Středa 16. listopadu 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Věra Kovářová)

124.
Návrh na volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny

Prosím, abyste se ujal slova, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nacházíme se v bodu číslo 124, návrh na volbu místopředsedy Poslanecké sněmovny. Konstatuji, že 31. září 2022 rezignovala na pozici místopředsedkyně Sněmovny paní poslankyně Jana Mračková Vildumetzová. Volební komise následně vyhlásila lhůtu na nové nominace na toto neobsazené místo, a to do úterý 25. října do 12 hodin. Návrhy komise projednala na 15. schůzi a přijala k nim usnesení číslo 77 ze dne 25. října. V tomto usnesení volební komise konstatuje, že byly podány návrhy: za prvé Klára Dostálová za hnutí ANO, za druhé Tomio Okamura za hnutí SPD. V tomto případě doplňuji, že podle zákona č. 90 z roku 1995, o jednacím řádu Sněmovny, se místopředsedové volí většinovým způsobem a tajným hlasováním podle § 75 odst. 1. Nemusíme tedy hlasováním rozhodnout o provedení tajné volby, protože to je implicitní.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste k tomuto bodu otevřela rozpravu.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji. Otevírám rozpravu a táži se, zda se někdo hlásí do rozpravy? Není tomu tak. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: A já doplním, protože jak jsem řekl, volí se automaticky tajným způsobem, prosím o přerušení tohoto bodu a otevření dalšího.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji. Přerušuji tedy projednávání bodu 124. Budeme se věnovat dále bodu číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP