Pátek 12. července 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !

 

(pokračuje Věra Kovářová)

166.
Návrh na volbu předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny ke střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy dne 21. 12. 2023

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise poslanec Martin Kolovratník. Pane předsedo, máte slovo. (Hluk v sále.) A prosím o klid.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Nyní nás čekají tři volební body, které proběhnou - nebo měly by proběhnout tajným způsobem. První je tedy volba předsedy volební komise ke střelbě na Filozofické fakultě. I tuto komisi jsme naplnili na začátku tohoto týdne. Následně jsme na volební komisi podle jednacího volebního řádu vyhlásili lhůtu na podání návrhu na předsedu této vyšetřovací komise, kterého podle našeho jednacího řádu musí zvolit tajným způsobem Poslanecká sněmovna, a toho předsedu navrhují jednotlivé Poslanecké kluby ze členů té vyšetřovací komise. Lhůta byla do středy 10. července. My jsme to projednali usnesením per rollam číslo 137 a konstatuji, že byl podán jeden jediný návrh, a to je návrh na pana poslance Pavla Kašníka za sdružení poslaneckých klubů SPOLU, s tím, že v souladu s volebním řádem je to volba tajná, jak jsem řekl, a může proběhnout nejdříve 11. července, to bylo včera, ta čtyřiadvacetihodinová lhůta je tedy dodržena. Takže bude to tajná volba. Na lístku budete mít jedno jméno, pana poslance Pavla Kašníka, a prosím nyní o otevření rozpravy, následně, paní předsedající, o způsobu volby se v tomto případě nehlasuje, protože vychází z jednacího řádu.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji, pane předsedo. Otevírám tedy rozpravu a táži se, zda se někdo do rozpravy hlásí? Nikdo se nehlásí, a proto tedy rozpravu končím. Máte zájem o závěrečné slovo?

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nemám a prosím o přerušení tohoto bodu k provedení volby.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano. Bude nějaký čas stanoven?

 

Poslanec Martin Kolovratník: Až přečtu ještě další dva body, tak pak řeknu čas na vydávání lístků a sčítání.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji. Já tedy přerušuji tento bod na provedení volby.

 

A nyní otevírám bod

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 16. 7. 2024 v 15:55.




Přihlásit/registrovat se do ISP