Pátek 31. května 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

162.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise poslanec Martin Kolovratník, který je již připraven. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Já vás co nejstručněji provedu jednoduchým bodem Změna ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. My jsme na žádost poslaneckých klubů ve volební komisi vyhlásili lhůtu, ta byla do 28. května, do úterý do 12 hodin, a návrhy od klubů jsme zpracovali, odsouhlasili v usnesení per rollam číslo 130 ze dne 28. května.

Obsah usnesení je následující: rezignace ze stálé komise pro kontroly použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu a tak dále, Radek Koten za SPD, ze stálé komise pro kontrolu činnosti GIBS Marcel Dlask za SPD, dále rezignace z výboru pro obranu Michaela Opltová za klub Piráti a Starostové a z výboru pro bezpečnost Jiří Hájek za stejný klub.

Proti tomu - ty počty sedí a odpovídají zastoupení jednotlivých klubů - jsou navrženy nominace: do stálé komise pro kontrolu použití odposlechů Marcel Dlask za SPD, do stálé komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů, to je před chvílí tedy uvolněné místo, Jaroslav Foldyna za SPD, a do stálé komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby - to bylo neobsazené místo - Radek Koten za SPD.

Poslední dvě nominace; do výboru pro obranu Jiří Hájek za Piráti, Starostové a výbor pro bezpečnost Michaela Opltová, také za Piráti, Starostové. Tam tedy dochází k výměně kolegyně a kolegy.

Jak jsem řekl, toto je usnesení číslo 130.

Prosím paní předsedající o otevření rozpravy. Pokud žádné příspěvky nebudou, pak hlasování zvlášť o rezignaci a zvlášť o nominaci.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Nyní tedy otevírám rozpravu, do ní nevidím nikoho přihlášeného. Pokud tomu tak i nadále je, rozpravu končím.

Předpokládám, že není zájem o závěrečné slovo?

Je ale zájem o odhlášení, proto prosím, abyste se přihlásili. Až se počet přihlášených ustálí, budeme hlasovat tak, jak zaznělo, ve dvou hlasováních, nejdříve o rezignacích a následně o nominacích.

 

Počet přihlášených se již ustálil, proto nejdříve dávám hlasovat rezignace tak, jak byly uvedeny panem předsedou.

Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 145, je přihlášeno 121 přítomných, pro 120, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

A nyní tedy budeme hlasovat o nominacích, jak byly předneseny panem předsedou.

Zahájila jsem hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 146, je přihlášeno 121 přítomných, pro 120, proti nikdo. Návrh byl taktéž přijat.

 

Takže jsme rozhodli o všem, co jsme měli. Je to tak, pane zpravodaji? Nebo, pane předsedo? Je to tak. (Předseda: Ano, děkuji.) Také děkuji.

Já tedy končím projednávání bodu číslo 162.

Nyní prosím o vystoupení s přednostním právem, pana předsedu Bendu.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Vážená paní předsedající, vážené dámy, vážení pánové, na základě dohody všech poslaneckých klubů navrhuji vypustit zbývající neprojednané body z této schůze, protože už nemá cenu asi pokračovat v jednání o zbraňové legislativě. Děkuji za pozornost.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Vypořádáme se s tímto návrhem hlasováním.

Zahajuji hlasování o vyřazení zbývajících bodů z programu této schůze. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 147, přihlášeno 123 přítomných, pro 113, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme vyřadili zbývající body z jednání této schůze.

Načtu ještě jednu došlou omluvu. Pan ministr Vlastimil Válek se od 13.30 hodin omlouvá z pracovních důvodů.

Vzhledem k tomu, že jsme vyčerpali program a vyřadili zbývající body této schůze, končím schůzi Poslanecké sněmovny a přeji vám hezké odpoledne, hezký víkend.

 

(Schůze skončila ve 14.01 hodin.)

Aktualizováno 16. 7. 2024 v 14:55.




Přihlásit/registrovat se do ISP