Úterý 9. července 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !

 

(pokračuje Jan Bartošek)

164.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Prosím, aby se ujal slova předseda volební komise poslanec Martin Kolovratník. Máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo, dobrý podvečer. Jak jsme si odhlasovali, první bude návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Konstatuji, že na základě dohody předsedů poslaneckých klubů jsme jako komise vyhlásili lhůtu do včerejška, do pondělí 8. července do 12 hodin a obdrželi jsme ty návrhy, které navazují na změny ve složení Sněmovny, na nové mandáty, takže ty změny jsou v rámci klubu hnutí ANO. Volební komise je přijala usnesením formou per rollam číslo 135 ze dne 8. července a jsou následující. Všechno je tedy za hnutí ANO, nebudu to již pak opakovat.

Rezignace: z kontrolního výboru Kamal Farhan, z rozpočtového výboru Patrik Nacher a Richard Brabec a ze Stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti Aleš Juchelka.

Nominace: do kontrolního výboru Jaromír Dědeček, do rozpočtového výboru Jaromír Dědeček a Miroslav Samaš, do výboru pro evropské záležitosti Kamila Bláhová a Monika Oborná, do výboru pro sociální politiku Miroslav Samaš, do Stálé komise pro práci Kanceláře Sněmovny Jana Pastuchová, do zahraničního výboru Radek Vondráček a Richard Brabec, do výboru pro mediální záležitosti Patrik Nacher, do Stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti Marek Novák.

A to je vše. Prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu a pokud žádná nebude, prosím standardně jedno hlasování o rezignacích a následně druhé hlasování o nominacích.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Otevírám rozpravu a ptám se, kdo se do ní hlásí. Žádnou přihlášku ani z místa nevidím. Je-li tomu tak, když se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Chcete závěrečné slovo, pane předsedo? Není tomu tak.

 

Nejprve dám hlasovat o rezignacích, tak jak byly načteny.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 329, přihlášeno je 183 poslankyň a poslanců, pro 180, proti 1. Rezignace byly schváleny.

 

A nyní bych dal hlasovat o nominacích, tak jak byly načteny a navrženy.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tyto nominace, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 330, přihlášeno je 184 poslankyň a poslanců, pro 183, proti nikdo. Konstatuji, že tyto nominace byly schváleny Poslaneckou sněmovnou.

 

V tomto bodu jsme prošli všechny návrhy a já končím projednávání tohoto bodu. Otevírám další bod dnešního jednání a tím je

Aktualizováno 16. 7. 2024 v 13:37.




Přihlásit/registrovat se do ISP