Pátek 2. září 2022, stenozáznam zahájení jednacího dne schůze

Předcházející zahájení jednacího dne schůze

 

(Jednání zahájeno v 9.00 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, vzhledem k tomu, že jednací den byl přerušen do deváté hodiny, což právě nastalo, tak zahajuji druhý jednací den 36. schůze Poslanecké sněmovny.

Aby byla zaznamenána vaše účast, tak vás nejdříve všechny odhlásím a prosím, abyste se opětovně přihlásili identifikačními kartami, případně mi oznámili, kdo žádá o vydání karty náhradní.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na jednání požádali poslanci: Jana Mračková Vildumetzová z celého jednacího dne z důvodu nemoci, Jan Bartošek od 10 hodin do konce jednacího dne z důvodu zahraniční cesty, David Šimek po celý jednací den z důvodu nemoci, Tom Philipp od 9 do 13 hodin z pracovních důvodů, Vít Kaňkovský od 5.30 do 24 hodin z rodinných důvodů.

Nyní budeme pokračovat... a s náhradní kartou číslo 28 bude hlasovat pan ministr Stanjura. Nyní budeme pokračovat.

Nacházíme se v přerušené rozpravě, do které byli přihlášeni, po přerušeném panu poslanci Babišovi, ještě pan ministr Válek, pan poslanec Okamura a je tam ještě několik faktických. Nicméně nyní tedy budeme pokračovat v přerušeném vystoupení - pan poslanec Babiš má tedy slovo. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Andrej Babiš: Takže Viktor Orbán, který je tam nejdéle ze všech, ano, mi poradil, jak mám bojovat za české zájmy. A já jsem to vybojoval. 42 miliard jsem vybojoval svou urputností. Ano, je to ve finále Marrákeš bazar. Ano, tak to je. A jak vyjednával pan Nečas? No pan Nečas nevyjednával. On spal na hotelu, to říkali velvyslanci, a potom volala Komise a vyšel vyjednávat. Oni se báli zaklepat na dveře, protože nevěděli, kdo otevře. A víte asi, o čem mluvím. Takže tak on... a nevyjednal vůbec nic. Takže prosím vás, to Maďarsko, pane ministře, vy víte o tom, a paní ministryně obrany, ta vám určitě řekne, co je to Česká zbrojovka, která má velkou investici v Maďarsku, a další firmy investují v Maďarsku.

Vaše rétorika vaší vlády - jako vy děláte z Maďarska nepřátelský stát? Vy to děláte? Máte to v programu. Vy tady říkáte, že to je špatně, to Maďarsko. Takže oni u nás nemají investora? Nemáme dělat byznys? Lidé tam nemají jezdit na dovolenou? No co? O čem to mluvíte vůbec? Já bych se chtěl zeptat, proč jste nedovolili panu premiérovi mít bilaterálku s Viktorem Orbánem? Proč? Proč první V4 nedopadla, protože pan premiér spěchal, protože paní Pekarová, pan Bartoš říkal ne, Maďarsko je toxické. Paní Pekarová řekla, aby nevolili Orbána. No zvolili ho. Tak to je skutečně neuvěřitelné. Takže vy vlastně jenom poškozujete, poškozujete české firmy, české občany. Ale vy byste měl dělat ekonomickou diplomacii, ale to nedokážete, protože samozřejmě to neumíte, protože jste to nikdy nedělal, protože jste se pořádně neuživil, tak jste šel do politiky.

No tak pojďme teď na tu energetiku prosím vás. Pan premiér nám včera říkal, jak skvěle jste zařídili ten plyn, LNG. Mě by zajímalo, bylo by dobré vědět, jestli jste už nakoupili ten plyn do toho Emsu v Nizozemsku. Vy říkáte, že jste zařídili plyn. Ne, ČEZ tam nakoupil a pronajal si kapacitu na zkapalnění LNG. A vy jste podepsali smlouvu s ČEZ. Myslím, že to je 90 milionů. A víte, kdy ta smlouva klapla? Až přišla advokátní kancelář toho kmotra, který řídí pana Síkelu, až potom to klaplo. Potom to na poslední chvíli ve čtvrtek v noci podepisoval na letišti pan ministr. Až potom to klaplo. A já se vás ptám: Když to nevyužijete, kdo to zaplatí? To jsou jenom marketinkové nesmysly. Protože ten plyn, pokud by se nějaký nakoupil v Kataru, a já jsem na to zvědav, tak potom kam teče? Kam teče ta roura? No přece do bodu v Německu, kde ústí Nord Stream 1. A když nebude Nord Stream 1, tak nebude tlak. Takže si to vaše LNG, víte, kam můžete dát? Takže vy jenom mystifikujete. Vy jenom vykládáte nesmysly, kterým nerozumíte. Ano, LNG, jak jste všechno zařídili.

A pojďme teď na to zastropování. Pan premiér vlastně říká, že to není... Já nevím, co vy vlastně chcete? Španělé vám nabídli, ano, tady se to píše, článek, Španělé platí za elektřiny o dvě třetiny méně než Němci. A pan premiér mluvil o tom, že to je nějaký ostrov energetický. Tak Španělé příští týden asi na té vaší Radě vám to budou navrhovat. A pan premiér v minulosti mluvil o tom, že - 17. dubna, pane premiére, jste říkal: Zastropování ceny je nesmysl, řekl Fiala. Plošně lidem pomáhat nechceme. A tak dále. Já mám tady milion vašich výroků. Já vám je můžu tady připomenout potom. Takže to zastropování je jednoduché.

Včera v televizi, nebo experti, různé to vydavatelství od pana Bakaly, nás poučuje, že to není možné, že kdo to zaplatí. A co má zaplatit? Vy nerozumíte tomu, že dneska ČEZ, který má výrobní cenu někde kolem 20 eur, to prodává za 600? Nebo výrobce elektřiny z uhlí, když si připočítá tu emisní povolenku, tak je tam stovka. Měl jste zrušit ty emisní povolenky. To je stovka teď. Ano? A potom je plyn. Ale vždyť nechcete Putinův plyn, tak proč dovolíte v Evropě vyrábět elektřinu z plynu? Tak to zrušte. Vraťte se k uhlí. Uhlí nad zlato. Možná pan ministr financí zjistí, že v OKD má balík peněz a 6 milionů tun uhlí. Takže já jsem řekl, že to máte zastropovat na 61,20 jak Slováci. Bakalovci rychle přispěchali s nějakým článkem, tam nějaký novinář si hraje na to, že tomu rozumí. Vy jste přece říkali, že když budou mít extrémní zisky, tak je zdaníte. Tak co tedy? Tak to je stejný, ne? Pokud to zastropujete, tak budou mít menší zisk. Když to má ČEZ za 20 a vyprodává za 61,20, no tak má 300 % stále. Takže o čem je tady řeč? Proč to tedy neuděláte? Mohli jste to dávno udělat. Ale to byste museli chtít. A vy samozřejmě to nechcete.

Takže já bych byl strašně rád, ale já tomu nerozumím, proč tato vláda nechala rozbít V4, proč tady útočíte na Maďarsko. Ano? A proč, když tedy už dávno Slováci to zastropovali, to neuděláte stejně. Tak tomu nerozumím.

Pan premiér potom ve svém projevu mluvil o tom, že kde jsou ty peníze. Ano, my jsme se museli zadlužit, ale stále to bylo méně, menší dluh, než vy jste končili. Ano? Vy jste říkal, že kde jsou ty peníze? Tak já je tady mám, pane, takže říká pan premiér.

Já otočím vaši otázku: Pane předsedo Babiši, kde jsou ty peníze? Kam jste je dali? Tak pane premiére, toto je tabulka paní ministryně bývalé Schillerové. (Ukazuje.) Toto je. Tady je 619 miliard. Mám to číst všechno? OSVČ 43,6 miliardy. Zrušení daně z nabytí nemovitých věcí 13,8 miliardy. Zavedení zpětného působení daňové ztráty 1,9. Přijetí daňového balíčku 79,9. A tak dále. Je to 618 miliard - v rámci covidu jsme dali do systému. My jsme zachránili zaměstnanost. Lázeňství, už jsem to včera říkal v Třeboni. Piráti tam. Čerti, ne?, nás tam chtěli zmlátit. Měli být rádi, že jsme dávali příspěvek na lůžko do lázní a na zaměstnance.

Tady jsou ty peníze, pane premiére. A když se zeptáme, kam vy dáváte peníze, no tak já nevím, co nám budete říkat. Bylo by fajn, kdybyste to také v podstatě ukázal, protože zkrátka my víme, kam jsme - všichni to vědí. A NKÚ, prosím vás, pan předseda je kdo? Jak lobbovali všichni. To je zajímavé, že bývalý socanský poslanec je tak populární u vás, a potom píše ty nesmysly, vytrhuje z kontextu, vždyť to dělal. Ano, všichni za něj lobbovali, pan prezident Zeman, všichni, je to úžasné, bývalý poslanec je šéf NKÚ a samozřejmě dělá politiku. Politiku. A píše nesmysly.

Tempo zadlužování, ano, paní Schillerová s předstihem prodávala dluhopisy, protože zkrátka na tom ušetřila.

Takže to jsou všechno ty mystifikace. A samozřejmě je zbytečné komentovat všechny ministry tady. Ale to nejodpornější, co tady vystoupilo, je pan Jurečka, to je neuvěřitelné, a proto naši lidi odešli. (Potlesk části poslanců.) Takovej hnus jsme tady skutečně ještě neměli. Takže pan Jurečka začal tady vykládat nějaký můj osobní příběh, nevím, co vykládat osobní příběh jako. Pan Jurečka nejdřív lhal o StB, říkal, že já jsem byl členem StB. Co je to členem StB? (Hlas: Spolupracovníkem jsem říkal.) Ne, členem, tady to máte. Vy jste lhal, třiadvacátého - máte to na tweetu, pane ministře. A já jsem byl zaměstnanec podniku zahraničního obchodu. Třikrát jsem vyhrál soud, můžete se smát, kolik chcete. Třikrát jsem vyhrál soud. Takže vy jste místo toho, abyste odsoudil tu vaši zfanatizovanou kandidátku do komunálních voleb, řekl, že jsem byl členem StB. Pane ministře, já jsem měl v rodině tři emigračky. (Reakce na poznámku z okolí: ) Ano, to tady bylo, já to zopakuju. Proč to říkáte, proč lžete stále? To je neuvěřitelné, vy jste normálně notorický lhář. Notorický lhář. Potom jste lhal o tom, a to asi zase vám dává ta agentura, že jsem hrál tenis s podsvětím. Můžete říct, s jakým podsvětím? S kým jsem hrál tenis? Proč lžete, že jsem něco měl s Krejčířem? V životě jsem ho neviděl. Je to lež, normálně brutálně lžete. (Poslanec Babiš současně reaguje na komentáře, které během jeho proslovu pronášejí poslanci mimo mikrofon, nelze zaznamenat.

Samozřejmě já se tedy ptám - další lež, že jsem se potkal na benzince s Pecinou, to byl šéf ÚOHSu. Ne nebylo to na benzince, bylo to v autosalonu v restauraci, nemusíte se smát, na benzince se potkával váš Půta, který tam bral prachy údajně, a to je před soudem, a v odposlechu. Já jsem se potkal s Pecinou. (Reakce na poznámku:) Je to v odposlechu. Ano - ale potkával se na benzince, je to tam. Je to tam. (Komentáře poslanců mimo mikrofon nelze zaznamenat.) Samozřejmě je to tam. Takže já jsem na žádné benzince nebyl a potkal jsem se s panem Pecinou v restauraci. V restauraci vedle Agrofertu. A co je na tom? Jako že jsem se nemohl potkat s panem Pecinou vedle v restauraci? Mohl, ne? Takže vy tady jenom manipulujete. Potom jste říkal, jak budete konstruktivní, jak tady chcete s námi diskutovat, potom, co jste vyslovil tyhle lži, ano?

Takže vy jste mluvil o mém životním příběhu nějakém, to nevím. My jsme byli spolu ve vládě, pane ministře. My jsme byli spolu ve vládě. Takže my všichni víme, kdo jste. My víme, že jste byl slabý prodejce pesticidů, a proto jste se neuživil v soukromí. A proto jste šel do politiky. A vy si myslíte, že my si nepamatujeme, co jste všechno dělal? Tak já vám to tady připomenu, jak jste byl ve vládě, jak tady vycházely ty různé články, jak jste nahrál dotaci vašemu bratrovi, vy jste normálně zaměstnal bráchu na Ministerstvu zemědělství. Normálně jste ho tam zaměstnal. A on nějakou náhodou dostal 500 000 a potom nějakou náhodou jeho družstvo darovalo KDU-ČSL v roce 2020 18 000.

Potom jste se proslavil tím - ministr záštit. Jurečka při rozdávání záštit a peněz nezapomněl na svůj volební kraj. Vy jste vždycky zneužíval vaši pozici, tak jak jste to zneužil teď, že jste psal všem důchodcům. Tady máme: Ministr Jurečka si střihl roli v reklamě, propaguje české Vánoce, nebo sám sebe, říká tady. V reklamě, ve které si zahrál pan ministr Jurečka, jsem si nevšiml žádné české potraviny, všiml jsem si jen propagace pana Jurečky, říká Jaromír Tejc z ČSSD. Tady máme článek Sto dní v úřadě. Ministr zemědělství Jurečka se rád chlubí a občas lže. První místopředseda KDU Jurečka vlétl do vládní politiky jako raketa, do loňska zcela neznámý politik se silně vyvinutým nadáním na sebepropagaci se nejdřív stal jednou z hlavních tváří koaličních vyjednávačů s ČSSD. Ano, my si to všechno pamatujeme, pane ministře. Vy jste rozdal 9 a čtvrt milionu na záštitách. Vy jste normálně bral 301 záštit a k tomu ještě peníze. Vždy jste zneužíval vaši funkci. A vy máte tu drzost tady vystupovat vůbec? Všichni zemědělci si pamatují, jak jste v září 2017 sliboval, že jim dáte 3,5 miliardy na odškodnění za sucho. Nedal jste jim vůbec nic, my jsme to museli řešit potom, naše vláda.

A potom samozřejmě máme tady kůrovce. Vy jste zničil české lesy, pane ministře, vy jste nedal ani korunu na kůrovce. Potom tady máme vašeho exšéfa Lesů, který je obžalován. Potom tady máme státní marketing, kapři šumí po skalinách, státní marketing. To je všechno vaše. To je všechno vaše, že jste byl jako ministr a zneužíval jste vaši pozici.

Ano, potom jste tady 2. 2. 2017 - Jurečka převedl farmu na manželku a ta pobírá eurodotace na plochu dál. Představte si, že by Babiš převedl firmu na manželku, to by byl řev! Ale pan Jurečka je stále na traktoru, tak já nevím, kdo to tam tedy řeší, když jste to dal na manželku.

Tady máme vašeho bývalého šéfa, symbol korupce. Naivní pasáček vepřů se plete do daní, ohradil se Kalousek proti Jurečkovi.

Tady máme hezký článek, že vy všemu rozumíte, jednou navrhujete hrubou mzdu, potom čistou, hlavně abyste něco povídal, tak jste napsal dopis seniorům.

Potom jste lobboval u Valachové, ten byt, tam, kde rozdělovali ty dotace. Pan Jurečka upozornil na sokoly v malé vesničce Kokory na Přerovsku.

V roce 2015 - vrátím se ještě k tomu kůrovci - hradní mluvčí Jiří Ovčáček po schůzi na Twitteru uvedl, že expertní tým mimo jiné konstatoval, že ještě v roce 2015 bylo možné kůrovcovou kalamitu zastavit, tehdejší Ministerstvo zemědělství však nepodniklo adekvátní opatření.

Takže já fakt nevím, já nevím, o čem vy tady vystupujete. Vy chcete nějak konstruktivně vystupovat? Vy nás sprostě urážíte, útočíte, a vy máte máslo na hlavě. A všechny vaše řeči o Čapím hnízdě a dalších věcech... Tak ještě jednou. Já jsem vstoupil do politiky 2013 a stal jsem se ministrem 2014. Neexistuje nikde, že bych já zneužil svoji pozici, na rozdíl od vás, pane Jurečko, který jste permanentně zneužíval různé marketingové akce před volbami. Permanentně zneužíváte tu funkci a budete to dělat dál, děláte to i teď. Vy jste psal důchodcům dopis - vaše zásluhy. Ano, takže já jsem v politice nikdy nezneužil funkci, neexistuje nikdo na světě, který by přišel a řekl, že Babiš od něho něco chtěl. Střet zájmů? Všechno blbosti. Všechno vymyšlené. Takže ta vaše marketingová agentura, která sedí tam u pana premiéra, vás cvičí a vám dává (nesrozumitelné). Čapí hnízdo nemá nic společného s politikou, 15 let stará věc, o tom jsem mluvil, všechny ty věci vyprchaly, zámeček a blbosti, ano?, nemáte na mě nic.

Všechny peníze, které jsem vydělal, jsem poslal samoživitelkám. Já jsem nešel do politiky se živit. A vy jste samozřejmě - vy tady všichni moralizujete. Ne? Pan Michálek nás moralizoval, potom močil na francouzskou ambasádu, ne? A další nás moralizují. Takže vrchol vaší kariéry, pane ministře Jurečko, je, jak jste se rozvášnil na diskotéce v Českých Budějovicích. Teď má z ostudy kabát. Tak tady píše dýdžej, informoval, že jste byl na večírku v klubu Maxim. Dle svědectví očitých svědků strávil opilý Jurečka na baru v obležení tamních klubových zlatokopek, které na veřejnosti neváhal olizovat. (Ohlas v sále.) Vy jste olizoval zlatokopky. Proč olizujete zlatokopky? (Se smíchem:) Pravděpodobně se jedná o novou kontaktní kampaň lidovců, o které však zapomněl své kolegy ze strany informovat. Známá věta "lidovci půjdou do koalice s kýmkoli" v tomto případě nabrala nový rozměr. O Jurečkových eskapádách byla informována i strana skrze oficiální Facebook a ministra zemědělství určitě nepochválí.

Tak to je pravda. Vy si hrajete na křesťana, ne?, máte pět dětí, a tady nás moralizujete. Já mám dobrou morálku. (Provázeno komentáři mimo mikrofon.) Ano, tak to je. Já vím, že se vám to nelíbí, ale příště, pane Jurečko, nelžete. Nelžete. Vy lžete a vy nemáte tady právo nás z něčeho kritizovat, a vůbec ne mě, a vykládat o mém životním příběhu. Můj životní příběh je jasný. Vy jste z bezvýznamného prodejce pesticidů se stal předsedou KDU-ČSL jenom proto, abyste se měl dobře. Tak to je. Tak to je. Takže já bych si příště vyprosil ty vaše lži a potom nebudu muset vystupovat a připomínat ty vaše křesťanské hodnoty.

Takže pane premiére, už nechci zdržovat. Já vám jenom přečtu ty titulky, které tady mám. 6. října jste řekl: Každý rok chceme ušetřit 100 miliard. Kde to je? 19. prosince jste řekl: Zákaz aut se spalovacími motory nepřichází v úvahu. No, a paní Hubáčková bohužel to podělala. Zastropování cen je nesmysl - 17. 4. Fialův recept na inflaci. Máme inflaci, se kterou si skoro nikdo neví rady, my ale ano. Skvělé. 28. 4. A co jste udělali? Uprchlíky nezvládáte, chlubíte se prací krajů. Primátora rozčílil premiér Fiala. Větší dluh než za Babiše? Tím se snad Fiala chlubit nechce. To je titulek Seznam Zprávy 7. 6. Fiala si jediným výrokem o dávkách zavařil. A hodně. Výrazně jsme zvýšili množství domácností, které mají nárok na sociální dávky. To jste řekl, to byl asi omyl, ale já samozřejmě také často mám ty omyly, ale vy jste to asi myslel vážně. Na boj s inflací vyčlení vláda 177 miliard. Zase lež. Energetická pomoc kropí celé Česko. A kde je tedy? A tak dále, můžu tady mluvit ještě hodinu.

Takže závěrem, nechci už zdržovat. My jsme konstruktivní opozice. My jsme konstruktivní. Vy - no tak pan Stanjura se směje. Když chodíte za Vargou do Budapešti a ptáte se, jak máte navýšit daně, aby to marketingově dopadlo dobře, tak se zeptejte mě, já vám soukromě poradím. My něco o tom víme. Proč chodíte do toho Maďarska se ptát, když Lipavský řekne, že Orbán je hrozný, strašný? Tak já nevím, pane premiére, prosím vás, nenechte se ovlivňovat tady těmi protimaďarskými náladami. V4 fungovala skvěle, a teď vám někdo řekl, že Maďarsko je špatně. No tak ale je dobře, že pan Stanjura byl v Budapešti, ať se ptá.

Pan Lipavský říká, že ministr zahraničních věcí Szijjártó, který mimochodem má na starosti i energetiku, takže bude na summitu Síkely, se potkal s Okamurou. No to je skandál! Co si to vůbec dovolil! Vždyť Okamura má 500 000 voličů! Nebo co tedy? Věříte, že se nemůže setkat s Okamurou? A u mně byl v Palomě, samozřejmě, byla tam i maďarská prezidentka, co je naše kamarádka, ano, Katalin Novak, skvělá žena, matka tří dětí. A že my nemáme vůbec s Maďary mluvit? Tady pan Lipavský - kdo vám diktuje tyhle pitomosti? Tak se proměňte na mouchu a sedněte si na tu Evropskou radu, abyste tam slyšel toho Orbána, a budete čumět!

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Buďte už, prosím, pane poslanče - já vás nechci přerušovat, ale víceméně již poněkolikáté tady používáte slovník, který si nemyslím, že odpovídá mezím slušného chování. Takže prosím, kroťte své výrazy, chovejte se slušně.

 

Poslanec Andrej Babiš: Už nebudu používat.

Takže já jen chci říct, pane premiére, že my jsme konstruktivní opozice. Vy jste nás nikdy neoslovili, nikdy jste si s námi nesedli ohledně ekonomických záležitostí. Nikdy. Ano, dvakrát jste nás pozval ohledně Ukrajiny, to je fajn, za to děkujeme. Ale my jsme připraveni. My jsme připraveni být konstruktivní opozicí. Takže já chci jenom říct, že tahle schůze byla důležitá. Důležitá proto, aby hnutí ANO jasně řeklo, jak by měla vláda postupovat. Vy to neděláte, vy à priori - všechno, co my říkáme, je špatně a je to chyba. Tak pokud chcete být konstruktivní, tak buďte, my jsme připraveni. A já vám za to moc děkuju, pane premiére. (Potlesk části poslanců.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Nyní je s faktickou poznámkou přihlášen pan premiér a následuje pan ministr Jurečka - s faktickými. Prosím, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Petr Fiala: Jen velmi stručně, protože nebudu reagovat na všechny ty nesmysly, které tady zazněly. Jenom poznámka na úvod. To, co tady pan předseda říkal o mých kolezích z vlády, zvláště o panu místopředsedovi Jurečkovi, to opravdu není směšné, ale je to ubohé. Vy jste, pane předsedo, přišel, pak jste odešel zřejmě někde přes noc dělat kampaň, pak jste zase přišel a pokračoval jste v té snůšce nesmyslů, kterými jste nás tady zahrnul včera. Tak já jenom velmi krátká reakce.

Prosím vás, čím se v EU chlubíte? Že máte mobily - že jste měl mobily na premiéry? To je přece něco úplně běžného, to máme všichni a normálně spolu komunikujeme. Že jste jednal přes noc a dva dny na Evropské radě? Evropská rada běžně trvá dva dny a běžně tam jednáme přes noc. To není přece nic, s tím byste se měl chlubit. Tam jsou podstatné výsledky a ty vy jste vůbec žádné neměl.

A prosím vás, neopakujte ty nesmysly, co vám říkají vaši lidé, kteří možná už neumějí v tom Bruselu česky nebo jsou úplně zmatení. Samozřejmě jsem na Verhofstadta reagoval, stačí se podívat na záznam z toho jednání, a reagoval jsem poměrně ostře. Takže může se vám nelíbit, co jsem mu řekl, ale vykládat tady lži, že jsem nereagoval, je úplně absurdní.

A co dělají ti vaši lidé v Bruselu? Ta paní Charanzová, paní Jourová, kterou jste tam poslal? To jsou vaši nominanti. Co dělají pro Českou republiku? Jak hlasují v Evropském parlamentu za zájmy České republiky? Podívejte se, pozvěte si je, promluvte si s nimi, abyste viděl, že oni pro zájmy České republiky nedělají nic! Těm nadávejte, ne nám tady v Poslanecké sněmovně a vládě, která hájí Českou republiku! (Potlesk koaličních poslanců.)

V4 jsme samozřejmě nerozbili, to jsou nesmysly, to si nechám na jindy. Ale v jedné věci jste se usvědčil, v tom Green Dealu. Vy jste řekl, že jste nic neschvaloval, a pak jste v druhé větě řekl, že jste vyjednal při tom schvalování výjimku a že jste tu výjimku prosadil. Tak buďto jste vyjednal výjimku v schváleném Green Dealu, který jste bohužel odsouhlasil, anebo se nic takového nestalo a žádnou výjimku jste nevyjednal. (Předsedající upozorňuje na čas.) Obojí platit nemůže. A to jenom ukazuje, jak té evropské politice nerozumíte - (Předsedající: Čas!) - a jak jste tam nic nedokázal! (Silný potlesk koaličních poslanců.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Nyní je s faktickou přihlášen pan ministr Jurečka. Prosím.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí ČR Marian Jurečka: Děkuji. Dobré dopoledne, paní předsedající, kolegyně, kolegové. Já jsem v tom včerejším vystoupení, o kterém tady teď poměrně dlouze pan předseda Andrej Babiš hovořil, mluvil víceméně o věcech, které jsou fakty. Já jsem mluvil o tom, že jste podle slovenského soudu byl spolupracovníkem StB, mluvil jsem o kauze korunových dluhopisů, mluvil jsem o dalších věcech, které jsou prokazatelně dohledatelné, že vy jste ten, kdo má soud 12. září, jste bývalý premiér a člen vlády, který byl trestně stíhán a je trestně stíhán, zatímco z této vlády nikdo takovou kauzu za sebou nemá. A mluvil jsem o dalších věcech, které jsou ve veřejném prostoru zdokumentovány.

Pokud mluvíte o mé osobě a mluvil jste tady o tom, že já jsem něco zneužil a podobně, pokud jste o tom přesvědčen a nečerpáte jenom píárově z těch titulků, tak vás poprosím, běžte po tom, podejte ty důkazy, dejte podnět k šetření u policie, jinak je to opravdu potom mlácení prázdné slámy. Já jsem vždycky říkal, že jsem připraven ty věci vysvětlovat, byl jsem také na policii podat vysvětlení, byl jsem jako svědek u soudu, nemám s tím vůbec žádný problém. Jestli vy ty argumenty máte, máte nějaká nová zjištění, tak je dejte. Já jsem svoji funkci nezneužíval. Systém záštit byl nastaven za ministrů přede mnou, mají je a měla i jiná ministerstva. Jestli závidíte peníze, které dostali malí chovatelé, které dostaly malé obce, které dostala zájmová sdružení v rámci agrárního sektoru, tak jako potom tomu nerozumím. Byly to peníze, které tyto organizace opravdu v rámci svých aktivit, které dělaly, tak byly za prvé vděčné a za druhé to mělo velký smysl. Nakoupilo se za to třeba vybavení pro výstavy sdružení chovatelů na Moravě i v Čechách. Takže to jsou konkrétní věci. A přiznám se, abych tady komentoval některé bulvární titulky, tak k tomu se tady nesnížím. Děkuji. (Potlesk části poslanců.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Nyní se vracíme do rozpravy a je tu přihlášen s přednostním právem pan ministr Válek. Následuje pan předseda Okamura. Ale pana ministra Válka tady nemáme, takže v tu chvíli pan předseda Okamura s přednostním právem, paní ministryně Černochová je další v pořadí. Prosím.

 

Poslanec Tomio Okamura: Vážené dámy a pánové, máme po celonočním jednání za sebou dlouhou debatu o vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy. Popsali jsme jasně situaci, že vláda Petra Fialy nemá řešení pro energetickou krizi v České republice, nemá řešení pro občany České republiky, jak jim zlepšit životní úroveň. Naši poslanci popsali správně i situaci a skandály kolem hnutí STAN. Po těch skandálech ministr vnitra Vít Rakušan musí rezignovat, jeho pozice není udržitelná.

Fialova vláda není schopna zajistit základní životní potřeby občanů, ceny všeho letí nahoru a vláda neřeší příčiny. Za SPD říkám jasně, a tuto větu si prosím zapamatujte - zajištění základních životních potřeb nesmí být předmětem ideologie a aktivismu, a vy jste z toho udělali ideologii a aktivismus a teď na to doslova doplácí všichni občané České republiky. Trh s energiemi kolabuje a cena elektřiny v České republice je v současné době 17krát vyšší než před dvěma lety a plynu dokonce 37krát vyšší. Situace je kritická a vláda Petra Fialy ve složení ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN jedná pozdě a navíc až na základě tlaku opozice. Přitom hnutí SPD již před několika měsíci navrhlo a mnohokrát zveřejnilo 10 konkrétních bodů, jak bojovat proti energetické krizi a zdražování. Vláda je ale hluchá a slepá.

Spoléhat na společné řešení na úrovni EU je naivita, protože každý stát má jiný energetický mix a jinou cenovou hladinu. A navíc kdo ze států EU opatření chtěl přijmout, tak je již dávno přijal. Slovensko a Polsko již ceny energií zastropovalo. Podobně i například Španělsko a Portugalsko. Za současnou situaci nese plnou odpovědnost vláda Petra Fialy a premiér Petr Fiala z ODS, která a který svou nečinností způsobili energetickou chudobu občanů a firem, recesi průmyslu, hospodářství a ohrožení sociálního smíru. Podniky krachují, krachují i živnostníci a řada z nich nepřežije zimu. Chystají se stávky a je ohrožen chod nemocnic. Vláda přichází s opatřeními pozdě, ale tak jako tak jsou opatření nedostatečná a vláda řeší důsledky, nikoli příčiny.

Podle aktuálního průzkumu si jen dva z deseti našich občanů myslí, že naše země se ubírá pod vládou Petra Fialy správným směrem. To znamená, myslí si to pouze 20 % občanů. Premiérovi Petru Fialovi pak nedůvěřuje rekordních 78 % občanů, a má dokonce podle toho mezinárodního průzkumu, který byl zveřejněn i mainstreamovými médii, tak má premiér Fiala dokonce mezi evropskými premiéry nejnižší podporu mezi svými občany ze všech evropských států. Přesto se držíte jako klíšťata u vlády a chcete dál škodit celé České republice.

Vládní diletantismus, který nyní vyvrcholil, rozvrací naše hospodářství, rozvrací rodiny, rozvrací dlouho budované vztahy. Lidé padají do nových a nových exekucí. Dle názoru hnutí SPD nezbývá jiné řešení než okamžitý odchod neschopné, nečinné, protinárodní vlády, dokud je čas. Vláda nemá řešení, má skandály a není vládou odborníků. Každý z vládních poslanců, který dnes bude hlasovat pro důvěru Fialově vládě, je spoluodpovědný za současné problémy našich občanů.

Před chvílí jsme tady slyšeli, jak předsedkyně TOP 09 a zároveň předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová jakoby vyzývá ke slušnému chování, přitom jste to právě vy, paní předsedkyně Pekarová Adamová, která neustále uráží občany České republiky vašimi arogantními výroky.

A zopakuji důvody, proč poslanci hnutí SPD iniciovali dnešní vyvolání hlasování o nedůvěře vládě. Fialova vláda není schopna řešit zdražování energií a potravin a odmítá pomoci našim občanům a firmám. Miliony občanů se kvůli neschopnému premiérovi Fialovi, nekompetentní vládě dostává do neřešitelných finančních a sociálních problémů. Krachují firmy a hrozí nárůst nezaměstnanosti. Do toho všeho jsou vládní strany zasaženy organizovaným zločinem, korupcí a styky s mafií. Tahle vláda už stihla napáchat tolik zla, že by měla okamžitě odstoupit. Poslanecký klub SPD bude hlasovat pro nedůvěru vládě Petra Fialy. Děkuju za pozornost.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Dále je přihlášena s přednostním právem paní ministryně Černochová a pan ministr Stanjura. Prosím, paní ministryně, máte slovo.

 

Ministryně obrany ČR Jana Černochová Děkuji. Paní předsedkyně, vážené dámy, vážení pánové, já bych vám chtěla všem, co jste podepsali tuto schůzi na nedůvěru vládě, tak bych vám chtěla poděkovat za váš podpis, protože jsem velmi ráda, že tady můžeme všichni ministři Fialovy vlády dostat příležitost a představit to, co se nám za více než osm měsíců na našich resortech podařilo. Pokud k něčemu takovému bude docházet každý půlrok, osm měsíců, bude to prima, protože nebudeme muset investovat energii a čas do rozhovorů, ale vždycky budeme tady moci vystoupit s tím, co nového momentálně na našich resortech řešíme. Takže já to beru jako velkou společenskou událost, navíc to beru i jako částečné seznámení s některými kolegy, které jsem tady za těch osm měsíců ještě ani neviděla, natož abych některé z nich slyšela promluvit. Takže já to vítám, děkuji za to.

Bedlivě jsem poslouchala tu debatu celý den, celou noc, celé ráno, jsem tady připravena i odpovídat na vaše otázky a myslím si, že to je přesně ten způsob demokracie, které bychom si měli vážit, že ji máme, protože pokud tady zejména levá část politického spektra inklinuje k tomu východnímu směru, tak tady vám mohu stoprocentně říct, že něco takového byste v ruském parlamentu nezažili.

Dámy a pánové, ministryní obrany jsem 259 dní, z toho 191 dní probíhá válka v Evropě, na Ukrajině, v důsledku agrese Putina a jeho nohsledů. Tím bych vlastně mohla skončit, protože pokud by někoho z vás zajímalo, co dominantně řešíme na resortu Ministerstva obrany, tak ano, je to tento konflikt, který nezpůsobila Ukrajina, ale způsobilo ho Rusko svou agresí a svou imperialistickou tendencí, kterou vlastně nikdy neopustilo. I přes nesmírně těžkou situaci, v které se naše země a Evropa nacházejí, plníme to, co jsme slíbili a od čeho minulá vláda přes odpor tehdejšího pana ministra obrany Metnara ustoupila, a tím je navýšení rozpočtu obrany 2 % HDP do roku 2024. Vláda pana Andreje Babiše v závěru svého mandátu ústy ministryně financí paní Schillerové sdělila, že tento závazek je nesplnitelný.

Vážené kolegyně, kolegové, my již máme připraveny instrumenty, jak tento závazek naplnit, a já se moc těším, až přede mnou pan Andrej Babiš poklekne, jak to říkal před šesti měsíci. Moc se na to těším.

Máme návrh na vytvoření takzvaného fondu na obranu, který zajistí stabilní financování velkých modernizačních projektů armády a se kterým vás již brzy v Poslanecké sněmovně seznámíme. Připravili jsme také zákon, který bude garantovat výši výdajů na obranu na úrovni 2 % HDP i do budoucna, čili skutečně jsme připraveni dostát našim závazkům a vydávat dostatečné množství prostředků na naši obranu, která je důležitou funkcí státu. Stejně tak doháníme skluz těch minulých vlád v oblasti financování obrany, kde bylo navyšování rozpočtu pomalé. Snažíme se maximálně urychlit rovněž modernizaci armády a velké modernizační projekty, které léta stagnovaly.

Učinili jsme zásadní strategické rozhodnutí ve věci projektu na pořízení nových bojových vozidel pěchoty, zrušili jsme zpackané výběrové řízení a rozhodli jsme se jít cestou mezivládní dohody. Zahajujeme jednání se švédskou stranou o možnosti pořízení vozidel CV90. Návrh budeme koordinovat s vládou Slovenské republiky. Tady určitě jste zaregistrovali, že v sobotu jsem v Malackách společně s panem ministrem obrany Naděm uzavřela dohodu, deklaraci o společném postupu. Mimo jiné je i tohle jasný projev vůle vlády Petra Fialy spolupracovat se zeměmi z našeho regionu. A tady skutečně bych chtěla poděkovat slovenské straně za to, že je ochotna nás do tohoto tendru přidat. Tento tendr tedy a tento způsob by měl umožnit co nejrychlejší pořízení těchto vozidel, která jsou klíčová pro vznik těžké brigády, a to, jak pevně věřím, za co nejvýhodnějších podmínek. Pořízení těch bévépéček povede ke splnění našeho závazku vůči Alianci, tedy vybudování těžké brigády. Tu se Česká republika zavázala mít do roku 2026.

Naší prioritou stejně jako minulé vlády bude zapojení českého průmyslu a v jednání se švédskou stranou z něj v žádném případě nehodláme slevit. Je to pro nás klíčová věc. Chceme, aby část těch finančních prostředků zůstala v naší republice, aby ty finanční prostředky zůstaly našim firmám, našim lidem, aby se to pozitivním způsobem projevilo i na zaměstnanosti v našem regionu. A tohle je přesně ten způsob, jak je možné investovat vyšší finanční prostředky do naší obranyschopnosti s tím, že víme, že to je i podpora naší ekonomiky, našeho průmyslu.

Podařilo se nám dohodnout dar s Německem v podobě 15 tanků Leopard 2 ve verzi 2A4. Darované tanky budou postupně modernizovány až na verzi A7+. Následně chceme vyjednávat také o pořízení až 50 nových tanků, a to tedy bude úkol na další období. Armáda momentálně zpracovává návrhy specifikací a modifikací. Začínáme jednat s vládou Izraele o pořízení tří bezpilotních letounů Heron, které vychází z přesné technické specifikace Armády České republiky. Dojednali jsme dar 8 vrtulníků z USA nad rámec těch, které Česká republika nakoupí na základě dřívější mezivládní dohody, kterou ještě vyjednával ve Washingtonu pan bývalý premiér Babiš, a to prostřednictvím té mezivládní dohody, kdy se jednalo G to G, ostatně stejně tak G to G chceme jednat ohledně pořízení supersoniků, tedy nadzvukových letounů.

K nákupu 12 helikoptér. Za cenu modernizace získáme dalších 6 bojových a 2 transportní helikoptéry, které nepochybně naše armáda potřebuje pro to, aby mohla nahradit starou sovětskou techniku, která samozřejmě ještě nějakou chvíli, zejména ty modernizované vrtulníky, bude muset sloužit, než přijdou vlastně všechny nové vrtulníky anebo ty vrtulníky darované, protože i pan bývalý ministr obrany ví, že pokud se nějaký kontrakt uzavře, tak že to neznamená, že by tady ta technika byla zítra, že by tady byla za dva roky, možná za tři roky od podpisu toho kontraktu. Proto je i vlastně naší snahou, všech, zkrátit tu dobu od uzavření kontraktu po to dodání, po to fyzické dodání.

Učinili jsme rovněž zásadní rozhodnutí ve věci budoucnosti našeho nadzvukového letectva, kdy jsem dostala od vlády pověření jednat s americkou vládu o nákupu 24 letounů F-35. Naše rozhodnutí pro tento postup vychází z analýzy armády a jejího doporučení. Tady bych chtěla opět říct, že analýzu, to vojenské řešení, zadávala ještě vláda pana Andreje Babiše. Byl to pan tehdejší ministr obrany Metnar, který požádal vojáky o jejich vojenské doporučení. To vojenské doporučení je přesně v intencích toho, co si přála vaše bývalá vláda, a tedy že má Česká republika pořídit nejmodernější stroje takzvané páté generace, které mohou obstát i na bojišti budoucnosti. To, že je F-35 špičkou v oblasti elektronického boje, o tom snad v tomto sále nepochybuje nikdo. Pokud se podaří tento nákup dojednat, a já v žádném případě nechci předjímat výsledek, tyto letouny budou naší armádě sloužit další půl století, pokud se to podaří dojednat.

Tady bych se chtěla důrazně ohradit proti tomu, co tady říkal pan poslanec Vích ohledně toho, že nám snad švédská strana nabízela něco zadarmo. Pane poslanče Víchu, prostřednictvím paní předsedkyně, lžete. Nic takového švédská strana nenabídla. Já jsem v pondělí, v úterý znovu diskutovala ohledně této kvazi nabídky, která byla vyřčena pouze a jenom velvyslancem, s panem ministrem obrany na té neformální ministriádě, která tady byla, a ani pan ministr obrany Švédska nic takového neřekl a neví o tom. Řekl, že od toho výroku pana velvyslance on se distancuje, že nic takového neproběhlo. Takže přestaňte lhát, přestaňte tady šířit poplašné zprávy a dezinformovat tady veřejnost, že nám někdo něco nabízí zadarmo. Není to tak a vy lžete. (Potlesk poslanců ODS.)

Vedle stability financování armády a její modernizace pracujeme intenzivně rovněž na stabilizaci personálu, navyšování počtu vojáků i příslušníků aktivní zálohy, tak aby byl naplněn cíl do roku 2030 mít 30 000 vojáků a 10 000 záložáků. Tady bych se chtěla na chvilinku zastavit a chtěla bych poděkovat všem novým rekrutům, kteří se buďto hlásí do armády, do té profesionální, nebo v tom prvním kroku do aktivní zálohy a třeba si to potom rozmyslí a i oni budou chtít být profesionálními vojáky. Myslím si, že je patrné, že ten konflikt na východě od nás jasně ukazuje, že lidé mají o obranu České republiky zájem, že chtějí skutečně, aby Česká republika byla bezpečnou zemí, aby Česká republika obstála i na tom zahraničním poli, a proto se hlásí a chtějí sloužit naší vlasti. To jsou opravdoví vlastenci! Ne to, co tady předvádějí zástupci hnutí SPD! (Potlesk vládních poslanců.)

Co se týče nějakých modernizačních projektů v této oblasti, tak tady chceme využít moderní a pro mladou generaci atraktivní nástroje, jako je chystané virtuální náborové středisko, které umožní nábor v on-line prostředí. Procesy přijímání do armády zjednodušíme a zkrátíme.

Vážené kolegyně, kolegové, vše, co jsem zde uvedla, na čem na Ministerstvu obrany pracujeme, jsou věci, které by standardně měly být činěny v době míru a stability. Řada z těchto věcí měla být odpracována v minulosti a bohužel nebyla. Tady prostě musím říct, a teď nechci tady kritizovat svoje předchůdce, musela bych kritizovat i své kolegy z ODS, skutečně posledních 20 let se do obrany naší vlasti investovalo pouze to nejnutnější, držela se v nějakým stand by módu, aby samozřejmě ta její obranyschopnost nějaká byla, ale teď je to na nás, teď je to na naší generaci, na této Sněmovně, abychom to někam posunuli a změnili. A já proto i chci poprosit členy výboru pro obranu i pana předsedu, bývalého ministra, abychom skutečně tahali v tomto ohledu za jeden provaz, abychom tady nevedli pseudo- nebo žabomyší války, konflikty mezi sebou o tom, jestli se někdo dozvěděl něco o pět minut dřív, nebo o pět minut později. Myslím si, že všichni se shodneme, že na tom obrana naší země stát nemůže a nesmí a že je cílem nás všech provést Českou republiku Skyllou a Charybdou té momentální situace, která je na východě od nás, a uspět. Uspět nejenom v rámci Evropy, Aliance, ale uspět i v této zemi a snažit se z té hrůzy, která probíhá na východě od nás, alespoň si odnést jako Česká republika to, že jsme se probudili z toho růžového obláčku, že jsme sundali ty růžové brýle a jsme si vědomi toho, že toto je oblast, na které prostě šetřit nesmíme.

Nacházíme se v situaci, kdy opravdu od našich hranic zuřivě zuří válečný konflikt, jaký v Evropě od druhé světové války nepamatujeme. V této situaci jsme proto nuceni reagovat velmi rychle a nechceme, aby tento konflikt přerostl do nějaké dimenze, která bude ohrožovat přímo naši zemi, a já, věřte mi, se o to celou dobu, celých těch 259 dní, kdy jsem na resortu obrany ministryní, tak se o to snažím. Od prvního dne války na Ukrajině naše vláda pomáhá, a to dodávkami zbraní i humanitární pomoci. Postarali jsme se o statisíce válečných uprchlíků. Ošetřujeme zraněné vojáky, pomáháme s opravou techniky. Naše pomoc bude pokračovat vždy tak, aby nebyla ohrožena naše vlastní obranyschopnost.

A tady u tohoto bodu bych se také ráda zastavila, protože z toho vystoupení pana kolegy Vícha - opět další šíření nenávisti a poplašných zpráv - vypadlo, že nějakým naším vývozem zbraní snad máme ohrožovat naši vlastní bezpečnost. Není tomu tak, pane kolego Víchu, prostřednictvím paní předsedkyně. Vývozem zbraní na Ukrajinu naše obrana v žádném případě ohrožena není, ba právě naopak. Vývoz zbraní na Ukrajinu je ve prospěch obrany České republiky a je s podivem, že to jako bývalý voják z povolání, pane Víchu, prostřednictvím paní předsedkyně, nevíte!

Aktivně posilujeme východní křídlo NATO. Zapojili jsme se do mnohonárodního bojového uskupení na Slovensku, které vzniklo jako bezprostřední reakce Severoatlantické aliance na válku na Ukrajině. Toto bojové uskupení bude čítat až 2 100 vojáků a Česká republika je v jeho čele. Mimo jiné děkuji, včera jsme měli výbor pro obranu, schválil i výbor pro obranu takzvaný velký mandát, takže někdy v následujících dnech bychom měli velký mandát projednávat i v Poslanecké sněmovně. Už ho schválil i Senát, výbor Senátu i Senát jako takový, takže už vlastně to zbývá pouze na projednání zde na půdě Poslanecké sněmovny.

Vyšli jsme vstříc i Slovensku, které nás požádalo o dočasnou pomoc s ochranou vzdušného prostoru. Tady vlastně jsme v rámci toho air policingu, který měl původně skončit v červnu, vyšli nejprve vstříc Litvě, že jsme ten air policing prodloužili o dva měsíce, protože rotující země měla nedostatek letounů a obrátili se na nás. Nyní tedy jsme vyšli vstříc tomu požadavku Slovenska a slovenský vzdušný prostor budeme střežit společně s Poláky. Uzavírali jsme na toto téma také memorandum, podepisovali jsme ho v sobotu na Slovensku. Tady bych chtěla opět vyzdvihnout to, že i tento příklad spolupráce jasně dokazuje, že země z jednoho regionu jsou schopny kooperovat, jsou schopny si pomáhat a jsou schopny společně čelit výzvám, které nás čekají. A musím říct, že jsem strašně moc ráda, protože jsem se narodila v Československu polské mamince, že můžu být ministryní obrany v době, kdy se Slovenskem a s Polskem máme ty nejlepší historické vztahy vůbec.

Vážené paní poslankyně, páni poslanci, mohla bych zde ještě mluvit o řadě projektů, které se nám podařilo rozhýbat a které, věřím, konečně posunou naši armádu do 21. století. S čistým svědomím vám ale opravdu mohu říct, že uplynulé měsíce jsme práce na resortu obrany využili pro obranu naší země bezezbytku a nemáme se za co stydět. Já bych z tohoto místa chtěla moc poděkovat všem svým kolegům v resortu Ministerstva obrany, nejenom náměstkům, ale všem zaměstnancům, vojákům, civilním zaměstnancům, prostě všem, kteří v tomto kvapíku pracují a jsou schopni skutečně předkládat materiály na vládu, které se týkají ať už různých legislativních změn, nebo té pomoci Ukrajině, zároveň řešit věci spojené s naším předsednictvím, zároveň jezdit na poměrně složité ministeriády do Bruselu v rámci Severoatlantické aliance. Opravdu, kdyby tam nebyl tento tým, nebyli bychom schopni obstát. Dvacátý čtvrtý únor byl pro nás všechny tvrdým budíčkem a skutečně je zapotřebí brát naši obranu a bezpečnost smrtelně vážně, nepodceňovat ji, investovat do ní. Nikdy jsem o tom nepochybovala a jsem hrdá, že právě současná vláda je v tomto zajedno a od samého začátku činí jasné kroky k napravení dluhů z té minulé dvacetileté éry, a tedy posunout Českou republiku výrazným způsobem dopředu v té modernizaci.

Chci poděkovat všem, kteří v tomto vládu podporují, a vím, že byť třeba některé kolegy z této části spektra nepřesvědčím (ukazuje vlevo), aby dali naší vládě nikoliv nedůvěru, ale důvěru, tak i tak pevně věřím, že budeme v rámci této Poslanecké sněmovny i jejich orgánů na modernizaci a obranyschopnosti naší země i nadále dobře spolupracovat, a já vám za to děkuji. (Potlesk poslanců vládní pětikoalice.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová S faktickou poznámkou chtějí reagovat nejdříve pan poslanec Vondráček a pak pan poslanec Vomáčka. Prosím, vaše dvě minuty.

 

Poslanec Radek Vondráček: Děkuji za slovo. Já bych chtěl ve své faktické poznámce reagovat hned na úvod paní ministryně. Chtěl bych jí poděkovat za poněkud neobvyklý nápad, že bychom se k nedůvěře vládě tady scházeli na určité pravidelné bázi. Je to něco nového, ale zase kdy jindy si to vyzkoušet než touto vládou? (Pobavení.) Já jsem se tady tomuto tématu věnoval ve svém vystoupení od 6:09 do 6:29. Paní ministryně říká, že to sledovala všechno. Já jsem tam říkal, že ta schůze, která probíhá, to vyslovení nedůvěry, je vlastně ta poslední možnost, kterou jsme měli. Myslím, že náš klub by byl mnohem raději, kdybychom se dokázali domluvit a občas zařadili na normální řádnou schůzi diskusní bod, nebo byste nám po nějaké dohodě umožnili a schválili pořad mimořádné schůze. A já znova připomínám, že to říkám s čistým svědomím, protože když byl poměr sil jiný a my jsme byli koalice, tak ty diskusní body byly zařazovány a byly schvalovány i programy mimořádných schůzí. Víte to všichni. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Další přihlášený s faktickou je pan poslanec Vomáčka. Prosím.

 

Poslanec Vít Vomáčka: Vážená paní předsedající, vážený pane premiére, členové vlády, kolegové, kolegyně, já už jsem se hlásil na faktickou včera, ale přišla na mě řada až nyní, a já bych chtěl připomenout, že jako dlouholetý starosta, a určitě je to i pro vás důvod se zamyslet, tak včera bylo 1. září a celá řada z nás jsme vítali prvňáčky. Dneska prvňáčci zažívají první plnohodnotný školní den a já bych jim chtěl - a věřím, že napříč politickým spektrem - popřát, aby se jim v našich školách líbilo a aby z nich vyrostli slušní lidé.

A pak bych měl ještě jedno přání, a to je na naše pedagogy, aby je vychovali ke kultuře a abychom už nemuseli zažívat to, že právě ti prvňáčci, kteří se sem třeba za tento pultík jednou dostanou, tak aby nepoužívali argumenty o olizování vicepremiérů na barových pultech a podobně. Opravdu, aby je naši pedagogové vychovali ke kultuře. Děkuju! (Potlesk vládních poslanců.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Děkuji. Nyní je s přednostním právem přihlášen pan ministr Stanjura. Nyní poslední přihlášený. Prosím, máte slovo.

 

Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura Děkuju za slovo, paní předsedkyně. Vážené kolegyně, vážení kolegové, přečetl jsem si ve stenozáznamu včerejší vystoupení předsedy opozice, pana poslance Andreje Babiše, a dovolte mi, abych z tohoto místa ocenil zejména práci stenografů, protože to je opravdu velmi složité. Nejdřív jsem měl za to, že to je strukturovaný projev a zkusím použít nějaké argumenty pro nebo proti, dát fakta proti faktům. Zjistil jsem, že to úplně možné není, či spíše že je to úplně nemožné.

Zkusme se na to podívat trošku obecně. Je poměrně úsměvné, že člověk, jehož některé hlášky v politice zlidověly, který tady křičel: nikdy neodstoupím, nikdy neodstoupím, pamatujte si, nikdy, nikdy - vyzývá někoho k odstoupení. Možná by mohl začít u sebe. Ale to by se mu nelíbilo, to by se nelíbilo ani členům jeho hnutí.

Člověk, který tady někomu vyčítá, že se s někým potkal, člověk, který je obžalovaný. To nejsou novinové články, to nejsou novinové titulky, to je fakt. Já samozřejmě nevím, jak ten soud dopadne, a nebudu komentovat probíhající soudní řízení, ale samotný fakt, že premiérem byl člověk, který byl nejdřív obviněný, teď je obžalovaný, a on má tu odvahu tady někoho vyzývat k rezignaci a do toho zrcadla se prostě nepodívá.

Stává se nám tady, a je to velmi nebezpečné, když slova dostanou jiný obsah, než ve skutečnosti mají. Když se na to podíváte a s chladnou hlavou si přečte nebo poslechnete - přečtete si zpátky to, co říkal pan poslanec Babiš dneska, tak to byla skoro jedna urážka za druhou, a přitom říká, vy mě tady urážíte. Ale on je v tom oboru naprostý mistr. A ještě mu za to tleskají. Je to člověk, který tady - já nevím, jestli lže ze sportu, anebo už je bájný baron Prášil, že přesvědčí sám sebe, a pak je velmi přesvědčivý, když ty lži neustále šíří. Tak zkusme aspoň pár reakcí na to, co tady říkal.

Pan poslanec Andrej Babiš v době, kdy byl premiérem, prostě odsouhlasil Green Deal. Teď se může zbláznit, všechny kritizuje, ale to je prostě fakt. Nevšiml jsem si, že by vláda Andreje Babiše hlasovala proti Green Dealu, zavázala, přišla do Poslanecké sněmovny na výbor pro evropské záležitosti a nechala si schválit mandát, když premiér (jede) na Evropskou radu, aby jménem České republiky Green Deal odmítl. Nic z toho se nestalo. O to silnější slova volí dnes, kdy už tu odpovědnost nemá, kdy tam nejezdí. Všimněte si, jak familiárně říká: tu mluvil s Angelou, teď je tam Ursula, teď volal Macronovi, na všechny má telefony. To je všechno hezké - a jaké jsou výsledky? Mizerné. Mizerné! Andrej Babiš si vybral, já jsem s tím nesouhlasil, ale proč ne?, v oblasti daní že bude prosazovat na evropské úrovni revers charge. A to tedy dělal, to zas musíme říct. Zdržoval, blokoval jiné řešení, ale proč ne?, bylo to rozhodnutí jeho vlády, měl k tomu mandát. A jaký je výsledek? Když si to vyjednal, co s tou výjimkou udělal? Nic! Úplně zbytečně to vyjednával. Říkám, já jsem sice proti, ale očekával bych, když si někdo něco vyjedná po dlouhém období, že se to pak pokusí promítnout do zákonů naší země. Kolik bylo pokusů? Nula! Kolik bylo napsaných zákonů s reverse charge? Nula! Tak to prostě je. A pokud to tak není, tak poprosím pana poslance Babiše o vystoupení, aby si dal faktickou a označil čísla sněmovních tisků, v kterých to jeho vláda navrhla. A já pak řeknu, omlouvám se, já jsem tento sněmovní tisk v tom tisíci, nebo kolik jich bylo v minulém volebním období, přehlédl. Ale jsem si jist, že je tam nula sněmovních tisků. Přesto, jak říká, urputně to bránil, v noci vyjednával. Pak si to vyjednal a pak s tím nic neudělal. Tak si řekněte, jaká to byla výhoda pro Českou republiku? Nemohl si vybrat něco jiného, co by skutečně České republice prospělo? Mohl. Upjal se na reverse charge a nepřipravil v tom vůbec nic. (Komentáře z pléna.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Prosím, nediskutujme tady z lavic takto. Dodržujme jednací řád.

 

Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura Já jsem to nezapomněl. To jsem také nijak nezpochybnil. Já klidně odpovím, i když na mě pan poslanec Babiš pokřikuje. Kdybychom tak křičeli my, to by bylo tedy o aroganci vlády a členů vlády, kdyby to dělali! Ale v pořádku. Já mluvím o reverse charge. Vy mluvíte úplně o něčem jiném. A to je obvyklé. Když se zeptáme něco A, on odpoví B. Vpravo Vídeň, vlevo Varšava. (Pobavení a potlesk vládních poslanců.)

Nejsem expert na zahraniční politiku, netvrdím to o sobě, ale jestli je na napětí ve V4, a to tam skutečně existuje, tak je způsobeno naprosto rozdílným hodnocením ruské agrese na Ukrajině ze strany Polska a Maďarska. Ti, kteří byli, bych řekl, nejvěrnější spojenci v rámci V4, Maďarsko a Polsko, v této chvíli se jejich cesty skutečně rozešly. Berme to jako fakt. Nezměníme ani postoj maďarské vlády, nezměníme ani postoj polské vlády. Tady pan poslanec Babiš říkal, nevím, komu to radil, že by chtěl být moucha, a když použiji slušné vyjádření, že by chtěl slyšet, co se na těch jednání dělo.

Ano, já jsem byl v Budapešti, jednal jsem s maďarským ministrem financí. Nejste moucha, pane poslanče Babiši, prostřednictvím paní předsedkyně, ale já vám klidně sdělím agendu. Nejednali jsme o sektorové dani, kterou mají v Maďarsku. Překvapivě pro vás zřejmě. Jednali jsme o implementaci minimálního efektivního zdanění právnických osob, to je druhý pilíř OECD, protože předtím jsem jednal s paní ministryní financí Spojených států a Spojené státy reálně nepodpoří dohodu o prvním pilíři bez implementace druhého pilíře. Může se nám to nelíbit, ale shodli jsme se i s maďarským kolegou, že jak pro Českou republiku, tak pro Maďarsko je důležitější první pilíř OECD, kde zatím ta dohoda nevznikla. Druhý pilíř podepsalo více než 130 zemí. A tím, že to podepsaly, minimálně musí strpět implementaci druhého pilíře na svém území. Takže to byl první bod agendy, v kterém jsme se vlastně shodli, že pro naše země je důležitější schválení prvního pilíře v rámci OECD, a shodli jsme se, že budeme činit nejenom na jednání mezi našimi státy, ale i v rámci Evropské unie všechno pro to, abychom se k tomu dostali a ta dohoda mohla vzniknout.

Druhé téma, které jsme spolu debatovali a na kterém jsme se také shodli, je implementace nových pravidel RRF, neboli Recovery and Resilience Facility, to znamená, bavili jsme se o distribučním klíči, jak těch 20 miliard eur, o které se navýší možnosti dotací pro členské státy, jak to rozdělit a odkud vzít zdroje. Pro mě nepřekvapivě na této otázce jsme se také shodli. V této chvíli připravujeme na říjnový Ecofin několik variant a věřím, že najdeme řešení, aby do konce roku těch 20 miliard mohlo být schváleno, aby alokační klíč byl výhodný pro Českou republiku. Tady se střetávají dva zájmy těch zemí, které podporují klíč, který byl v covidu. My říkáme, pokud se má podpořit REPowerEU, tak že je důležité zohlednit i závislost členských zemí na ruských fosilních palivech, a v tom máme jako středoevropské země velmi podobnou pozici.

A také jsme se shodli, a já jsem řekl, že je i v zájmu České republiky, aby Evropská komise schválila Národní plán obnovy Maďarska, a přislíbil jsem v okamžiku, kdy Maďarsko ukončí bilaterálně s Komisí, že jsme připraveni svolat i mimořádný Ecofin k tomu, abychom urychlili schválení, v tomto případě už takřka formální schválení Národního plánu obnovy. V této chvíli to má schváleno 25 zemí. Poslední dvě země, které to nemají, jsou Nizozemí a Maďarsko. To bylo obsahem jednání, které proběhlo řekl bych opravdu v dobré atmosféře. Ta shoda byla větší, než by někteří, kteří se toho jednání neúčastnili, mohli předpokládat.

Takže zcela standardně mnozí z nás jednají s našimi maďarskými kolegy. Ale my nejsme schopni a nebudeme dělat rozhodčího v tom rozdílném přístupu k ruské agresi mezi Polskem a Maďarskem. Myslím si, že nám to jako české vládě prostě nepřísluší. Pokud máte jiný pocit, tak prosím.

A nedá mi, abych nepřipomenul - já opravdu nemám rád, když politici jiných zemí zasahují do předvolebních kampaní. Nemám rád, když to dělají naši politici v cizích zemích, ale kdo měl v rámci předvolební kampaně maďarského premiéra v kampani pro své hnutí? Byl to pan poslanec Andrej Babiš a tomu to nevadilo. Když to někdo udělá naopak, tak je z toho skandál. To je ten klasický přístup. Já můžu, ale vy ostatní určitě ne.

Vyšlo to tak, že vystupuji po paní ministryni obrany, a mohu potvrdit, že náš závazek mít nejpozději v roce 2025 výdaje na obranu ve výši 2 % HDP platí i v těchto těžkých rozpočtových dobách. Ostatně je to napsáno i v prvním návrhu rozpočtu a rozpočtovém výhledu na roky 2024 a 2025. Tam ty částky odpovídají tomu postupnému nárůstu. Ale platí to, co říkala paní ministryně obrany. Ano, mohli bychom udělat píárově to, že tam už tu částku napíšeme klidně letos, mohli bychom udělat tiskovku, fajfku, ale reálně postupuje Ministerstvo obrany tak, abychom věděli, kdy přesně a v kterém roce jsme reálně schopni ty peníze do obrany investovat. Nejsme jediná země, která zvyšuje výdaje na obranu bez ohledu na to, jestli někdo má už dneska ten splněný závazek 2 %, nebo ne. Dokonce i země neutrální jako Švýcarsko výrazným způsobem zvyšují výdaje na obranu, a mimochodem, také nakupují ty F-35. Já jsem vždycky překvapený, kolik expertů ve veřejné debatě se objeví, když je nějaký větší celospolečenský problém. A teď to nechci nijak zlehčovat. Vzpomeňme si, kolik expertů se vynořilo ve veřejném prostoru v okamžiku, kdy Česká národní banka měla ten kurzový závazek koruna vůči euru. To bylo myslím - teď nevím, jestli bylo za Sobotkovy vlády, nebo za vlády Andreje Babiše. Vy sami jste zažívali, kolik expertů se vyrojilo v té veřejné debatě na covid, covidová opatření, co všechno se má dělat, co se nemá dělat a podobně.

Nesouhlasím s panem poslancem Babišem, že jsme v rámci covidu neudělali nic. Naopak. Jedno z našich prvních rozhodnutí toho 17. prosince bylo neprodlužovat nouzový stav. A byli jsme za to kritizováni. Vytáhněte si ty monitoringy z konce prosince, jak jsme za toto rozhodnutí, podle mě správné, jak se v čase ukázalo, jak jsme dostávali nakládáno zleva, zprava. Postupně jsme omezovali všechna restriktivní opatření a snažili jsme se ten vztah stát-občan otočit, dát jim doporučení a mít důvěru v to, že lidé se zařídí podle toho, co je pro ně a pro jejich rodinu nejbezpečnější. Myslím si, že je to správný přístup, a zatím se nám osvědčil a nehodláme na tom nic měnit. Obecně platí, že pokud se má zvýšit důvěra občanů ve stát, tak stát musí začít na své straně a zvýšit důvěru ve své občany, ve své podnikatele. Právě proto také plníme své programové prohlášení a navrhli jsme zrušení EET.

A teď pan poslanec Babiš říkal, uhlí je naše zlato. Já s tím souhlasím. Až na to, že jeho vláda rozhodla o ukončení těžby v OKD do konce roku 2022. To je fakt. My jsme rozhodli v této chvíli o prodloužení těžby do konce roku 2023. Uzavřeli jsme kontrakty zejména s velkými teplárnami a díky tomu zvyšování cen za teplo nebude tak vysoké jako zvyšování cen vytápění, když se používá například plyn. A v této chvíli počítáme, zda se ekonomicky vyplatí pokračovat v těžbě v letech 2024 a 2025, abychom případně dotěžili veškeré zásoby, které OKD má k dispozici. Ale musí to mít ekonomickou logiku. V této chvíli probíhají expertní studie a podle toho, jak dopadnou - pokud se ukáže, že to je ekonomicky minimálně neutrální, tak si myslím, že rozhodneme o prodloužení těžby i v dalších letech.

Já pořád slyším, včera jsem to slyšel, a to je úplně podle mě nepochopení funkce ministra financí, jak premiér a ministři bojovali s paní bývalou ministryní. Jako by ministr financí měl nějaké peníze v nějakém sejfu, a když na něho klekne nějaký premiér nebo nějaká skupina ministrů nebo premiér a ministři, tak ten sejf otevře a teď ty měšce s těmi mincemi vytáhne a je to. Nic takového tam není. Pokud bychom otevřeli pomyslné trezory na Ministerstvu financí, tak tam najdeme jenom dluhy. Jenom dluhy. A můžete zesměšňovat a ironizovat zprávy NKÚ, ale tento úřad jsme si zřídili k tomu, aby posuzoval mimo jiné hospodaření státu. Můžete zesměšňovat a ironizovat stanoviska Národní rozpočtové rady, ale tu jsme si zřídili právě proto, abychom měli nezávislý orgán, který bude vysvětlovat a probírat opatření každé vlády - každé vlády, nejenom vaší - zda například navržený státní rozpočet, rozpočtový výhled, daňové změny, zda jsou z jejich pohledu správné, nebo nesprávné, zda vedou ke stabilizaci veřejných rozpočtů, nebo k jejich postupnému rozvratu.

Tak jenom pár čísel. Nebudu tady číst všechna čísla, ale byli jsme roky zvyklí, že za obsluhu státního dluhu jsme dávali zhruba 40 miliard ročně. Slyšíme tady pohádku, jak jsme byli předzásobeni jako stát a nakoupili jsme dluhopisy do zásoby. To je skoro jak z toho rádia Jerevan. Ano, je to pravda, bylo to předfinancované do konce roku 2021. Naše vláda byla jmenována 17. prosince, takže 14 dní od 17. prosince do Silvestra loňského roku byl předfinancován státní dluh. To se shodneme, že to není příliš mnoho. Není to nula, je to 14 dnů. To nám moc nepomáhá. V letošním roce očekáváme, že to bude kolem 50 miliard, v příštím roce 65 miliard, v roce 2024 75 miliard a v roce 2025 82 miliard. To je za čtyři roky dvojnásobek. Neznám více mandatorní výdaj než to, že stát platí ne své dluhy, neplatí stát své dluhy, platí úroky z těch dluhů, ze 40 na 82 miliard. A teď bych mohl, kdybych si vzal vaši slavnou vybájenou příručku o EET, co všechno by se za to mohlo postavit, kolik kilometrů dálnic, kolik školek, kolik škol, kolik nemocnic, ale já takhle nebudu fabulovat, jak jste fabulovali vy, jenom oznamuji: 40, 50, 65, 75, 82.

Přes těžkou rozpočtovou situaci jsme předložili návrh zákona, který, doufám, dojde v letošním roce k schválení v Poslanecké sněmovně i v Senátu, a to je zvýšení povinného limitu k registraci DPH z jednoho na dva miliony a zvýšení možnosti využít paušální daně zase z limitu jeden na dva miliony. Všechna tato opatření snižují daňovou zátěž. Stejně tak jsme společně, jestli si dobře pamatuji, zrušili podstatnou část silniční daně - 4 miliardy. Společně jsme snížili spotřební daň na naftu a benzin - 4,2 miliardy. Společně mnozí z nás jsme v minulém volební období prohlasovali zvýšení základní odpočitatelné položky, které platí, o 3 000 vyšší v letošním roce. To všechno je ve prospěch daňových poplatníků a to všechno, taky musíme říct - a já jsem pro všechna ta opatření hlasoval - prohlubuje schodek státního rozpočtu. Takové ty řeči, kde ty peníze jsou? No nemáme je zašité v polštáři na Ministerstvu financí. Nemáme v těch trezorech měšce s penězi, které když na mě zalehne premiér či členové vlády, já nějak vytáhnu a najdu. Nic tam nenajdu.

Ovšem o čem jednáme, musíme to říct zcela otevřeně, je, jestli zvýšíme, nebo nezvýšíme dluh státního rozpočtu, deficit státního rozpočtu v tom konkrétním kalendářním roce. Já myslím, že to je poctivé. A mnohdy najdeme důvody pro to, řekneme ano, tento výdaj považujeme za potřebný, víme o tom, že to zvýší deficit, přesto navrhujeme a případně schválíme. Tak jenom připomenu, že návrh státního rozpočtu, jestli mě paměť neklame, sněmovní tisk 32 z dílny minulé vlády, předpokládal deficit pro letošní rok 377 miliard, my jsme ho snížili na 280, to je skoro 100 miliard, a byli jsme obviňováni, tu že to je účetní trik, tu že to není šetření nebo že to je příliš velké šetření a je to drastické a je to kosmetické, protože ta kritika šla proti sobě, přestože se ozývala ze stejných lavic stejných politických hnutí.

V této chvíli máte ve Sněmovně novelu státního rozpočtu. My jsme s ní nespěchali, nechtěli jsme za čtrnáct dní přijít s tím, že schodek bude půl bilionu, abychom na konci roku ohlásili, že to je pouze 420, jak jsme dobře hospodařili. Měli jsme k dispozici více čísel, více dat, byli jsme schopni poctivě namodelovat daňové příjmy z plnění za první pololetí, z analýzy, jak se plnily jednotlivé daňové příjmy v druhém pololetí, z toho jsme odhadli.

Ale kdyby byla pravda, že máme dodatečné příjmy a nikam je neposíláme, co se stane se schodkem státního rozpočtu? No sníží se, ne? Když máme schodek a mám dodatečné příjmy a neudělal bych žádné výdaje, tak se sníží. Kdyby byly výdaje ve velikosti těch dodatečných příjmů, tak se nesníží, zůstává stejný, to je fakt z prvního stupně základní školy. A my jsme přišli s návrhem, že ten schodek zvyšujeme o 50 miliard korun. Nemám z toho radost, ale přesto jsou výdaje, o kterých si myslíme, že je potřebné je udělat. Takže ano, vybereme víc, ale o 50 miliard vrátíme víc.

Teď se chvilku budu věnovat projevům, které by určitě vzbudily bouřlivý potlesk v ruské Dumě a mnohem menší potlesk v Poslanecké sněmovně, a to je, kolik nás stojí ta ukrajinská krize. Jaká ukrajinská krize? Co to je? To je důsledek agrese Putina na Ukrajině, to není ukrajinská krize. Takhle je to jednoduché. My jsme odhadovali v tom únoru, na začátku března, že by výdaje mohly být 50 miliard. Budou nižší. Budou nižší, za první pololetí to bylo zhruba 10 miliard, v této chvíli bych odhadoval, že to bude polovina, 25 miliard nebo 22. Denní výdaje jsou skoro 6 miliard korun.

Takže ano, na pomoc těm statisícům uprchlíků, včetně plateb zdravotního pojištění, humanitární dávky... Mimochodem, pro to jsme mnozí hlasovali, myslím, že všichni hlasovali pro těch 5 000, a teď slyším tam z té proruské skupiny, že to bylo chybné. Ale hlasovali pro. Takže jenom říkám, že ty výdaje budou tak čtyři dny výdaje státního rozpočtu. 361 dnů zbývá a tam jsou výdaje, které jdou našim občanům - když říkáte naši a oni. 361 ku čtyřem. Myslím si, že každý normální člověk pochopí tento poměr a pochopí, že ta pomoc je normální lidské gesto a není to nic na úkor našich občanů.

Kdybychom ten deficit teoreticky zvedli o těch 22, tak můžeme říct, že jsme o 22 miliard zvedli deficit kvůli pomoci ukrajinským uprchlíkům. Ale my jsme ho zvedli o 50 miliard. Kam ty peníze jdou? Já myslím, že když si přečtete důvodovou zprávu k tomu sněmovnímu tisku 284, novela, on ten materiál je vlastně jednodušší a mnohem více pochopitelný než standardní materiál o státním rozpočtu, který má tisíce stran, včetně kapitolních sešitů. Tam je poměrně podrobně popsáno v každé kapitole, jaké jsou nové dodatečné výdaje.

Ano, některé - já jim říkám inflační výdaje, protože máme inflační příjmy. Jednoduchá matematika. A říkám a řekl jsem opakovaně, že se osvědčil valorizační vzorec pro penze, osvědčil systém mimořádných penzí, který jsme roky měli v zákoně, ale až letos se aplikoval. Pamatujeme si všichni? Zvedá se to o inflaci plus třetinu růstu průměrné mzdy, pokud není růst a je tam pokles pro mzdy, tak je tam nula. Takže v nejhorším případě - a je to letos - protože reálná mzda určitě poklesne, se to zvedá o tu inflaci.

A podívejme se do státního rozpočtu, já to trošku zaokrouhlím: 330 miliard příjem z DPH, 600 miliard výdaje na důchody. Takže dejte si 5 %, že vám se zvýší inflační příjmy z DPH, o těch 5 % je musíte propsat díky tomu správnému valorizačnímu vzorci do důchodů. A jestli máte 350 miliard a 600 miliard, máte tam stejné procento, přinese to plus do státního rozpočtu, nebo minus? No ona to byla řečnická otázka pro ty, kteří by chtěli použít kalkulačky - přinese to minus. To znamená, přes opravdu těžkou situaci - k energiím se ještě dostanu - se nám daří držet schodek nižší, než naplánovala minulá vláda.

A pojďme si říct aspoň pár výdajů, jak by to vypadalo, kdyby bychom se řídili tím minulým rozpočtem. Ano, příjmy jsou vyšší o 127 miliard podle našeho nejnovější odhadu proti tomu navrženému rozpočtu. Takže můžeme si říct 377 minus 127 a jsme na nějakém základě 250 miliard, pokud by minulá vláda jenom inkasovala dodatečné příjmy a nepoužila by žádné dodatečné výdaje. 32 miliard - důchody. Bez debaty, to by udělala každá vláda. Státní dluh, to je prostě výpočet 9 miliard navíc, než bylo ve státním rozpočtu. To by prostě musela napsat každá vláda, to není politické rozhodnutí.

Nákup plynu, 8,5 miliardy. Byli jsme kritizováni, že je to málo. Budu vycházet z toho, že by ta minulá vláda nakoupila stejně, nebudu to zvyšovat. Příspěvek na dítě 8 miliard, ale návrh opozice zhmotněný v pozměňovacím návrhu, aby to nebylo jednou, ale pětkrát do konce roku, takže by to nebylo plus 8 miliard, ale plus 40 miliard. Sociální služby plus 3,2 miliardy - málo podle dnešní opozice, zaznamenal jsem, uvidíme, jestli to padne. U novely státního rozpočtu to bude 4,8 miliardy. Snížení daní, minus 4,2, minus 4, to už jsem říkal. Hlasovali jsme pro to společně, to znamená, v tom se postoj vlády od opozice neliší.

Kde byla jedna velká nula v rozpočtu? Kompenzace za covid, vyhlášené, v rozpočtu nula, zhruba 5 miliard dodatečný výdaj proti tomu navrženému rozpočtu ve sněmovním tisku 32. Kompenzace takzvaných nepřímých nákladů pro energeticky náročné provozy - nula byla ve státním rozpočtu, bude to jedna nebo 2 miliardy, uvidíme, kdo všechno splní ty podmínky. Odpuštění POZE, to vlastně podporujete, 6 miliard letos, takže byste to měli stejně, a úspor je tady 12 miliard letos, vy říkáte, že je to málo.

To znamená, když to všechno sečteme, podíváme se na to a nebudeme to hodnotit, vezmete jako matematickou úlohu, dluh, respektive deficit státního rozpočtu by se blížil částce 500 miliard letošního roku. Přesto jsme kritizováni, že nejsme dostatečně rozpočtově úsporní a že málo pracujeme na snižování dluhu. Ano, přiznávám, nejde to tak rychle, jak jsem si myslel před vpádem Putina na Ukrajinu, a poctivě říkám, že zvažujeme tři základní principy a podle mě ani jeden z nich nemůžeme upřednostnit. První je sociální smír, druhý je investiční aktivita státu a třetí je pokud možno snižovat schodky státního rozpočtu. Pokud bychom se upnuli pouze na jeden z nich, tak to nedopadne dobře. Takže ano, nejde to tak rychle, jak jsme si mysleli, přesto jsem navrhl, aby příští rok byl deficit 270 a v následujících dvou letech 250 a 230 miliard. Není to tak rychlé, jak bych si přál, ale není to úplně jednoduchá úloha, to si přiznejme, jednoduché to skutečně není.

Tady se některý poslanec ptal nad ránem, jestli máme dostatek plynu na tuto topnou sezónu. Ano, máme! On si to (nesrozumitelné) ne, takže lhal. Ano, máme. Myslím, že je to docela jednoduché. Když se podíváte na průměrnou spotřebu v jednotlivých měsících v minulých pěti letech, samozřejmě to trošku závisí na průměrné teplotě toho každého měsíce, takže každý z nás se může podívat, jaká je průměrná spotřeba v letních měsících, jaká je v září, v říjnu, v listopadu, prosinci - ano, zhruba polovina nebo více než polovina roční spotřeby plynu se děje od listopadu do března, nebo od října do března, to už je potom asi 55 nebo 60 miliard, je to tak. Pořád plníme zásobníky, dneska je to asi dvě celé miliardy kubických metrů. Ano, přestože je to ironizováno, máme nasmlouvanou kapacitu v LNG terminálu v Holandsku, vysoutěžili jsme trasy, a když bude potřeba, tak ten plyn nakoupíme. Takhle to prostě je.

V okamžiku, kdy jsme zajistili to prvotní, aby ta energie byla, tak se teď soustředíme na tu cenu. Ano, zase můžeme zesměšňovat snahu o evropské řešení. A řekněme si otevřeně, kdybychom u všech energií byli soběstační jako u elektrické energie, tak bychom mohli možná zvolit jenom národní řešení, možná trochu sobecké, ale bez rizik. Ale my nejsme producenti plynu. A v těch rafinériích, které patří, ano, jak správně říkáte, PKN Orlen - taky málem patřily panu poslanci Babišovi. Slyšel jsem, že v kanceláři ministra financí jste zhruba před 20 nebo 18 lety přišel oznámit, že nezaplatíte kupní cenu, pane poslanče Babiši, prostřednictvím paní předsedkyně. Tak já nevím, co vás štve? Že jste to nekoupil vy a že to koupil někdo jiný?

Vy jste nám vyčítal privatizaci bývalého RWE. Myslím, že jste popsal majetkovou strukturu, tak jak dneska je, docela přesně. Zapomněl jste říct, která vláda to privatizovala. Ne oposmlouva. Která vláda to privatizovala? Privatizuje vláda. Neprivatizuje Sněmovna ani Senát. Byla to vláda Miloše Zemana. Já to nijak nehodnotím, jenom to dávám do kontextu. Vy, věrný fanoušek Miloše Zemana, tady takhle vlastně kritizujete rozhodnutí jeho vlády, aniž byste ho jmenoval. Tak já k tomu přidám, která vláda to byla. Byla to vláda Miloše Zemana. Unipetrol jste chtěl zprivatizovat vy, pane poslanče Babiši, prostřednictvím paní předsedkyně, nikdo jiný tady z tohoto ctihodného sboru podle mě neměl zájem zprivatizovat rafinérie. Přesto tady křičíte o tom, jak jsme se zprivatizovali. (Potlesk vládních poslanců.)

Bylo to dobré rozhodnutí? Bylo to správné rozhodnutí? Nebylo. To já se shodnu. Ale tehdy, když jste to chtěl koupit, tak vám to připadalo jako správné rozhodnutí státu. Nebudu popisovat a nebudu číst novinové titulky jako vy. Škoda, že jste ještě neuvedl, zda to bylo z vašich novin, nebo z nějakých jiných novin. Že když píšou něco o Andreji Babišovi, všimněte si, tak to jsou lži, pomluvy, kampaň, urážky. Ale se stejnou chutí ze stejných novin používá titulky proti svým politickým odpůrcům. A najednou to nejsou lži, není to kampaň, nejsou to pomluvy, ale je to vytesaná pravda, protože to vyšlo možná v agronovinách. Nevím, neříkal ty zdroje. (Potlesk vládních poslanců.)

K bývalému panu předsedovi Poslanecké sněmovny, který tady tak říkal, ať jsme vstřícní, ať debatujeme o těch bodech. Já jsem pro. Jenom si vzpomeňme, jak to bylo minule. Vždycky tak jednou za devět měsíců jste nám dali, opozičním stranám, myslím, že někdy tři, někdy čtyři hodiny. Zhruba tak jednou za devět měsíců, tak to vychází zhruba dvacet minut měsíčně. Pokud se domluvíme gentlemansky, že u každého začátku schůze nebudete pět hodin vystupovat k návrhu programu a že to využijeme na debatu o nějakém problému, o kterém si myslíte, že je dobré debatovat - proč ne? Pokud vám nestačí interpelace, tak dobře, můžeme se domluvit. Ale pak si nemůžete vzít celý týdenní program do svých rukou a vládě nenechat nic. Myslím si, že nějaká gentlemanská dohoda, jak se budou probírat body, je namístě. Všem nám je jasné, jak to hlasování dopadne. Mně je jasné, protože jsem byl v opozici, že je potřeba vytvořit prostor opozici, aby řekla svůj názor, aby oslovila své voliče, že má jiný nápad, že je proti, že vidí rizika a já nevím, co všechno. Ale nemůže to být tak, že si vezmete celý program Poslanecké sněmovny a neuděláte nic. A pak se hrozně rozčilujete, když přistoupíme například k omezení řečnické doby. Nechci mluvit za celou koalici, mluvím za sebe, klidně tak můžeme dělat. Když si řekneme, že program schválíme za třicet minut, pak můžeme dvě hodiny debatovat o tématu, na kterém se shodneme. Na tom není nic špatného. Naopak myslím, že i my dostaneme prostor například vysvětlovat své kroky.

A ještě jednu věc si musíme říct, kdybychom zvolili to sobecké řešení, a to jsou pohonné hmoty. Ať už jsou ty rafinérie v privátních rukou, nebo u PKN Orlen, nebo státní, jejich produkce nepokrývá spotřebu pohonných hmot v České republice. A jsme závislí na dovozu. Takže to jednoduché řešení, že jednu komoditu si zamkneme - můžeme. A co budeme dělat, když naši partneři zareagují stejně a zamknou jinou komoditu, v které prostě soběstační nejsme? A takové ty rady: jděte vyjednávat a řekněte, my vám nic nepošleme, ale věříme, že vy nám to pošlete - no, to jsou vynikající noty na vyjednávání. Chtěl bych vidět, kdo by to vyjednal. Podle mě nikdo, i kdyby měl mobily na všechny premiéry světa, nejenom v Evropě. (Potlesk několika poslanců.)

Ano, možná se nepovede najít evropské řešení. Možná se nepovede najít evropské řešení, jak zkrotit vysoké ceny energií. Ale jsme povinni to zkusit. Příští pátek je Rada ministrů a příští pátek odpoledne budeme vědět, zda se našlo, nebo nenašlo. My souběžně samozřejmě pracujeme i na národním řešení, kde jsou vlastně dvě možné varianty. Bude částečně řešení na evropské úrovni a to můžeme implementovat, k tomu můžeme něco přidat. Nebude nic na evropské úrovni a budeme to řešit na národní úrovni. Ale neexistuje perpetuum mobile. Kdo jiný by si ho přál víc než mistr financí? Když něco zastropuju, něco omezím a nebude mě to nic stát - to je prostě pohádka. Nic takového není. A my sami musíme zvažovat, než k takovému kroku přistoupíme. A pokud k němu přistoupíme, tak budeme potřebovat změnit zákon a budeme potřebovat případně i podporu opozice. To je vždycky lepší, kdyby se takový mimořádný krok schválil větší většinou než vládní většinou. Tak uvidíme.

Slyším tady často, jak je třeba zdanit a že je to vlastně obdoba toho zastropování. A pak hned slyším, když navrhnu, že bychom mohli debatovat o windfall tax, tak slyším od opozice, že je proti. Že to tedy ne! Já to respektuju. Ale pak současně neříkejte, že si máme vzít z daní. To je prostě buď jedno, nebo druhé. Nemůžu být současně proti zvýšení daní a současně radit vládě, ať zvýší daně. Respektive můžu, nejsem úplně překvapený, ale těžko se s tím pracuje.

Výsledek dnešního hlasování je jasný. Myslím, že jsme to všichni věděli. Ale přesto považuji za užitečné, že ta debata proběhla a probíhá. Myslím si, že je dobře, aby si mohli například občané porovnat vystoupení bývalého a stávajícího premiéra bez ohledu na to, koho volí. (Potlesk koaličních poslanců.)

A chápu, že mnozí neměli čas sledovat osmdesátiminutový projev a sedmdesátiminutový projev. Tomu já rozumím. Ale jak jsem ocenil práci našich stenografů - kdo chce, tak si to může přečíst a sám může posoudit argumentační úroveň, fakta, češtinu, spíš práci s jazykem bych řekl než češtinu, práci s jazykem. (Pobavení v sále.) A kdo je mistr v disciplíně, kterou bychom tady neměli vídat. To jsou lži, demagogie a urážka svých politických odpůrců. Jen do toho. Přečtěte si prosím všichni vystoupení Andreje Babiše a Petra Fialy. Hezký den. (Potlesk koaličních poslanců.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. A nyní se hlásí s přednostním právem paní předsedkyně Schillerová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Jdu zareagovat na vystoupení pana ministra financí. Nejdřív vezmu asi ty jednodušší věci, které půjdou vysvětlit poměrně snadno a rychle, a pak přejdu k těm složitějším.

Tak revers charge. Revers charge začal prosazovat v rámci boje s daňovými úniky Andrej Babiš jako ministr financí a já jsem to jako ministryně financí dotáhla. Když se podíváte na stránky Ministerstva financí, tak je tam nějaké datum roku 2019. Ano, trvalo to dlouhých skoro pět let, protože to blokovala Francie, protože nám nechtěli dovolit výjimku z daně z přidané hodnoty, se kterou kdysi... kolébkou této daně byla Francie právě. Nechtěli to dopustit. Nechtěli si nechat prostě vysvětlit, že to je... Já jsem několikrát jednala s ministrem financí. Andrej Babiš s ním jednal.

Bilaterální schůzky stíhali (?). Zablokovala jsem, zablokovala jsem třeba určitá jednání, vetovala jsem, proto je tak důležitá jednomyslnost, po které tady voláme, abychom právě posunuli jednání kolem reverse charge.

Ano, dočkali jsme se zhruba po pěti letech, ale bylo to Pyrrhovo vítězství, protože účinnost té výjimky začala platit tak, nebo končila, pardon, končila tak, že než bychom projednali českou legislativu, tak by nám tam zbývaly necelé dva roky. Já jsem tehdy svolala, a zápis z toho najdete na stránkách - vidím, pan ministr financí už tady není - na stránkách Ministerstva financí, svolala jsem zástupce svazů a komor. My jsme takto běžně komunikovali se zástupci svazů a komor. My jsme to tam nediktovali ze sídla Ministerstva financí. A je tam zápis, kdy se jeden vedle druhého vyjádřil, že za těchto podmínek o reverse charge nemají zájem. Takže proto tento institut umřel na úbytě.

Ale my jsme, víte, vedle reverse charge prosadili kontrolní hlášení, které zlikvidovalo karuselové podvody po třech letech v této zemi. Konstatoval to tehdejší nejvyšší státní zástupce ve své zprávě. My jsme připravili EET, to vámi ideologicky proklínané EET. Měl jste být na rozpočtovém výboru tento týden, já tam byla, chodila jsem tam velmi často i jako ministryně financí, to si určitě pamatujete. Vás tam příliš často nevidím. A tam vystoupili zástupci, přišli tam zástupci Asociace tradičního českého obchodu, Svazu průmyslu a dopravy a ti jednoznačně mluvili a plédovali ve prospěch EET. Dokonce pan Březina, který je šéf Asociace tradičního českého obchodu, řekl: My nejsme voliči ANO, my jsme převážně voliči SPOLU, ODS, a přesto říkáme, nechejte EET aspoň dobrovolné. Měl jste si to poslechnout. Ale určitě z toho je záznam a určitě si to tady tento týden, kdy bude EET v druhém čtení, znovu všechno zopakujeme.

A ten přínos nezpochybňujte. Já jsem tam měla jasná čísla z Ministerstva financí, kdy po prvním roce zavedení EET, bylo to pro ubytovací a stravovací služby, tak v oblasti stravovacích služeb vzrostla průměrná mzda na dvojnásobek. Proč byla průměrná mzda 12 000 před zavedením EET v oblasti stravování a průměrná mediánová mzda byla prostě tehdy kolem 24 000? Proč? Máte pro to legální vysvětlení? Já ne. To znamená, EET nemělo přínos jenom v dani z příjmu. Samozřejmě projevilo se to v DPH, projevilo se to ve výběru sociálního a projevilo se to prostě v dalším snižování zatajených tržeb a tak dále. Ta čísla znovu si tady zopakujeme tento týden. Jenomže vy jste prostě si to vybrali tento institut jako ideologický objekt, a proto musí tento unikátní digitální projekt pod vaším vedení zemřít.

Pan Kastner, zástupce Asociace malých a středních podnikatelů, majitel několika restaurací, mluvila jsem s ním osobně, nemohl přijít, protože bojuje za restaurace, které zanikají v důsledku toho, že nemají na placení energií. To byste se možná taky měl zajímat. A ten se prostě jednoznačně vyjádřil i do médií na podporu EET. Tento týden řekl, že ho tato vláda velmi zklamala. Takže to jenom tak na okraj.

No a otevřel jste problematiku rozpočtu. My se tomu budeme věnovat, novele, tento týden. A už jste tedy do eKLEPu dali i rozpočet na rok 2023. No pane ministře, pro mě vy jste rozpočtový čaroděj. Neuvěřitelný. Já mám tady už tabulku zpracovanou. Nebudu... já to budu samozřejmě řešit příští týden. Už mám srovnání rozpočtu toho základního na rok 2022, rozpočtu novelizovaného, rozpočtu na 2023. Jinak rozpočet na rok 2023 není ještě 270 miliard, ani ještě vaše vláda to neschválila. Ani ta o tom ještě nehlasovala.

Já vám velmi srdečně přeju, pane ministře, opravdu, já nejsem závistivý člověk, můžete mně podsouvat vlastnosti, jaké chcete, závistivá nejsem, takže vám upřímně přeju, že jste si odpočinul na dovolené. Upřímně, bez ironie. Já vám ji přeju. Říkám bez ironie. Ale neumím si představit, že ministr financí odjede na dovolenou v době, kdy se vyjednává rozpočet! Srpen je něco, co pro ministra financí je vždycky pracovní měsíc. Já vím, že vy jste říkal: my nevyjednáváme tak, abychom se scházeli, abychom pak dělali na kamery a tak dále. Nemusíte na kamery, dobře, nechoďte na kamery. I ten Kalousek zaklínaný, a já jsem s ním mockrát nesouhlasila, ale vyjednával rozpočet. Přece se musíte bavit s těmi ministry. Na mě to působí tak, že jim ten rozpočet nadiktujete.

Včera se moje ctěná kolegyně Klára Dostálová zeptala pana ministra Bartoše, jestli ví, že má seškrtaný rozpočet z nějakých, já to teď si najdu, vydržte, hned to bude, abych to řekla přesně, ale budu to samozřejmě mít úplně přesně, že z 31 na 17 miliard. No on zmizel, neodpověděl. Já si myslím, že vás šel asi hledat, aby se na to zeptal.

Já vám řeknu jednu věc, přečtu vám jednu neuvěřitelnou věc. Neuvěřitelnou. Pomíjím teď to, že jsem nenašla celou řadu povinných příloh v tom rozpočtu. Možná, možná, ještě se podívám pořádně do eKLEPu, takže to si řekneme, až, myslím teď na 23, až to bude na pořadu dne. Ale já vám přečtu... já vám přečtu... hned, co to najdu, vydržte, bylo toho moc, těch informací. Tak. Samozřejmě, že nad rozpočtem probíhá připomínkové řízení. Teď mluvím o tom rozpočtu na 23. A teď si představte, on byl vypořádán bez připomínek, takže tam nejsou žádné připomínky. To znamená - (Poznámka mimo mikrofon.) Bez rozporu ano, promiňte. Bez rozporu, máte pravdu, omlouvám se za špatný termín. Takže panu ministrovi dopravy nevadí, že tam má minus 31 miliard. Tady včera odpovídal mému kolegovi, pak je to snad ještě i horší, jak mě informoval kolega Havlíček. Včera odpovídal na dotaz pana kolegy Havlíčka, jak to hodlá prostě řešit. Že má vějíř opatření řekl. Vějíř! Jaký vějíř? Buď ty peníze má, nebo ty peníze nemá! Já neznám žádný vějíř!

A teď vám přečtu takovou perličku, ono těch perliček tam bude víc a ty si řekneme, až prostě tady budeme se o tom bavit, to budou fakt pecky. To budou pecky, ale ty vám přečtu z připomínkového řízení, jak se vyjádřily kraje, města, obce. Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky - cituji - na rok 2023 předložený do připomínkového řízení neobsahuje konkrétní číselné údaje. Proto je velmi obtížné se v tomto připomínkovém řízení kvalifikovaně vyjadřovat, neboť zejména bez číselných údajů jednotlivých kapitol státního rozpočtu a konkretizace závazných finančních ukazatelů pro rozpočty územních samosprávných celků nelze odhadnout dopady do rozpočtu územních samosprávných celků, což vede k nejistotě pro obce, co se týče struktury a objemu finančních vztahů státního rozpočtu vůči jejich rozpočtům. Chybějící informace jsou pro územně samosprávné celky vázány zákonem o pravidlech rozpočtové odpovědnosti zásadní a měly by je mít v dostatečném předstihu k dispozici. Vzhledem k výše uvedeným důvodům se nelze k dopadům předloženého materiálu na rozpočty obcí a měst vyjádřit.

Takže z toho mně vychází, že to šlo do připomínkového řízení bez čísel! Bez čísel. Proto je to bez rozporu! No bodejť, když tam žádná čísla nebyla! No bodejť! Takže jak se ten rozpočet vyjednával? Víte, vy tady pořád děláte, že jsme dělali píár. Ale já jsem seděla a tvrdě jsme vyjednávali. Karel Havlíček, když přišel jako ministr dopravy, tak měl s sebou, samozřejmě s kolegy, tak měl s sebou štos připravených staveb a konkrétně deklaroval, kolik potřebuje peněz. My jsme se nedívali z okna a navyšovali jsme ty investice. A já vám budu ty položky potom takto brát jednu po druhé. Doprava. Ministerstvo pro místní rozvoj. Kolik se dává na bytovou politiku. Kolik se dává na regionální rozvoj. My jsme tam měli prostě a budu vám to porovnávat s tím naším rozpočtem.

Takže my si užijeme už teď novelu příští týden. Když jste už o té novele mluvil - ano, shodneme se na pomoci Ukrajině, mně to vyšlo asi 22 miliard, vy jste ten údaj verifikoval, takže to nezpochybňuju. Ale až se o tom budeme bavit, jak je možné, že navyšujete mandatorní výdaje po pár měsících...? Já nevím, kdy se schválil... v březnu a teď máme, vláda to schválila před měsícem, mandatorní výdaje o více jak 16 miliard. A já nemluvím o valorizaci důchodů, která je ze zákona, prostě mluvím o tom, že na důchody jste měl v rozpočtu nějakou částku, a najednou tam potřebujete třeba o 3,4. Já to mám přesně vypsané. Takhle to máte u nemocenské, takhle to máte další. No protože jste to seškrtal! A věděl jste, že už za chvíli budete dělat novelu rozpočtu a že si to tam nějak prostě zase porovnáte. Takže to je ta transparentní politika.

Ano, máte pravdu, limit DPH na 2 miliony odhlasujeme. Byla to naše práce, já jsem ráda, že jste ji dotáhl. Silniční daň, spotřební daň, nic nezpochybňuju. Pro všechno jsme zvedli ruku. Ale vzpomeňte si, pane ministře, určitě to pamatujete, bavili jsme se i předtím neformálně několikrát na to téma, pak jsme to tady řešili na půdě Poslanecké sněmovny, zrušili jsme superhrubou mzdu, to byla ta největší částka. Tu superhrubou mzdu jsme zrušili společně. Já si za tím krokem stojím, pomohlo to zaměstnancům, ta velká nespravedlnost a nesmysl se zrušil a nechalo jim to 7 % čistého v peněženkách. A to byl samozřejmě jeden ze zásadních propadů na příjmové straně. Byli jsme u toho oba - já tedy jsem nehlasovala, protože jsem nebyla poslankyně, ale byla jsem ministryně financí a prosazovala jsem to a prosadila a dojednala to i na půdě Senátu a tak dále, a nebyly to jednoduché kompromisy, ale zvládlo se to. A na to vy jste zapomněl, obratem ruky takhle jste mávl a řekl: vy jste zadlužili tu zem, vy jste zadlužili. Nezapomínejte.

A když jste tady zmínil to NKÚ - a já nebudu kopat do NKÚ, já s těmi názory někdy nesouhlasím a to si vždycky řeknu, jak budu chtít, ale vzpomínám si, jak hlasitě třeba nesouhlasil s NKÚ bývalý ministr financí Kalousek, pamatuju si to. A vzpomenete si na mě i vy, přijde doba, kdy nebudete souhlasit s nálezy NKÚ. To není žádné kopání do nezávislé instituce, to je prostě vyjádření názoru a vhled někoho, kdo je u toho. Ale to NKÚ, když se na to podíváte, pane ministře, kritizuje právě nejvíc ze všeho zrušení superhrubé mzdy. A tady se snad my dva musíme shodnout, že s tím nemůžeme souhlasit.

No a Národní rozpočtová rada - nebudu komentovat. Já jsem zaznamenala, že už začínají kritizovat i vámi připravené rozpočty. Takže ono všeho do času. Že nejste v jednoduché situaci, já vnímám. Prošli jsme si krizí, takže já tomu rozumím, ale já vám položím otázku. Řekněte mi, kolik bylo v novodobé historii naší země ministrů, kteří dosáhli přebytkového rozpočtu, ministrů financí? To je sen každého ministra financí. Já jsem to zažila, je to velmi příjemný pocit, i když samozřejmě pak to všechno překrylo, co následovalo. Kolik jich bylo? No určitě jich moc nenapočítáte. Pokud mě historie, tak jak jsem se na ty prameny dívala, neklame, byl to Václav Klaus, Andrej Babiš a byla jsem to já. A přišel covid a ta tabulka, kde jste se usmíval, když to ukazoval pan předseda Babiš, té pomoci, tu strukturu jsme si nevymysleli, ta čísla jsme si nevycucali, zeptejte se expertů. Nezávislý institut Bruegel vydal metodiku, v té metodice nastavil, jak se má covidová pomoc vykazovat, a podle té metodiky vždycky resorty poslaly každý měsíc data a na Ministerstvu financí jsme to finalizovali. Bylo to rozděleno do tří částí - daňová pomoc, přímá pomoc, to znamená dotace nebo kompenzace a tak dále, a potom státem zaručené záruky. Takže to jsou relevantní čísla a my jsme se v rámci těch čísel srovnávali i v rámci Evropské unie. O tom, jak to dopadlo s energetickou pomocí, už jsem mluvila mockrát, že jsme předposlední, a to tam máme ještě to prominutí DPH za listopad a za prosinec, za které jste mě veřejně lynčoval.

Takže pane ministře, když se podívám na vaše rozpočty, kde je ta konsolidace? Vy jste ji naslibovali. Tady teď nás z něčeho neosočujte. Vy jste šli do voleb s tím, že vy jste brutálně zadlužili tuto zem, pomalu že jsme před bankrotem, přitom jsme šestá nejméně zadlužená země Evropské unie. A ty dluhopisy jsme si už vysvětlovali. Dluhopisy se nakupují přece krátkodobé, střednědobé, dlouhodobé a z každého toho portfolia musíte koupit část, takže někdy vám to přesáhne i přes ten rok 2021, jak říkáte, protože to sledují ratingové agentury. To jsme si už tady jednou říkali a já to tedy ráda zopakuji.

Že vám roste státní dluh, je jasné, protože se zvedly úroky, to je nezpochybnitelné, i když samozřejmě vždycky si vzpomínám jako ministryně financí, že ten ministr financí na tom státním dluhu nakonec něco uspořil. Takže uvidíme ještě, jak to dopadne, jak to dopadne v těch následujících letech. Ale když jsem se podívala na včerejší pokladní plnění a viděla jsem, kolik máte příjmy... 99,1... pokud si to pamatuji, výdaje jste tam měli, myslím, že 66 a něco, tak prostě de facto vám se přihodily ty příjmy inflační. To je vaše konsolidace, že máte díky inflaci 17,5 % prostě megapříjmy. Podívejte se, teď jste přiznal rok 2022 127 miliard a na rok 2023 už tam máte nějakých 136,9, pokud si ta čísla ze včerejška pamatuju přesně. Jestli jsem se spletla v nějaké desetince, tak mi to odpusťte, tady mám za sebou dlouhou noc, takže nemusím to říkat přesně. Budu to mít úplně přesně na rozpočet. Takže kde je ta vaše konsolidace? Kde? No nikde! Kde jsou reformy řešení strukturálního deficitu? To, co jste naslibovali, jak to vyřešíte. Zjistili jste samozřejmě logicky - proč jste ten pozměňovací návrh pana místopředsedy Skopečka, tuším tehdy byl, k našemu rozpočtu, těch 80 miliard, proč jste ho neuplatnili? Proč? - Vy jste tady. Já jsem se dívala, kde jste. - Proč jste ho neuplatnili? (Ministr mimo mikrofon.) Ale neuplatnili, není tam uplatněný. Není uplatněný. Já si ho fakt vytáhnu, pane ministře, a pojedu položku po položce a budu se ptát, proč jste tady nevzali z toho, proč jste z toho nevzali, když pořád říkáte, my jsme ho měli. Včera padlo tady od nějakého vašeho kolegy, nevzpomenu si od koho, že to nechtěli koaliční partneři. No, je to nerealizovatelné, co jste tam měli. Takže celá vaše konsolidace je v tom, že máte vyšší příjmy. To je prostě zásadní.

A ještě k tomu, co jste tady školil, a nikoliv v tom, že byste chystal nějaké reformy, proto vás sice potichu zatím, potichu začíná tak jako jemně, jemně, ale to nevadí, já nekritizuju intenzitu, začíná kritizovat i Národní rozpočtová rada. A sečtěte si prosím, a já vám to řeknu přesně, už to mám i teď, sečtěte si, jaké zadlužení plánujete, sečtěte si sektor dluhů veřejných financí a pak si ta čísla můžeme porovnat. A to se ještě samozřejmě budeme bavit i o těch škrtech, které jsou v těch zásadních položkách.

Ještě k tomu windfall tax. No vy jste tady mluvil o energiích, protože zřejmě asi se na to také specializujete. Já nepovedu žádnou sofistikovanou debatu na toto téma, od toho je náš expert Karel Havlíček z hnutí ANO, ale nerozumím jedné věci. Tak říkáte: musíme počkat na Evropu. Já nechci, nechci být zlým prorokem, myslím si, že se nedomluvíte v té Evropě příští týden. Uvidíme, řekneme si to, přála bych vám to. Nedomluvíte se. Pak říkáte: my zvážíme národní řešení. Takže ale možná byste nám mohli říct, jaké národní řešení. Nechoďte pořád s tím, že my něco navrhneme, a vy řeknete: vy jste hloupí, to je nesmysl. Jak váš pan premiér - už tady není - několikrát řekl v médiích: to je nesmysl, to zastropování. Proč? Proč to dokázali Slováci a mají od 1. ledna 61,2? Proč mají Španělé, Portugalci euro? Za megawatthodinu mají 40 eur? Proč? Takže vy se radši budete škrabat pravou rukou za levým uchem, abyste nechali ty ceny utržené z řetězu, abyste je potom zdanili - nevím, jak to máte namyšleno, zatím mám informaci od experta Komory daňových poradců, že je to katastrofa, já jsem to ještě neviděla, ten návrh.

Prý to chcete snad načíst jako pozměňovací návrh. Uvidíme, ta debata nás čeká, takže teď jenom spekuluji. Nevím, jak se dostaly ty příjmy, je to příjmovka, to znamená, ty výnosy by měly být až v roce 2024. Neumím si představit, že byste to dělali jako srážkovou daň. Možná tam dáte nějaké zálohy, nevím, ale ten výnos budete mít určitě se zpožděním, i když budu velmi zvědavá na propočty Ministerstva financí tohoto výnosu.

Místo abyste se domluvili tak jako na Slovensku, že se to zastropuje - na Slovensku řekli: tak buď vás zdaníme, nebo zastropujeme. Takže něco prostě udělat musíte, protože, pane ministře, každý den mi píše nějaký podnikatel, říkala jsem tady včera, že končí. Pan Kastner to řekl jako zástupce tohoto segmentu už jasně. Říkají to zástupci svazů, komor. Jestliže ten majitel restaurace na Praze 5 měl zálohy 30 000 a teď má 150 000, to neutáhne. Jestliže známá kavárna na Národní třídě má zálohy teď 200 000, tak to na těch kafích prostě neuživí. Takže to bude takhle padat jak domina. To není jenom stravování. Máte oblast - nebavili jsme se tady - průmysl, potravinářství, sklářství a tak dále, mluvil o tom můj kolega Karel Havlíček mnohem podrobněji. Kdo vám ty daně pak bude platit, až ty firmy pokrachují? Naše filozofie byla taková: pomůžeme ekonomice, pomůžeme firmám, vrátí se nám to. Udrželi jsme nejnižší nezaměstnanost v Evropské unii a udrželi jsme ten sociální smír. Já vám budu držet palce a budu si moc přát, abyste ho udrželi taky. Ale zatím tomu absolutně vůbec nevěřím. Ty firmy, které postupně začínají zavírat, tak mají zaměstnance. A ti zaměstnanci budou bez práce. Co potom budete s tímto problémem dělat? Na to budu ráda, když dostaneme v rámci debaty o státním rozpočtu odpověď. Děkuju vám. (Potlesk z lavic poslanců ANO.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Také děkuji. Táži se, zda se ještě někdo hlásí do rozpravy. Není tomu tak, končím tedy rozpravu. Než přistoupíme k hlasování a k dalšímu postupu, přečtu omluvy. Omlouvá se pan ministr Lipavský z pracovních důvodů dnes od 9.30 do konce jednacího dne a ještě tu mám sdělení, že pan poslanec Zuna ruší svoji omluvu. A v tomto okamžiku předávám řízení schůze paní předsedkyni.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Vážené kolegyně, vážení kolegové, přistoupíme tedy k hlasování, respektive vyslovení názoru každého jednotlivého z vás. Nyní tedy jenom připomenu, že podle § 85 odst. 1 a 2 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny se o návrhu na vyslovení nedůvěry vládě hlasuje podle jmen. K přijetí usnesení, kterým se vyslovuje vládě nedůvěra, je potřeba souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců. Žádám nyní určené ověřovatele této schůze, kterými jsou poslanec Stanislav Berkovec a poslanec Hayato Okamura, aby zaujali místa u stolku zpravodajů.

Nejdříve přistoupíme podle § 74 odst. 4 jednacího řádu Poslanecké sněmovny k vylosování jména poslance, od něhož se bude v abecedním pořadí hlasovat. Kontrola lístků se jmény poslanců byla provedena. Vylosovala jsem jméno našeho kolegy Libora Turka. (Hluk v sále.) Budeme tedy začínat od něj. Poprosím vás ještě o ztišení.

Připomínám, že podle § 74 odstavce 4 jednacího řádu se vyvolaný poslanec vysloví "pro návrh" nebo "proti návrhu", jestliže se zdržuje hlasování, řekne "zdržuji se". Jiný projev poslance se považuje za zdržení se hlasování. Prosím, aby každý vyvolaný poslanec své stanovisko řekl dostatečně hlasitě, abych je mohla v souladu s jednacím řádem opakovat. Nyní tedy přistoupíme k hlasování.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje vládě nedůvěru."

A nyní vás budu vyvolávat a prosím o vyslovení se. Zahajuji hlasování.

 

Turek Libor: Proti návrhu.

Urbanová Barbora: Proti návrhu.

Válek Vlastimil: Proti návrhu.

Válková Helena: Pro návrh.

Vích Radovan: Pro návrh.

Vlček Lukáš: Proti návrhu.

Voborská Milada: Proti návrhu.

Vojtko Viktor: Proti návrhu.

Volný Jan: Pro návrh.

Vomáčka Vít: Proti návrhu.

Vondráček Radek: Pro návrh.

Vondrák Ivo: Nepřítomen.

Vrána Petr: Pro návrh.

Výborný Marek: Proti návrhu.

Wenzl Lubomír: Pro návrh.

Wenzl Milan: Omluven, předpokládám. Nepřítomen.

Zajíčková Renáta: Proti návrhu.

Zborovský Miroslav: Omluven, nepřítomen.

Zlínský Vladimír: Pro návrh.

Zuna Michal: Proti návrhu.

Žáček Pavel: Proti návrhu.

Ženíšek Marek: Proti návrhu.

Adamec Ivan: Není přítomen, omluven.

Adámková Věra: Pro návrh.

Babiš Andrej: Pro návrh.

Babišová Andrea: Pro návrh.

Babka Ondřej: Pro návrh.

Bačíková Jana: Proti návrhu.

Balaš Vladimír: Proti návrhu.

Balaštíková Margita: Pro návrh.

Bartoš Ivan: Proti návrhu.

Bartošek Jan: Omluven, nepřítomen.

Bašta Jaroslav: Pro návrh.

Bauer Jan: Proti návrhu.

Baxa Martin: Proti návrhu.

Beitl Petr: Proti návrhu.

Bělica Josef: Pro návrh.

Bělobrádek Pavel: Proti návrhu.

Bělohlávková Romana: Proti návrhu.

Bělor Roman: Proti návrhu.

Benda Marek: Proti návrhu.

Bendl Petr: Proti návrhu.

Benešík Ondřej: Proti návrhu.

Berki Jan: Proti návrhu.

Berkovcová Jana: Pro návrh.

Berkovec Stanislav: Pro návrh.

Bernard Josef: Omluven, nepřítomen.

Blaha Stanislav: Proti návrhu.

Blažek Pavel: Proti návrhu.

Brabec Richard: Pro návrh.

Brázdil Milan: Pro návrh.

Brož Lubomír: Pro návrh.

Bureš Jan: Proti návrhu.

Bžoch Jaroslav: Pro návrh.

Carbol Jiří: Proti návrhu.

Cogan Josef: Proti návrhu.

Černochová Jana: Proti návrhu.

Černý Oldřich: Pro návrh.

Decroix Eva: Proti návrhu.

Dostálová Klára: Pro návrh.

Dražilová Lenka: Pro návrh.

Dubský Tomáš: Proti návrhu.

Dufek Aleš: Proti návrhu.

Dvořák Jaroslav: Pro návrh.

Exner Martin: Proti návrhu.

Faltýnek Jaroslav: Pro návrh.

Farhan Kamal: Pro návrh.

Feranec Milan: Nepřítomen, omluven.

Fiala Petr: Proti návrhu.

Fiala Radim: Pro návrh.

Fialová Eva: Pro návrh.

Fifka Petr: Proti návrhu.

Fischerová Romana: Pro návrh.

Flek Josef: Proti návrhu.

Foldyna Jaroslav: Pro návrh.

Fridrich Stanislav: Pro návrh.

Gazdík Petr: Proti návrhu.

Golasowská Pavla: Proti návrhu.

Haas Karel: Proti návrhu.

Hájek Jiří: Proti návrhu.

Hájek Martin: Proti návrhu.

Hanzlíková Jana: Pro návrh.

Havel Matěj Ondřej: Proti návrhu.

Havlíček Karel: Pro návrh.

Havránek Jiří: Proti návrhu.

Helebrant Tomáš: Pro návrh.

Heller Šimon: Proti návrhu.

Hendrych Igor: Pro návrh.

Hofmann Jan: Proti návrhu.

Horák Jiří: Proti návrhu.

Hrnčíř Jan: Pro návrh.

Jáč Ivan: Pan poslanec Jáč? Nepřítomen.

Jakob Jan: Proti návrhu.

Janda Jakub: Proti návrhu.

Janulík Miloslav: Pro návrh.

Jílková Marie: Proti návrhu.

Juchelka Aleš: Pro návrh.

Jurečka Marian: Proti návrhu.

Kaňkovský Vít: Podle mě omluven. Nepřítomen, ano.

Kasal David: Pro návrh.

Kašník Pavel: Proti návrhu.

Kettner Zdeněk: Pro návrh.

Klíma Pavel: Proti návrhu.

Knechtová Lenka: Pro návrh.

Kobza Jiří: Pro návrh.

Kocmanová Klára: Proti návrhu.

Kohajda Michael: Proti návrhu.

Kohoutek Tomáš: Pro návrh.

Kolář Ondřej: Proti návrhu.

Kolovratník Martin: Pro návrh.

Koten Radek: Pro návrh.

Kott Josef: Omluven, nepřítomen.

Kovářová Věra: Proti návrhu.

Král Václav: Proti návrhu.

Králíček Robert: Pro návrh.

Krejza Karel: Proti návrhu.

Krutáková Jana: Proti návrhu.

Kubíček Roman: Pro návrh.

Kubík Jan: Pro návrh.

Kučera Michal: Proti návrhu.

Kuchař Jan: Proti návrhu.

Kukla Martin: Pro návrh.

Kupka Martin: Proti návrhu.

Lacina Jan: Proti návrhu.

Lang Hubert: Pro návrh.

Langšádlová Helena: Proti návrhu.

Lesenská Vladimíra: Pro návrh.

Letocha Petr: Proti návrhu.

Levko Jarmila: Proti návrhu.

Lisová Martina: Proti návrhu.

Liška Petr: Proti návrhu.

 

Omlouvám se. (Porada s pracovnicí organizačního odboru.) Ano, omlouvám se. Tady došlo ke změně příjmení. Paní poslankyně Lisová se provdala, změnila příjmení, a tudíž Ochodnická dneska. A půjdu dále. Budete se vyslovovat ještě jednou. (Potlesk.) Pokračujeme tedy dále. (Ruch v sále.) Pokračujeme dále. Nyní je na řadě pan poslanec Lochman Ondřej a paní poslankyně se bude vyslovovat pod již novým jménem ještě jednou. (Hlas mimo mikrofon: Ještě Petr Liška.) Petra Lišku už jsem četla. Je to tak? Pan poslanec už se vyslovoval.

Takže ještě tady byla nesrovnalost, ale pro jistotu znovu poprosím pana Petra Lišku: Proti návrhu.

 

A pokračujeme dále. A omlouvám se za toto pochybení, máme tady seznam, který jsem dostala k dispozici s ještě neopraveným jménem paní poslankyně. Takže nyní.

 

Takže nyní Lochman Ondřej: Proti návrhu.

Mádlová Ivana: Pro návrh.

Major Martin: Proti návrhu.

Malá Taťána: Pro návrh.

Maříková Karla: Pro návrh.

Mašek Jiří: Pro návrh.

Metnar Lubomír: Pro návrh.

Michálek Jakub: Proti návrhu.

Mračková Vildumetzová Jana: Je omluvena, nepřítomna.

Müller Tomáš: Proti návrhu.

Munzar Vojtěch: Proti návrhu.

Nacher Patrik: Pro návrh.

Naiclerová Hana: Proti návrhu.

Navrátil Jiří: Proti návrhu.

Němečková Crkvenjaš Zdenka: Proti návrhu.

Novák Marek: Pro návrh.

Nováková Nina: Proti návrhu.

Nový Miloš: Proti návrhu.

Oborná Monika: Pro návrh.

Ochodnická Martina: Proti návrhu. (Ruch a veselí v sále.) Už jsme to dali správně.

Okamura Hayato: Proti návrhu.

Okamura Tomio: Pro návrh.

Okleštěk Ladislav: Pro návrh.

Olšáková Eliška: Proti návrhu.

Opltová Michaela: Proti návrhu.

Oulehlová Renata: Pro návrh.

Ožanová Zuzana: Nepřítomna, omluvena.

Pastuchová Jana: Pro návrh.

Pekarová Adamová Markéta: Proti návrhu. Proti návrhu.

Peštová Berenika: Pro návrh.

Petrtýl František: Pro návrh.

Philipp Tom: Nepřítomen.

Pivoňka Vaňková Pavla: Proti návrhu.

Pokorná Jermanová Jaroslava: Pro návrh.

Pošarová Marie: Pro návrh.

Potůčková Lucie: Proti návrhu.

Pražák David: Pro návrh.

Quittová Petra: Nepřítomna, omluvena.

Rais Karel: Pro návrh.

Rakušan Vít: Proti návrhu.

Rataj Michael: Proti návrhu.

Ratiborský Michal: Pro návrh.

Richter Jan: Pro návrh.

Richterová Olga: Proti návrhu.

Rozvoral Radek: Pro návrh.

Růžička Pavel: Pro návrh.

Ryba Drahoslav: Pro návrh.

Sadovský Petr: Pro návrh.

Salvetr Rudolf: Proti návrhu.

Schillerová Alena: Pro návrh.

Síla Jan: Pro návrh.

Skopeček Jan: Proti návrhu.

Sládeček Karel: Pro návrh.

Slavík Jiří: Proti návrhu.

Smetana Karel: Proti návrhu.

Staněk Pavel: Proti návrhu.

Stanjura Zbyněk: Proti návrhu.

Strýček Jiří: Pro návrh.

Stržínek Robert: Pro návrh.

Svoboda Bohuslav: Proti návrhu.

Svoboda Pavel: Proti návrhu.

Šafránková Lucie: Pro návrh.

Šebelová Michaela: Proti návrhu.

Šimek David: Omluven, nepřítomen.

Špičák Julius: Pro návrh.

Štefanová Iveta: Pro návrh.

Štolpa David: Pro návrh.

Teleky Róbert: Proti návrhu.

Tesařík Antonín: Proti návrhu.

Tureček Karel: Nepřítomen, omluven.

 

Hlasování skončilo. Táži se, zda všichni poslanci a poslankyně byli čteni, případně zda nejsou nějaké pochybnosti k průběhu hlasování. Nevidím nikoho, kdo by se hlásil. Prosím tedy ověřovatele, aby mi sdělili, jaký čas potřebují k zjištění výsledku hlasování. Pětadvacet minut. Dobře. (Ruch v sále.) Nyní tedy přeruším naše jednání na pětadvacet minut, a to do 11.50 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.25 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 11.50 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Je 11.50 hodin, a já tedy se znovu vracím k našemu jednání. Prosím vás, paní kolegyně, páni kolegové, ještě o ztišení. A nyní prosím o vystoupení určeného ověřovatele, aby nám sdělil výsledek hlasování. Prosím.

 

Poslanec Hayato Okamura: Vážené vedení Poslanecké sněmovny, vážení členové vlády, vážené a milé kolegyně, vážení a milí kolegové, výsledek hlasování je tento: pro navržené usnesení hlasovalo 84 členů naší Sněmovny a proti 100. Děkuji. (Potlesk poslanců pětikoalice.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Konstatuji, že Poslanecká sněmovna návrh usnesení nepřijala. Nyní se ještě hlásí s přednostním právem paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní předsedkyně. Nebudu komentovat ten potlesk. Je to jasné. Vládní poslanci vyslovili této vládě důvěru, ale já chci říct, že důvěru většiny občanů už tato vláda dávno nemá. Řídíte se heslem díky za každé nové ráno. Ale vaše práce je služba lidem a na to jste zapomněli. (Potlesk poslanců ANO.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová S přednostním právem se hlásí také předseda klubu SPD Tomio Okamura. Klubu strany, omlouvám se, přece jen 23 hodin jednání se podepisuje. Prosím.

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak je to špatná zpráva pro občany České republiky, že se nepodařilo vyjádřit nedůvěru vládě Petra Fialy, protože vláda Petra Fialy nemá řešení pro energetickou krizi v České republice. Nemá řešení na pomoc občanům a bohužel miliony občanů se kvůli vládě Petra Fialy budou dostávat do neřešitelných finančních a sociálních problémů, české firmy budou krachovat a je to tragédie pro to nejbližší období České republiky.

My jako SPD budeme nadále ze všech sil vyvíjet politický tlak na to, aby vláda Petra Fialy skončila, aby odešla. A je opravdu neuvěřitelné, že například ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan, strany s organizovaným zločinem, se nadále drží své funkce jako klíště. Děkuju za pozornost.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Paní poslankyně, páni poslanci, nevidím, že by se další přednostní právo chtělo využít, nikdo se nehlásí. Dovolte mi, než ukončím toto jednání, ještě poděkovat personálu Poslanecké sněmovny. Jednali jsme nepřetržitě téměř 23 hodin a myslím si, že si naše poděkování za tuto zcela výjimečnou službu zaslouží. Děkuji. (Potlesk.)

Projednali jsme stanovený pořad 36. schůze Poslanecké sněmovny, kterou tímto končím. Přeji hezký zbytek dnešního dne. Na shledanou.

 

(Schůze skončila v 11.53 hodin.)

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP