Úterý 5. dubna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)


Sloučená rozprava k bodům 23 a 24
/sněmovní tisk 167 a 168/
 

Táži se, kdo se do této rozpravy hlásí? Jestli se nikdo do této sloučené rozpravy nehlásí... (Hlásí se ministr Válek.) Pane ministře, prosím. Ještě vás, kolegyně a kolegové, přece jenom poprosím o ztišení. Prosím, pane ministře.

 

Místopředseda vlády a ministr zdravotnictví ČR Vlastimil Válek: Děkuji, pane předsedající. Nebudu obstruovat, ale teď nevím, jestli je toto vhodná chvíle, ale já bych v souladu s § 91 odst. 2 jednacího řádu navrhl Sněmovně, aby se zkrátila lhůta pro projednávání ve výborech na 30 dnů. Důvodem pro tento návrh je, že nařízení 2017 - 45, 46, to jsou ta dvě nařízení - vstoupí v účinnost již na konci května tohoto roku. Já bych považoval za nutné, aby návrh zákona byl projednán pokud možno co nejdříve tak, aby nevznikla přílišná prodleva mezi okamžikem nabytí účinnosti evropského nařízení a naší národní právní úpravou. Opravdu se jedná o velmi jednoduchý materiál. U obou těch tisků na 30 dnů.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Na to jsem se chtěl zeptat, přesně tak. Tedy eviduji tento návrh u obou sněmovních tisků, děkuji.

Táži se, zda se někdo další hlásí do obecné rozpravy? Nikoho nevidím. Je-li tomu tak, v tom případě končím tuto sloučenou obecnou rozpravu.

Táži se, zda si chce pan ministr nebo paní zpravodajka vzít závěrečná slova? (Ne. Ne.) Není tomu tak.

 

Nyní se tedy vrátíme k prvnímu bodu a to je bod

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP