Středa 15. června 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Skopeček)

111.
Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře

Projednávání tohoto bodu jsme přerušili rovněž dne 3. června 2022 na 25. schůzi Poslanecké sněmovny a bod byl rovněž přerušen po ukončení rozpravy a poté, kdy byl odhlasován návrh na tajnou volbu. Pane předsedo...

 

Poslanec Martin Kolovratník: Zde je situace stejná, zbývá pouze přerušit tento bod pro provedení tajné volby. Teď odhaduji ten potřebný čas, jak jsme vás informovali. Předminulý pátek jsme provedli diskusi v rámci volební komise. Je to relativně drobná organizační změna nebo úprava, bude spočívat v tom, myslím si, že i v tom nižším počtu, který tady je, že to zvládneme bez problémů, že fronta se nebude vytvářet až k urnám ve volební místnosti, ale pouze k místu, kde se vydávají hlasovací lístky. Poté vás členové volební komise budou vždy pouštět k urnám tak, jak jste vlastně zvyklí u občanských voleb ve volebních místnostech, vždy v tom počtu, aby tam nebyl nějaký přetlak nebo větší počet lidí najednou. Ve chvíli, kdy se místo u urny uvolní, vyzvedne si lístek a půjde ho označit další z poslanců nebo poslankyň. Myslím, že i v tomto systému zvládneme.

Lístky jsou k označení velmi jednoduché. Dám na jejich vydávání na průběh voleb 25 minut, do 21.10 hodin budou volební místnosti otevřeny, poté volební komise výsledky sečte. A pokud mohu odhadnout nebo navrhnout, ty výsledky bych po dohodě, pane předsedající, s vámi, oznámil ne už dnes večer, ale zítra dopoledne, mělo by to být podle mých informací v 10 hodin dopoledne na začátku zítřejšího jednacího dne.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, souhlasím s tím, že výsledky vyhlásíme zítra na začátku našeho jednání. Instrukce k provedení volby jste, pane předsedo, řekl, ty jsou jasné, takže mně nezbývá než přerušit tuto schůzi.

Upozorňuji, že zítra nejpozději do 11 hodin je možné podávat přihlášky k ústním interpelacím. Zítra, to znamená ve čtvrtek 16. června 2022, budou od 9 do 11 hodin přítomni zde v sále pracovníci organizačního odboru, kterým můžete své přihlášky k ústním interpelacím podávat. Následně proběhne za účasti ověřovatelů jejich losování.

Přerušuji nyní 25. schůzi do čtvrtka 16. června 2022 do 10 hodin a přeju vám klidný večer.

 

(Jednání skončilo ve 20.46 hodin.)

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP