Sobota 27. srpna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Bartošek)

2.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol o přístupu Finské republiky
k Severoatlantické smlouvě podepsaný 5. července 2022 v Bruselu
/sněmovní tisk 274/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2

Nyní rozhodneme podle § 90 odst. 5 o pokračování projednávání tohoto návrhu. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna souhlasí s pokračováním jednání o sněmovním tisku 274 tak, aby s ním mohl být vysloven souhlas již v prvém čtení."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh tohoto usnesení, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 80, přihlášeno je 152 poslankyň a poslanců, pro návrh 135, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem jsme vyslovili souhlas.

 

Zahajuji tedy podrobnou rozpravu a táži se, kdo se do ní hlásí? Nikoho nevidím. V tom případě končím podrobnou rozpravu a táži se, zda pan ministr nebo paní zpravodajka chcete závěrečné slovo? Není tomu tak.

 

Přikročíme k hlasování o návrhu usnesení. Přednesu nyní návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Protokolu o přístupu Finské republiky k Severoatlantické smlouvě podepsaného v Bruselu dne 5. července 2022."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takto navržené usnesení, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 81, přihlášeno je 152 poslankyň a poslanců, pro návrh 134, proti 4, a já konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas, a končím projednávání tohoto bodu.

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP