásí paní zpravodajka, prosím.

 

Poslankyně Berenika Peštová: Já bych se chtěla přihlásil k pozměňovacímu návrhu pod číslem 824 a odůvodnila jsem ho v obecné rozpravě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Jako další je přihlášen pan poslanec Václav Král. Prosím.

 

Poslanec Václav Král: Děkuji za slovo. Já si dovoluji předložit pozměňovací návrh pod číslem 859, který zpřesňuje zařazení kapslí do nápojových automatů. Mám za to, že stávající znění vládního návrhu není jednoznačné a je vhodné jasně definovat zařazení nápojových kapslí jako obal, což podpoří jejich třídění v rámci kolektivních systémů, a to by se mělo pozitivně projevit následně i v jejich recyklaci.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Ptám se, zda někdo další se hlásí do podrobné rozpravy? Prosím, paní zpravodajka.

 

Poslankyně Berenika Peštová: Ještě se přihlásím, neboť jsem dávala dva pozměňovací návrhy: jeden 824 a druhý 825, který je díky legislativě, která zašla za mnou a řekla, že je lepší, takže se ještě přihlašuji k 825. Jsou oba dva, jeden je vylepšený. Já už jsem šla do té jednoduché formy, abych prošla.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Takže já se pro pořádek zeptám.

 

Poslankyně Berenika Peštová: 824 i 825, proběhne diskuse. (Porada s legislativou.: Ne, tamta je vylepšená. Ona třeba neprojde...)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Rozumím tomu, že se nejedná o jednoduchý proces. Požádám vás, kolegyně a kolegové, o chvíli strpení.

 

Poslankyně Berenika Peštová: Omlouvám se, po diskusi s legislativou k 824 se nehlásím, hlásím se k 825.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Tak jsme nakonec dospěli ke shodě.

A pro pořádek se ještě zeptám, zda se ještě někdo další hlásí do podrobné rozpravy? Projednáváme vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o omezení dopadu vybraných plastových výrobků na životní prostředí, je to sněmovní tisk 56, druhé čtení. Jestliže se nikdo další nehlásí, tak já končím podrobnou rozpravu tohoto bodu.

Ptám se, zda i v tomto případě chce paní ministryně, paní zpravodajka závěrečné slovo? Chcete závěrečné slovo, paní zpravodajko a paní ministryně? Ne, děkuji.

V tom případě jsme projednali všechny návrhy a já končím druhé čtení tohoto sněmovního tisku.

Přečtu omluvy. Dnes od 11 do 12 hodin se z pracovních důvodů omlouvá pan poslanec Aleš Dufek a dále dnes od 9 do 13 hodin se z pracovních důvodů omlouvá pan ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

 

Otevírám další bod jednání, bod číslo

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP