Úterý 23. ledna 2024, stenozáznam zahájení jednacího dne schůze

Předcházející zahájení jednacího dne schůze

 

(Schůze pokračovala v 14.00 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 87. schůze Poslanecké sněmovny.

Aby byla zaznamenána naše účast, nejprve vás odhlásím a prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami. Náhradní karty i čísla platí tak, jak bylo řečeno na 88. schůzi.

Co se týče omluv, rovněž odkazuji na 88. schůzi.

Paní poslankyně, páni poslanci, přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozeslán elektronickou poštou. Z dnešního grémia nevzešel žádný návrh, nicméně mám tady přihlášky s přednostními právy a první se hlásí s přednostním právem předseda klubu ODS Marek Benda. Pane poslanče, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, navrhuji, abychom se mohli vrátit do té schůze, která nás všechny tak baví, abychom v tuto chvíli přerušili tuto schůzi, a to do pátku do 9. hodiny ráno. Mohli bychom optimisticky předpokládat, že bychom mohli teoreticky jednat i ve čtvrtek, ale nepředpokládám to, takže navrhuji, abychom přerušili do pátku do 9. hodiny ráno.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Ano, zaznamenal jsem procedurální návrh. Neeviduji žádný protinávrh čili budeme hlasovat. Eviduji ale zájem o odhlášení, tak vás ještě jednou odhlásím a prosím, abyste se svými identifikačními kartami přihlásili.

 

Zopakuji procedurální návrh, který přednesl pan poslanec Benda, a sice, že přerušíme 87. schůzi do pátku do 9 hodin ráno.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový procedurální návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 39, bylo přihlášeno 158 poslanců, pro hlasovalo 87, proti 70. Návrh usnesení byl přijat.

 

A já konstatuji, že jsme přerušili 87. schůzi do pátku do 9 hodin ráno. Tím schůzi přerušuji.

 

(Schůze přerušena ve 14.02 hodin.)

 

Následující zahájení jednacího dne schůze

Aktualizováno 9. 4. 2024 v 15:37.




Přihlásit/registrovat se do ISP