Pátek 2. června 2023, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Klára Dostálová)

139.
Návrh na změny zasedacího pořádku poslanců
v jednacím sále Poslanecké sněmovny

Na lavice vám byl dnes rozdán aktualizovaný písemný podklad. Prosím paní předsedkyni poslaneckého klubu ANO, paní poslankyni Alenu Schillerovou, aby se ujala slova. Paní předsedkyně, prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Milé kolegyně, milí kolegové, dovolte, abych uvedla tento bod, a to následovně. Podle § 52 odst. 1 jednacího řádu Poslanecké sněmovny Poslanecká sněmovna musí jako suverén schválit zasedací pořádek poslanců v jednacím sále Poslanecké sněmovny, a protože v průběhu tohoto volebního období došlo ke změně zástupců našeho poslaneckého klubu, jednak ve věci místopředsedů Sněmovny, členství v poslaneckém klubu pozbyl poslanec Vondrák, tak se samozřejmě logicky tyto skutečnosti promítly do navrhovaných změn zasedacího pořádku, které vám tady nyní za hnutí ANO přečtu na mikrofon, tyto změny, a ty se dotýkají konkrétně našeho poslaneckého klubu. Jednak ten návrh máte i v písemném podkladu k tomuto bodu, který vám byl rozdán na lavice, ale zde na mikrofon tedy chci uvést, že navrhujeme, aby nově poslanci obsadili tato místa: Ivo Vondrák - místo číslo 25, Ladislav Okleštěk - místo číslo 27, Jana Mračková Vildumetzová - číslo 26, Stanislav Berkovec - nově číslo 23, Klára Dostálová - nově číslo 37. V podrobné rozpravě bych potom načetla usnesení paní místopředsedkyně, jestli... Tak je to v pořádku. (Obrací se na předsedající.) Že v podrobné rozpravě bych načetla...

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Ano. Vzhledem k tomu, že se k tomu přihlásil i klub ODS, nejprve vyzvu zástupce ODS, zda se k tomu chce také vyjádřit, než otevřu obecnou rozpravu, ale žádný zájem ze strany klubu ODS nevidím.

Otevírám všeobecnou rozpravu, do které je přihlášena... (Hovor mimo mikrofon.) Dobře, takže se zeptám, zda má někdo zájem o vystoupení ve všeobecné rozpravě? Nikoho nevidím, končím všeobecnou rozpravu.

Předpokládám, že zájem o závěrečná slova není, a přistoupíme k rozpravě podrobné, do které se přihlásila paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně, a já bych... V rámci podrobné rozpravy s odkazem na to, co jsem uvedla ve všeobecné rozpravě, navrhuji k tomuto bodu usnesení, které zní: "Poslanecká sněmovna mění své usnesení číslo 17 ze dne 23. listopadu 2021 a schvaluje zasedací pořádek poslanců v jednacím sále podle předloženého návrhu, který tvoří přílohu tohoto usnesení." Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Také děkuji. Zeptám se, zda ještě někdo má zájem o vystoupení v podrobné rozpravě? Nikoho nevidím. Podrobnou rozpravu tedy končím.

Zeptám se na závěrečná slova, ale předpokládám, že ne. Ještě prosím chvilku, gonguji pro kolegy do předsálí, aby se dostavili k hlasování.

 

A než zahájím hlasování, přečtu znovu usnesení, které tady bylo před chvilkou načteno: "Poslanecká sněmovna mění své usnesení číslo 17 ze dne 23. listopadu 2021 a schvaluje zasedací pořádek poslanců v jednacím sále podle předloženého návrhu, který tvoří přílohu tohoto usnesení." Ještě prosím chvilku, protože vidím, že kolegové dochází do sálu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 322, přihlášeno 126 poslankyň a poslanců, pro 115, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

A jen upozorňuji, že tato změna bude v jednacím sále promítnuta od příští schůze Poslanecké sněmovny.

 

Nyní otevírám bod číslo

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:58.




Přihlásit/registrovat se do ISP