Úterý 5. dubna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

24.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona
o zdravotnických prostředcích a diagnostických zdravotnických prostředcích in vitro
/sněmovní tisk 168/ - prvé čtení

I zde z pověření vlády předložený návrh uvede místopředseda vlády, ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Prosím, pane ministře, ujměte se slova.

 

Místopředseda vlády a ministr zdravotnictví ČR Vlastimil Válek: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, já bych si vás dovolil stručně informovat o tomto návrhu. Navazuje na ten předchozí a týká se dvou oblastí. Jedna je definování poplatků a druhá omezení reklamy. Ty poplatky jsou v souladu s poplatky za registraci in vivo prostředků a těch ostatních, které už v zákoně jsou. Regulace reklamy tak, jak se týká u těch ostatních, se bude týkat i in vitro prostředků. To je vše, děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. I zde prosím, aby se slova ujala zpravodajka pro prvé čtení, poslankyně Věra Adámková. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Věra Adámková: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych tady opět řekla, že to je velmi jednoduché pro mě v tomto případě, protože se jedná opravdu o situaci, která je doprovodná. Jedná se tam o určitou implementaci nových nařízení. Musím říci, že tady v tom případě jako zpravodaj musím doporučit toto projednání do výborů.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Vzhledem k tomu, že jsme si odhlasovali sloučení rozpravy, nyní otevírám

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP