Úterý 14. prosince 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Skopeček)

2.
Návrh na volbu předsedů stálých komisí Poslanecké sněmovny

Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Moc děkuji za slovo. Omlouvám se za to dvakrát posunuté přerušení Sněmovny, kolegyně, kolegové, bylo to opravdu náročné. Měli jsme bezmála 3 600 hlasovacích lístků, sady po osmnácti, takže pro volební komisi to bylo těžké všechno roztřídit a samozřejmě provést i zpětnou kontrolu. Každopádně výsledky tu máme.

Já to zkusím nějak zrychlit, abych nezdržoval dlouho. Voleb se ve všech případech zúčastnilo 192 poslanců a poslankyň, takže kvorum nutné pro zvolení bylo 97. Mohu avizovat, že všechny ty volební body byly úspěšné, že ve všech případech Sněmovna zvolila.

A teď pro stenozáznam jednotlivé výsledky voleb. Omlouvám se, nebude to v tom pořadí, jak to bylo na usnesení, protože máme ty protokoly čerstvé, ještě na nich zasychá barva.

Předseda stálé komise pro kontrolu činnosti Národního úřadu pro kybernetickou informační bezpečnost - počet vydaných je všude stejný 192, takže budu číst jen ty odevzdané lístky. V tomto případě jich bylo odevzdáno 189, 3 neodevzdané. Pro Petra Letochu hlasovalo 168, byl zvolen.

Další volba, předseda stálé komise pro poskytnutí údaje z centrální evidence účtů - zde bylo odevzdáno 190 lístků, 2 neodevzdané. Pro Karla Krejzu hlasovalo 171, byl zvolen.

Předseda stálé komise pro kontrolu činnosti Finančního analytického útvaru - i zde odevzdáno 190, neodevzdané 2. Pro Michala Zunu hlasovalo 171, byl zvolen.

Předseda stálé komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny - odevzdáno 190, neodevzdané 2 lístky. Pro Stanislava Blahu 168, byl zvolen.

Stálá komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti NBÚ - odevzdáno 190, neodevzdané lístky 2. Pro Martina Majora 171, byl zvolen.

Stálá komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby - čísla stejná, 190 odevzdaných, 2 neodevzdané. 167 pro Pavla Bělobrádka, byl zvolen.

Stálá komise Sněmovny pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství - opět odevzdáno 190, neodevzdané 2 lístky. Pro Roberta Králíčka 170, byl zvolen.

Stálá komise pro hybridní hrozby - také odevzdáno 190, neodevzdané 2. Pro Lukáše Vlčka 170, byl zvolen.

Stálá komise pro kontrolu použití odposlechu a záznamu telekomunikačního provozu - opět 190 odevzdaných, 2 neodevzdané. Pro Kláru Kocmanovou 159, byla zvolena.

Stálá komise Sněmovny pro rodinu a rovné příležitosti - 190 odevzdaných, 2 neodevzdané. Marie Jílková 168 hlasů a byla zvolena.

Stálá komise pro Ústavu - 190 odevzdaných, 2 neodevzdané. Josef Cogan 170 hlasů a byl zvolen.

Dále předseda stálé komise pro kontrolu činnosti Úřadu pro zahraniční styky a informace - 190 odevzdaných, 2 neodevzdané. Taťána Malá 161, byla zvolena.

Stálá komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Odevzdáno 190, neodevzdané 2. Jiří Mašek 173 hlasů, byl zvolen.

A to jsou všechny komise.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji pěkně. Já tedy formálně ukončím bod číslo 2 a poprosím vás, abyste nás seznámil s výsledky voleb v rámci bodu

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP