Středa 31. května 2023, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Bartošek)

21.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 279/2003 Sb.,
o výkonu zajištění majetku a věcí v trestním řízení
a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů,
a další související zákony
/sněmovní tisk 430/ - prvé čtení

Z pověření vlády předložený návrh uvede ministr... Já to zde mám uvedeno tak, že to bylo přerušeno jako pevně zařazený bod, každopádně i tak se ptám, zda pan ministr chce uvést tento tisk na začátku, nebo ne, nebo se vrátíme rovnou do rozpravy? Prosím, máte slovo.

 

Ministr pro legislativu ČR Michal Šalomoun Vážený pane předsedající, já už jsem ho uváděl, takže si myslím, že na to můžeme rozpravou navázat.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře, děkuji za toto vyjádření. Já se tedy ptám, zda chce ještě někdo v obecné rozpravě vystoupit? Jestliže se nikdo nehlásí, končím obecnou rozpravu.

Ptám se, zda pan ministr nebo pan zpravodaj chtějí závěrečné slovo? Není tomu tak.

Nyní se tedy budeme zabývat přikázáním výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání ústavně-právnímu výboru jako výboru garančnímu. Ptám se, zda někdo navrhuje jiný garanční výbor, než je ústavněprávní? Nevidím žádnou přihlášku.

 

Přistoupíme tedy k hlasování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání ústavně-právnímu výboru jako garančnímu výboru? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 137, přihlášeno je 168 poslankyň a poslanců, pro návrh 115, proti nikdo.

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání ústavně-právnímu výboru jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento tisk dalším výborům, a tak se ptám, zda máte někdo návrh na projednání tohoto tisku v nějakém dalším výboru nebo v jiných výborech? Žádný takový návrh nevidím. Vzhledem k tomu, že jsme projednali všechny návrhy, končím projednávání tohoto tisku a děkuji vám.

 

Otevírám další bod dnešního jednání a tím je

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:58.




Přihlásit/registrovat se do ISP