Úterý 7. března 2023, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Věra Kovářová)

131.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti
s přijetím zákona o jednotném environmentálním stanovisku
/sněmovní tisk 329/ - druhé čtení

Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede ministr dopravy Kupka. Prosím, pane ministře, ujměte se slova. Pan ministr Jurečka je omluven, a vy máte pověření tedy ho zastoupit. Prosím.

 

Ministr dopravy ČR Martin Kupka Jenom velmi stručně. Jedná se o prováděcí předpis právě pro základní nosný zákon, který přináší do české legislativy jako novou formu závazného stanoviska jednotné environmentální stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, pane ministře.

Návrh jsme v prvém čtení přikázali k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako výboru garančnímu. Dále byl tisk přikázán výboru pro životní prostředí. Usnesení výborů byla doručena jako sněmovní tisky 329/1-6.

Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj poslanec Jiří Havránek, informoval nás o projednání návrhu ve výboru a případné pozměňovací návrhy odůvodnil. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Havránek: Děkuji ještě jednou za slovo. I zde tedy tento druhý tisk 329 byl projednán na 17. schůzi výboru pro veřejnou správu 2. března tohoto roku, kdy znovu tedy po odůvodnění paní státní tajemnicí doktorkou Simeonou Zikmundovou a mé zpravodajské zprávě výbor doporučil přijmout tento návrh zákona ve znění pozměňovacích návrhů, které byly schváleny garančním výborem. Znovu opakuji, byly to pozměňovací návrhy, které - vyjma jednoho týkajícího se účasti veřejnosti - podpořila napříč celá Poslanecká sněmovna, u účasti veřejnosti byli tedy předkladateli pouze koaliční poslanci. Jednotlivé pozměňovací návrhy naleznete tedy v tom podrobném usnesení. Dovolím si je z tohoto důvodu nekomentovat podrobněji, neb jak říkám, byly přijaty jak výborem pro životní prostředí, tak garančním výborem pro veřejnou správu - tři jednomyslně, jeden s podporou koalice. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji a nyní prosím zpravodaje výboru pro životní prostředí, pana poslance Jana Hofmanna, aby nás informoval o projednání návrhu ve výboru a případné pozměňovací návrhy odůvodnil. A opět vzhledem k tomu, že pan poslanec Hofmann je omluven, zaskočí za něj pan poslanec Bureš. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jan Bureš: Děkuji, paní místopředsedkyně. My jsme těch zasedání měli trošku méně než výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, naše schůze byla v pořadí 15., která se zabývala touto materií. Konala se 1. března letošního roku. A protože jsem v předchozím bodě uspokojil svoji touhu po dlouhém vystupování u mikrofonu, tak se nyní odkážu pouze na usnesení výboru pro životní prostředí, které naleznete ve svých materiálech a které je na dvě stránky. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, pane zpravodaji. A nyní opět přerušíme bod 131, abychom mohli otevřít bod

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:58.




Přihlásit/registrovat se do ISP