Středa 17. května 2023, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Klára Dostálová)

112.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Projednávání tohoto bodu jsme přerušili dnes v rozpravě. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal předseda volební komise pan poslanec Martin Kolovratník. Nyní tedy otevírám přerušenou rozpravu, do které neeviduji žádné přihlášené. Znova se rozhlížím po sále, zda má někdo zájem o vystoupení v rozpravě. Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

Zeptám se pana zpravodaje, zda má zájem o závěrečné slovo? Není tomu tak, takže prosím, aby nás pan předseda volební komise provedl dalším postupem. Děkuji.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Omlouvám se za těch pár vteřin prodlení, jak jsem přebíhal ze zpravodajování jednoho zákona, tak jsem neměl otevřené podklady pro tento přerušený bod. Už je mám k dispozici, takže jenom zrekapituluji, že se tedy nacházíme uprostřed bodu Změny v orgánech Poslanecké sněmovny, tak jak byly do včerejších 12 hodin předloženy volební komisi do usnesení číslo 98. Volební komise zde tedy navrhuje postupně tři jednotlivá hlasování o navržených změnách.

Rozprava už je ukončena, prosím tedy první hlasování o návrhu na odvolání. Ten návrh je z výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, tedy školského výboru, odvolání nezařazeného poslance Ivo Vondráka.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji a vnímám zájem o odhlášení, takže vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Chviličku prosím posečkejme, než se ustálí počet.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 83, přihlášeno 138 poslankyň a poslanců, pro 115, proti 5. Návrh byl přijat. Můžeme dál.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Nyní druhé hlasování, a to navržená rezignace z kontrolního výboru, paní poslankyně Jana Hanzlíková.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 84, přihlášeno 141 poslanců a poslankyň, pro 137, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím dál.

 

Poslanec Martin Kolovratník: A konečně poslední hlasování o navržených nominacích, jsou dvě, do školského výboru paní poslankyně Jana Hanzlíková a do kontrolního výboru pan poslanec Pavel Růžička, v obou případech hnutí ANO.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 85, přihlášeno 142 poslanců a poslankyň, pro 134, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Děkuji panu předsedovi volební komise a končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám poslední bod dnešního jednání a tím je

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:58.




Přihlásit/registrovat se do ISP