Úterý 7. března 2023, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Olga Richterová)

130.
Vládní návrh zákona o jednotném environmentálním stanovisku
/sněmovní tisk 328/ - druhé čtení

Připomínám, že pozměňovací a jiné návrhy, které budou předneseny v podrobné rozpravě, musí být vždy odůvodněny.

O slovo se v této podrobné rozpravě hlásí nejprve pan poslanec Petr Liška a následně se připraví pan poslanec Jiří Havránek. Prosím, je Petr Liška přítomen v sále? (Není.) Ztrácí tedy pořadí a nejprve vystoupí pan poslanec Jiří Havránek. Prosím.

 

Poslanec Jiří Havránek: Já pouze dám prostor kolegovi Liškovi, aby stihl přiběhnout a odůvodnit svůj pozměňovací návrh, neb já jsem se dostal do této rozpravy pouze díky tomu, že jsem vyplňoval písemnou přihlášku, a tak jsem tu. Ale kolega Liška jistě již běží a ukazuje mi, že běží, tak doufám, že přiběhne, a prosím, kolegyně a kolegové, o strpení krátkou chvíli

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Chvilinku posečkám. Vy jste se tedy přihlásil již ke všem tiskům, k nimž jste se chtěl přihlásit. A pan kolega Liška už je zde a může se ujmout slova. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Petr Liška: Děkuji, paní předsedající. Omlouvám se za zpoždění. Přihlašuji se k pozměňovacímu návrhu číslo 1938 a současně k pozměňovacímu návrhu 2369. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Velmi děkuji. A ještě paní poslankyně Klára Kocmanová. Prosím, paní poslankyně, ujměte se slova.

 

Poslankyně Klára Kocmanová: Děkuji za slovo. Já bych ještě ráda načetla pozměňovací návrh ve znění: V části druhé čl. 2 se za bod 6 vkládá nový bod 7, který zní: V § 70 odst. 3 se za slova "účastnit se" vkládá slovo "správního" a slova "podle tohoto zákona" se zrušují. Následující body se přečíslují. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. (Poslankyně Kocmanová: Pardon...) Ještě chcete něco doplnit, paní poslankyně?

 

Poslankyně Klára Kocmanová: Pardon, ještě v krátkosti odůvodním tento pozměňovací návrh. (Hlas z pléna.) Je to tam. Já jsem totiž velmi ráda za to, že k jednotnému environmentálnímu stanovisku došlo ke zlepšení situace ohledně veřejnosti, ale považuji za správné napravit situace z roku 2017, kdy došlo k velkému omezení účasti veřejnosti jako takovému, a tento pozměňovací návrh tuto situaci napravuje. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Ještě se jednou rozhlédnu po sále, zda ještě někdo chce vystoupit v podrobné rozpravě k tomuto tisku. Již žádného zájemce nevnímám, takže podrobnou rozpravu končím.

Opět se pro pořádek optám, mám tu povinnost, zda je zájem o závěrečná slova? Není tomu tak, ani u pana zpravodaje, děkuji.

Nepadl žádný hlasovatelný návrh, takže já končím druhé čtení tohoto návrhu a děkuji v tomto případě panu ministrovi i panu zpravodaji.

Dále přistoupíme k bodu

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:58.




Přihlásit/registrovat se do ISP