Středa 19. dubna 2023, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

149.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise, pan poslanec Martin Kolovratník, který je již připraven, tak mu předávám slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo, přeji dobré odpoledne. Slibuji, že moje vystoupení dnes bude velmi krátké. Máme dva volební body. Ten první je standardní - Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. My jsme na komisi vyhlásili lhůtu na začátku tohoto týdne standardně do včerejška do úterý 18. dubna do 12 hodin. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise jeden návrh, který přijala do usnesení formou per rollam číslo 95 ze dne 18. dubna, a v tomto návrhu je rezignace ze zemědělského výboru paní poslankyně Moniky Oborné za hnutí ANO a proti tomu nominace zemědělského výboru paní poslankyně Margity Balaštíkové, také za hnutí ANO. Jiná změna nebyla navržena.

Volební komise v tomto bodu standardně navrhuje nejdřív jedním hlasováním souhlasit s rezignacemi, v tomto případě s rezignací, a v druhém hlasování o navržené nominaci. Prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu a poté nechala hlasovat.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Ano, děkuji. Otevírám rozpravu, o slovo se zatím nikdo nehlásí. Akorát jenom upozorním, že ty faktické poznámky, které tady vidíme, a svítí ta dvojka na tabuli, jsou ještě z předchozí rozpravy, což považuji za chybu technického zařízení, že ještě nebyly odmazány, ale nepředpokládám, že by se pan poslanec Juchelka ani paní poslankyně Peštová hlásili tady v tomto případě. Je tomu skutečně tak, a tudíž v rozpravě se nehlásí nikdo, já ji končím.

Případně, že máte zájem o závěrečné slovo, což nepředpokládám - tak budeme postupovat dále podle vašich pokynů.

 

Já jsem přivolala kolegyně a kolegy z předsálí a budeme hlasovat o této změně, jen co se počet ustálí. Vypadá to, že všichni jsou přítomni.

Zahajuji hlasování o předloženém návrhu. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 111 přihlášeno 154 přítomných, pro 131, proti 1. Návrh byl přijat.

 

A tím jsme se vypořádali s celým tímto bodem, takže uzavírám bod 149.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Omlouvám se, abych to upřesnil: vždycky hlasujeme nejdříve o rezignaci a poté o nominaci. (Předsedající: Omlouvám se.) Toto bylo hlasování o rezignaci, ještě tedy prosím jedno hlasování o navržené nominaci. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Ano, děkuji, omlouvám se. Upřesňuji, že jsme hlasovali pouze o rezignaci, a nyní budeme hlasovat o volbě tak, jak ji přednesl pan předseda Kolovratník.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 112 přihlášeno 155 přítomných, pro 135, proti žádný poslanec ani poslankyně. Návrh byl také přijat.

 

Nyní jsme se tedy již vypořádali s oběma hlasováními, a tedy celý bod 149 mohu uzavřít.

Otevírám bod číslo

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:58.




Přihlásit/registrovat se do ISP