Pátek 28. června 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !

 

(pokračuje Věra Kovářová)

131.
Vládní návrh zákona o veřejných kulturních institucích a o změně souvisejících zákonů (zákon o veřejných kulturních institucích)
/sněmovní tisk 654/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele ministr kultury Martin Baxa a zpravodaj garančního výboru, což je výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, poslanec Jan Lacina. Pozměňovací návrhy jsou vedeny ve sněmovním tisku číslo 654/3, který byl doručen dne 12. června 2024. Usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk číslo 654/4. Nyní se táži navrhovatele, zda má zájem vystoupit? Vzhledem k tomu, že pana ministra vidím u řečnického pultíku, má zájem. Prosím, máte slovo, pane ministře.

 

Ministr kultury ČR Martin Baxa: Děkuji za slovo, vážená paní první místopředsedkyně. Kolegyně, kolegové, došli jsme do třetího čtení návrhu zákona o veřejných kulturních institucích. Jedná se o téma, které se kulturního sektoru týká velmi významně. Jsme přesvědčeni o tom, že návrh zákona může zásadně pomoci především institucím, které působí v oblasti živého umění.

Moc děkuji za věcnou debatu, která k tomuto návrhu byla. Vidím, že jsou přihlášeny kolegyně, které předkládaly pozměňovací návrhy, tak si, paní místopředsedkyně, dovolím potom reagovat ve svém závěrečném slově, kdy určitě zazní i nějaké komentáře k pozměňovacím návrhům. Takže pro tuto chvíli ode mě všechno. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. (K řečnickému pultíku přichází zpravodaj poslanec Lacina.) Pane zpravodaji, je typické, že ve třetím čtení zpravodaj už nevystupuje. Jenom připomínám i pro kolegy, že to, že vystupuje navrhovatel, je z toho důvodu, pokud by také mimo jiné chtěl stáhnout návrh zákona, což musí učinit do zahájení rozpravy ve třetím čtení návrhu. Nicméně pan zpravodaj má přednostní právo, takže může vystoupit. Otevírám tedy rozpravu a táži se pana zpravodaje, zda chce vystoupit s přednostním právem? (Nereaguje.) Pane poslanče, chcete, nebo nechcete? (Ano.) Nyní vystoupí tedy pan zpravodaj.

 

Poslanec Jan Lacina: Já jsem slíbil panu ministrovi, že budu velmi stručný.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, otevřeli jsme rozpravu. Máte slovo, prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Já bych jenom řekl, že zákon o veřejné kulturní instituci slibují vlády a parlamenty české kulturní veřejnosti už 30 let. Rád bych tedy pochválil pana ministra Baxu, že on je ten, který to konečně dotáhl a tenhleten dlouholetý dluh plní. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, pane zpravodaji. Nyní je do rozpravy přihlášena paní poslankyně Levko, poté paní poslankyně Pokorná Jermanová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Jarmila Levko: Vážená paní předsedající, děkuji za slovo. Kolegyně, kolegové, já budu také velmi stručná. Jsem moc ráda, že zákon doputoval do třetího čtení. Čekali jsme na něj jako kulturní obec dlouho a děkuji panu ministru Baxovi za to, že to dotáhl.

Nicméně jsem přišla hlavně proto, že jsem vás chtěla požádat o podporu svého pozměňovacího návrhu, který jsem podala pod číslem 4312, společně se svými kolegy Romanem Bělorem a Pavlem Svobodou. Jde v něm o úpravu evidence pracovní doby uměleckých pracovníků. Je to vlastně taková, řekněme, technická drobnost, ale přinese velkou administrativní úlevu a zjednodušení, zejména těm větším kulturním institucím, které mají více zaměstnanců.

Podrobně pozměňovací návrh představil v rámci druhého čtení kolega Roman Bělor. Dnes ho budeme hlasovat jako pozměňovací návrh a já vás tímto prosím o jeho podporu. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Nyní je přihlášena do rozpravy paní poslankyně Pokorná Jermanová. Ještě přečtu omluvu. Omlouvá se paní poslankyně Golasowská od 12.45 do konce jednacího dne. Prosím, máte slovo. Předávám řízení schůze.

 

Poslankyně Jaroslava Pokorná Jermanová: Děkuji za slovo, paní předsedající. Budu stručná, dlouho mluvit nebudu. Já jsem tady vystupovala v prvním čtení i ve druhém čtení. Bohužel nemohu sdílet nadšení pana zpravodaje, nemůžu ani úplně chválit pana ministra Baxu, jak to činila paní Levko. Pan ministr ví, že se na ten zákon dívám velmi kriticky a ještě kritičtěji potom, když vidím, jak se k pozměňovacím návrhům postavil výbor k tomu příslušný.

Já vás chci všechny požádat, abyste potom při hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích odložili stranické knížky a opravdu přemýšleli o tom, zda je správné, aby například výběr kandidátů na post ředitele veřejné kulturní instituce byl mimo otevřené výběrové řízení. Pro mě je to poměrně zásadní, protože ten ředitel bude zacházet s majetkem, který mu svěří zřizovatel, a tím zřizovatelem může být město a kraj. A já nevidím důvod, proč by to výběrové řízení nemělo být transparentní. Doufala jsem , že aspoň kolegové ve výboru pochopí, že transparentnost při výběru ředitele je důležitá, stejně jako je u všech jiných zařízení, kde jsou veřejné peníze či majetek. Asi není, nicméně já vás žádám, abyste alespoň tento pozměňovací návrh schválili. Já na tom nevidím vůbec nic špatného. Stejně jako nevidím vůbec nic špatného na tom, aby v dozorčích radách těchto institucí a ve správních radách těchto institucí měli zástupce zaměstnanci té instituce. Tento pozměňovací návrh také neprošel. Myslím si, že to je na škodu.

Já jsem předložila těch pozměňovacích návrhů poměrně hodně. Nebudu tady procházet jeden po druhém, protože jsem to tak udělala ve druhém čtení, ale chci vás vyzvat, abyste už takto nedokonalý zákon umožnili alespoň trošku upravit mými pozměňovacími návrhy. Děkuji vám. Je to moje labutí píseň z této pozice, ale znovu můžu říct za hnutí ANO, my tento zákon i s vědomím, že není dokonalý, k dokonalosti má opravdu hodně, hodně daleko, podpoříme, protože vnímáme jeho potřebnost. Na druhou stranu tady mohu za hnutí ANO dát veřejný příslib, že až budeme ve vládě, tak ho novelizujeme, aby byl opravdu použitelný. Děkuji. (Potlesk poslanců ANO 2011.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. Ještě se s faktickou přihlásil pan poslanec Roman Bělor a já přeji pěkné dopoledne, neboť jsme se vystřídali při řízení schůze. Pane poslanče, vaše dvě minuty.

 

Poslanec Roman Bělor: Děkuji za slovo, paní předsedající. Já nebudu nikterak konfrontační a v mnohém souhlasím s kolegyní Jermanovou, ale chci jenom říci, že ti zřizovatelé nebo zakladatelé, když jsou rozumní, tak vlastně to výběrové řízení provedou. Tam jde pouze o to, že to není povinnost, protože je občas ta situace, kdy ten zřizovatel či zakladatel vlastně touží po určité konkrétní osobnosti, a bylo by chybou těm, kteří nesou tu odpovědnost za tyto organizace, tuto příležitost upírat a nutit je do výběrového řízení, když vědí koho chtějí. Děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Ještě načtu omluvy, které v mezičase dorazily. Omlouvá se paní poslankyně Margita Balaštíková, a sice od 12 hodin z pracovních důvodů a paní poslankyně Renata Oulehlová od 9 do 10 hodin byla omluvena z pracovních důvodů.

A jelikož už se nyní nikdo nehlásí, tak rozpravu končím. Pro pořádek se táži, zda je zájem o závěrečná slova? Pan ministr má zájem. Prosím.

 

Ministr kultury ČR Martin Baxa: Děkuju za slovo. Já si přece jenom ještě před tím, než bude zahájeno hlasování, dovolím říci pár vět. Chci takto veřejně zdůraznit paní poslankyni Pokorné Jermanové, že jsme se těmi pozměňovacími návrhy věcně zabývali. To nebylo žádné téma politické. Ve dvou případech jsme se neshodli v těch principech. To se týká povinného výběrového řízení a zastoupení zaměstnanců ve správní radě, kde je prostě zjevné, že je trošku jiný úhel pohledu na tuto záležitost, mimo jiné proto, že tím by vlastně vznikala, co se týká kulturních institucí, taková zvláštní anomálie, kde u příspěvkových organizací ta povinnost konkurzu není, ale věcně o tom diskutovat můžeme. U těch ostatních návrhů, ony vlastně mají jeden společný jmenovatel, a to je vlastně zvýšení dohledu zřizovatele nad těmi veřejnými kulturními institucemi. A tady my zastáváme názor, že má ta veřejná kulturní instituce v rámci samozřejmě zákonných parametrů výkonu zřizovatelských funkcí od těch zřizovatelů být přece jenom více oddělena, tak z toho důvodu my jsme vlastně ty jednotlivé pozměňovací návrhy, které z různých pohledů zesilovaly vliv zřizovatele, vlastně nedoporučili. Tak to jenom na vysvětlení.

A teď mi paní kolegyně Pokorná Jermanová, prostřednictvím paní místopředsedkyně, dovolte, abych vám poděkoval za naši 2,5letou spolupráci a současně potýkání. Říkám, to s plným vědomím, protože jsme se tady mockrát věcně i politicky střetli, ale já jsem si cenil vašeho zápalu, se kterým jste se věnovala té oblasti, a chtěl bych vám za tu dobu poděkovat a popřát vám hodně štěstí. Děkuju. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: K tomu, si myslím, se můžeme připojit. A nyní ještě vystoupí v závěrečném slově zpravodaj. Nechce závěrečné slovo, čili my už přikročíme k hlasování o návrzích. Já přivolám kolegyně, kolegy z předsálí. (P. Lacina: Ne, ne, ještě procedura.) Ano, samozřejmě. Já vás požádám, pane zpravodaji, abyste nás nejprve seznámil s procedurou hlasování a poté abyste přednášel jednotlivé návrhy a před hlasováním k nim sdělil stanovisko. Nuže procedura?

 

Poslanec Jan Lacina: Díky. Tak já vás s dovolím seznámím s procedurou tak, jak ji schválil garanční výbor, čili výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Návrh na zamítnutí návrhu zákona ve druhém čtení nebyl podán. Takže návrhy legislativně technických úprav podaných podle § 95 odst. 2 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, budou-li v rozpravě ve třetím čtení předneseny. Nebyly. Nebyly, takže budeme hlasovat následovně.

Napřed budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A., Bude-li přijat A, a pak je pozměňovací návrh C nehlasovatelný, neboť je totožný.

Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích B1, B2, B4. Bude-li B4 přijat, pak je B3.4 nehlasovatelný. Bude-li B4 přijat, hlasovat B3 s výjimkou B3.4. Nebude-li B4 přijat, hlasovat B3 jako celek.

Následně budeme hlasovat B5, B6. B7 hlasovat nelze, neobsahuje žádný pozměňovací návrh.

Pak hlasujeme B8, B9, B10, B12, B14. Bude-li B14 přijat, jsou B13.10, B13.11 a B13.12 nehlasovatelné, jsou totožné s B14.1, B14.2 a B14.3.

Dále budeme hlasovat B13.1 až B13.9 a B13.13 jako celek. Budou-li B13.1 až B13.9 a B13.13 přijaty, pak je B11 nehlasovatelný. Nebudou-li B13.1 až B13.9 a B13.13 přijaty, hlasovat B11.

Následně budeme hlasovat pozměňovací návrh D a nakonec návrh zákona jako celek.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. Procedura je poměrně složitá, takže se táži, zda má někdo nějaký jiný návrh? Žádný jsem nezaznamenala. Všechny odhlásím a budeme o proceduře hlasovat tak, jak byla přednesena. Prosím, opět se přihlaste svými registračními kartami.

 

A já jsem zahájila hlasování o předneseném návrhu procedury. Kdo je pro, nechť prosím zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu procedury?

A v hlasování 273 se účastnilo 135 hlasujících, pro 131, proti 0.

 

Konstatuji tedy, že procedura byla schválena, a my můžeme přistoupit k prvnímu hlasování. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Ano, to je hlasování A - návrh paní poslankyně Levko, zavedení stejného způsobu evidence pracovní doby jako například u pedagogické činnosti na základě rozvrhu VKI.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Stanovisko výboru prosím? (Doporučující.) A stanovisko pana ministra? (Souhlas.)

Děkuji a zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování 274 se účastnilo 136 hlasujících, pro 136, proti 0. Konstatuji, tento návrh byl schválen. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Ano. Tak já jenom upozorním, že v tuto chvíli se stává nehlasovatelným pozměňující návrh C pana kolegy Romana Bělora, neboť je totožný, a my se pustíme do celé série pozměňovacích návrhů paní poslankyně Jaroslavy Pokorné Jermanové, a první je B1 - explicitně vymezuje možnost spoluřízení pouze za předpokladu zřízení VKI minimálně dvěma subjekty ÚSC. Já se skoro neslyším... Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A stanovisko výboru prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Stanovisko výboru je nesouhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji a stanovisko pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji pěkně.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť prosím zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

A v hlasování 275. se účastnilo 137 poslankyň a poslanců, pro 62, proti 72. Konstatuji, tento návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Máme tu pozměňující návrh B2 - zrušení podmínky, aby finanční podporu státu mohla VKI obdržet pouze, je-li zřízena minimálně dvěma ÚSC.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Prosím stanovisko. (Stanovisko výboru: Nedoporučující.) Děkuji a pan ministr? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji pěkně.

 

Já jsem zahájila hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

A v hlasování 276. hlasovalo 137 poslankyň a poslanců, pro 62, proti 72. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Díky. A je tu pozměňující návrh B3 - otevřené veřejné výběrové řízení na ředitele. Stanovisko výboru nedoporučující. Pardon, omlouvám se, beru zpět. Teď máme návrh B4, pardon, podle procedury. A v návrhu B4 je - dozorové kompetence vždy ponechává dozorčí radě nebo revizorovi, případně musí se ze zákona zůstat v rukou zřizovatelů. A stanovisko výboru je rovněž nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Jde tedy o návrh B4 a nyní stanovisko pana ministra. (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji.

 

Já jsem zahájila hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

A v hlasování číslo 277 se účastnilo 137 hlasujících, pro 64, proti 68. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Protože B4 nebyl přijat, můžeme hlasovat o B3 jako celku. To znamená, B3 je hlasování o otevřeném výběrovém řízení na ředitele. Stanovisko výboru nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. A stanovisko pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji.

 

Já jsem zahájila hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování 278. bylo přihlášeno 139 účastníků, pro 64, proti 59. Návrh rovněž nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Máme tu pozměňující návrh B5 - ručení za dluhy, má-li předchozí instituce jinou právní formu než VKI, za dluhy předchozí instituce v takovém případě ručí zřizovatel. Stanovisko výboru nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A stanovisko pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji pěkně.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť má tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

A v hlasování 279. se účastnilo 139 poslankyň a poslanců, pro 64, proti 73. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Máme tu pozměňující návrh B6 - rušení VKI. Nemožnost zrušení pouze z důvodu, že používá příjmy ze své činnosti v rozporu se zákonem o VKI. Stanovisko výboru nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji a stanovisko pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

A v hlasování číslo 280 se účastnilo 140 hlasujících, pro 65, proti 73. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Jan Lacina: Dobře. Zopakuji, že pozměňující návrh B7 není hlasovatelný, protože neobsahuje žádný pozměňující návrh, čili jdeme k pozměňujícímu návrhu B8. Kompetence správní a dozorčí rady - v kompetenci zřizovatele bude schvalovat nabytí účasti VKI na jiné právnické osobě, v kompetenci instituce bude rozhodnutí, zda a u jaké profesní či odborné organizace bude členem. Stanovisko výboru v tomto případě je opět nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. A pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji.

 

Já tedy zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 281 přihlášeno 140 hlasujících, pro 66, proti 65. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Máme tu pozměňující návrh B9 - smlouvu o výkonu funkce člena správní rady bude schvalovat zřizovatel. A tady je stanovisko výboru doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A pana ministra? (Ministr: Souhlas.) Děkuji pěkně.

 

Já jsem zahájila hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je případně proti tomuto návrhu?

A v hlasování číslo 282 se účastnilo 140 hlasujících, pro 139, proti 0. Konstatuji, že tento návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Máme tu pozměňující návrh B10 - zřizovatel bude rozhodovat o zařazení osob do seznamu osob s nominačním právem a o případné změně. A tady výbor nepřijal žádné stanovisko.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A pan ministr? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

A v hlasování číslo 283 se účastnilo 141 hlasujících, pro 66, proti 72. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Tak, pak tady máme pozměňující návrh B12 - záležitosti spojené (s?) nemovitým majetkem, nabývání, zcizení nebo zatížení ponechány v kompetenci zřizovatele. Stanovisko výboru u B12 je nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 284 bylo přihlášeno 141 hlasujících, pro 66, proti 73. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Díky. Teď přistupujeme k pozměňujícímu návrhu B14 - zapojení zaměstnanců do dozorčí rady. A stanovisko výboru je nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Stanovisko pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Já děkuji.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování 285. se účastnilo 142 hlasujících, pro 66, proti 70. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jan Lacina: Teď tu máme návrh B13 - zapojení zaměstnanců jak do správní, tak i dozorčí rady.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: A prosím stanovisko. (Nedoporučující.) Děkuji. A pana ministra? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji pěkně.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování 286. bylo přihlášeno 142 hlasujících, pro 66, proti 73. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Lacina: Dobře. Tím pádem přichází čas na hlasování o pozměňovacím návrhu B11, upřesnění možnosti odvolání člena správní rady odstranění možnosti odvolání bez udání důvodu. Stanovisko výboru... B11 je bez stanoviska.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Pan ministr? (Ministr: Nesouhlas.) Děkuji pěkně.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 287 jsou přihlášeni 142 hlasující, pro 66, proti 71. Návrh nebyl přijat.

 

 

Poslanec Jan Lacina: Jenom pro pořádek uvádím, že návrh C poslance Romana Bělora není hlasovatelný, takže ho přeskakujeme a jdeme na poslední pozměňovací návrh. Je to pozměňovací návrh D Pavla Svobody - minimalizace rizika střetu zájmů upravuje uzavírání smlouvy o výkonu funkce člena správní rady. Ředitel uzavírá po předchozím projednání se zřizovatelem. Stanovisko garančního výboru je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Pana ministra? (Ministr: Souhlas.) Děkuji.

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Případně kdo proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 288 se účastnili 142 hlasující, pro 140, proti 1. Konstatuji, že tento pozměňovací návrh byl přijat.

 

O všech pozměňovacích návrzích bylo hlasováno, takže nemýlím-li se, pane zpravodaji, my přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. (Zpravodaj Lacina: Je to tak.) Přednesu tedy návrh usnesení. "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o veřejných kulturních institucích a o změně souvisejících zákonů, zákon o veřejných kulturních institucích, podle sněmovního tisku 654 ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

 

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo proti tomuto návrhu?

hlasování číslo 289 byli přihlášeni 142 hlasující, pro 142, proti 0. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji a k hlasování pan poslanec Heller. Prosím.

 

Poslanec Šimon Heller: Hlasování číslo 288. Hlasoval jsem pro, na sjetině mám proti, nezpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Tedy pro záznam. Děkuji a uzavírám tento bod. Přistupujeme k bodu následujícímu. Než ho otevřu, načtu v mezičase dorazivší omluvu. Omlouvá se pan poslanec Jan Bauer z celého jednacího dne z pracovních důvodů.

Otevírám bod číslo

Aktualizováno 16. 7. 2024 v 13:49.




Přihlásit/registrovat se do ISP